agrafa la jig?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu ataca pestii agrafa pentru simplul fapt ca nu prea o deosebesc de restul nalucii sau nu prea o vad. Si eu am avut stiuca ce a prins de la mijlocul strunei de 30 cm si nu de lingura, pentru simplul motiv ca atunci o ridicam pentru a nu intra in bradis si i-am luat-o chiar din fata. Este 100% exclus (daca tot vorbim de procente) si mi se pare fantezist sa credem, ca un rapitor sa vina pana in distanta in care poate absorbi naluca datorita agrafei de 1-2 cm si sa ignore naluca sau lingura de vreo 10-12 cm si 10-12 grame. Eu cred ca in 90% din cazuri nici nu o vede si daca o vede o asociaza ca parte integranta din naluca. La jigging, stralucirea sau culoarea dupa ce coboara agrafa mai jos de 3 metri (in apele foarte curate) este cu atat mai putin importanta.
Oricum, presupunand prin absurd ca agrafa ar declansa atacul, nu as folosi agrafa la jigging veci (asta pentru a nu fi complet offtopic).
Oricum, presupunand prin absurd ca agrafa ar declansa atacul, nu as folosi agrafa la jigging veci (asta pentru a nu fi complet offtopic).
Daca cititi mesajul domnului Adrian Frunza, eu spun ca este unul serios si foarte bine ca e asa. Eu stiu la randul meu de gluma dar am facut un comentariu tocmai pentru a sti daca vorbim serios sau nu in continuare.adrian frunza scrie:salut adelin .
cand am spus atacuri false,m-am referit la atac pe agrafa.mi s-a intamplat nu o data ca marlita sa atace agrafa argintie+vartej (cel mai des )sau neagra si sa imi taie struna deasupra firului metalic .deasemenea nu agreez agrafa cu corp de tabla pt ca modifica evolutia jigului usor .
Colegilor care mia-u scris in legatura cu inelul de varf le multumesc, intre timp am descoperit ca este exact modelul de inel care il am si pe St.Croix Avid, deci probabil e unul mai raspandit, iar daca il aflu dupa cod, il pot comanda de la un magazin online din romania (vad ca se vand si elemente de rod building, si chiar fuji) sau de la un tip care se ocupa de rod building, pe care ma gandesc sa-l rog sa faca si operatiunea pentru a asigura o calitate maxima a lucrarii.
Citatu ii din Adrian Frunza , nu din TristianTristian scrie: si sa imi taie struna deasupra firului metalic

Nicicum mi se cupleaza cu " agrafa la jig " , asta-i tot .
Stiu ca exista o explicatie , toate au o explicatie

Fir Intins!!!
Am obosit... E ca un film de Tarantino topicul asta. Citesti toate mesajele, le pui cap la cap si parca tot iti da ceva cu rest. Citatul nu imi apartine intr-adevar dar apare ca scris de mine pentru ca l-a citat pe Adrian din mesajul pus de mine nu din mesajul original, da nu-i bai.
Pana la urma folositi agrafa la jig sau nu? Lasa ca nu v-o mananca pestii...
Fir intins!
Pana la urma folositi agrafa la jig sau nu? Lasa ca nu v-o mananca pestii...

- hunting_fish
- veteran
Adelin... a deforma realitatea nu e cea mai buna metoda de a o combate, sa stii!
Faptul ca agrafa e uneori atacata.. Inseamna ca stiuca nu vrea sa manance toata naluca, ci doar unpic din ea. O feliutza mica. Sau vrea sa ii dea nalucii un "pupic". Mi se pare.. KINDERGARDEN, sincer! Am luat sambata, 28 iun, pe Ghioroc o stiuca intre 2,5 - 3 kg (deobicei nu am cantar la mine) cu un Salmo Slider de 14 cm si vreo 36 grame (bine zic?) Adica ditamai animalu` de vobler. Agrafa ce am folosit-o, era pe masura, iti dai seama, mai ales ca eram cu echipamentul de jerk. Si totusi am observat ca stiuca atacase capul vobler(oc)ului, dupa cele 3 gaurele ce au ramas drept dovada pt. criminalisti. Oricum, eu cred ca stiuca are un obicei din a ataca, si apoi ingurgita prada dinspre cap spre coada. De aici si"atacurile" la struna si celelalte chestii ce decurg din asta. PAREREA MEA! Am observat si mai demult cand eram mic si prost si dadeam la stiuca cu carasel, ca deobicei dupa un atac esuat de stiuca, ranile pe pestisor erau la cap sau in apropierea acestuia. Foarte de putine ori scoteam caraselu` fara coada. Rar de tot. Asa ca eu cred ca o stiuca sanatoasa, nu o marlita, ataca cum scrie la carte - de la cap pestele-prada. Eu folosesc in continuare agrafa la vobler dar si la jig!
Voi ce ziceti?

Faptul ca agrafa e uneori atacata.. Inseamna ca stiuca nu vrea sa manance toata naluca, ci doar unpic din ea. O feliutza mica. Sau vrea sa ii dea nalucii un "pupic". Mi se pare.. KINDERGARDEN, sincer! Am luat sambata, 28 iun, pe Ghioroc o stiuca intre 2,5 - 3 kg (deobicei nu am cantar la mine) cu un Salmo Slider de 14 cm si vreo 36 grame (bine zic?) Adica ditamai animalu` de vobler. Agrafa ce am folosit-o, era pe masura, iti dai seama, mai ales ca eram cu echipamentul de jerk. Si totusi am observat ca stiuca atacase capul vobler(oc)ului, dupa cele 3 gaurele ce au ramas drept dovada pt. criminalisti. Oricum, eu cred ca stiuca are un obicei din a ataca, si apoi ingurgita prada dinspre cap spre coada. De aici si"atacurile" la struna si celelalte chestii ce decurg din asta. PAREREA MEA! Am observat si mai demult cand eram mic si prost si dadeam la stiuca cu carasel, ca deobicei dupa un atac esuat de stiuca, ranile pe pestisor erau la cap sau in apropierea acestuia. Foarte de putine ori scoteam caraselu` fara coada. Rar de tot. Asa ca eu cred ca o stiuca sanatoasa, nu o marlita, ataca cum scrie la carte - de la cap pestele-prada. Eu folosesc in continuare agrafa la vobler dar si la jig!
Voi ce ziceti?

...... ><(((@> .......
Nu stiu exact , nu am Salmo pentru ca nu au astia de unde iau eu , da la numerele astea nu gasesti nici macar stickbait-uri , este 40 gr la 14 cm , cel mai apropiat, niste chestii japo , da nu se lanseaza si is foarte floating .hunting_xxx scrie: cu un Salmo Slider de 14 cm si vreo 36 grame (bine zic?)
Nu stiu ca vrei sa zici cu agrafa pe masura , ieri am luat agrafe , Cultiva cred , is ceva mai mici decit unghia mare de la mina la 70 lb , mai mici nu am gasit in locu ala , insa normal dau cu Hiro , si au si mai mici si tin , am indoit ancore sau rupt fire de 20-30 lb inainte sa se desfaca piticaniile alea .
Agrafe pe masura zici !? Pe forumu asta lumea se da cu Kistler , Loomis , TwinPower , Certate , Stella , PowerPro , sonar nu stiu de care , cum ar trebui sa arate alea agrafe pe masura ? Pantofi de piele misto cu ciorapi rupti in dreptu degetelor , doamne fereste sa te descalti

Fir Intins!!!