agrafa la jig?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Daca cineva da sau nu cu agrafa ramane la latitudinea lui, dar nu cred ca e motiv de suparare. Pe jiguri usoare si instalatii de finete, eu zic ca agrafa fura oricum din informatie, viteza de intepare si dinamica nalucii. Cat, nu se poate calcula exact. Prefer sa fac nod de fiecare data. Am renuntat si la leaderul mono, considerand ca nu e mare branza ci mai degraba incomod prin nodul lui cu linia principala.
personal nu mai dau cu agrafa... si din cauza pierderii de info , si pt o evolutie mai buna a nalucii , fie ea jig sau vobler. nodul pe care il folosesc il fac cam in 7-8 secunde si nu schimb eu chiar asa multe naluci la o partida incat sa economisesc prea mult timp.
cand dau dupa stiuca folosesc agrafa, acolo chair schimb nalucile des si bineneteles dau cu struna
... sa mai intamplat sa dau la stiuca si fara struna, dar si in cazurile respective puneam agrafa .

cand dau dupa stiuca folosesc agrafa, acolo chair schimb nalucile des si bineneteles dau cu struna

- johnnybravo
- Moderator
preferi sa pierzi o bucata variabila din linia principala o data cu fiecare agatatura unde rupi? sau sa pierzi doar leaderul sau o bucata mica din el?Tristian scrie:Am renuntat si la leaderul mono, considerand ca nu e mare branza ci mai degraba incomod prin nodul lui cu linia principala.
eu am pus leader dar cu 1lb mai gros si cam pierd din linia principala motiv pt care acum tre sa vad ce bag dedesupt ca sa duc firul mai aproape de buza tamburului...

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
-
- veteran
salut.
era o vreme cand dadeam cu agrafa .am pierdut un somn cat barca(gonflabila ) dupa 1,5 ore de drill ,din cauza unei scarbe de agrafe .pe apa tare ,cu peste mult poti sa dai cu agrafa .la un pescuit de finete agrafa e handicap ,modifica evolutia nalucii ,genereza atacuri false . bag agrafa ,neagra ,numai la stiuca ,in loc de struna .sunt necesare numai la spinner.
era o vreme cand dadeam cu agrafa .am pierdut un somn cat barca(gonflabila ) dupa 1,5 ore de drill ,din cauza unei scarbe de agrafe .pe apa tare ,cu peste mult poti sa dai cu agrafa .la un pescuit de finete agrafa e handicap ,modifica evolutia nalucii ,genereza atacuri false . bag agrafa ,neagra ,numai la stiuca ,in loc de struna .sunt necesare numai la spinner.
walleye
mie mi se pare buna agrafa, mai ales de la o anumita dimensiune a nalucii in sus ...
cum au mai spus destui pana acu, daca dai cu jiguri de 3-5 grame in apa de 2 metrii, clar ca numerge agrafa, fie ea si mica ....
dar daca dai cu 14 -17 -21 -28-40 -50 de grame cred ca n u e nici o diferenta, mai ales daca dimensionezi corect agrafa ...
la fel cu voblere de la 5-6 cm in sus....
sau in particular daca folosesti duolockuri de la cabelas, nenorocirile alea mici si negre care abia le desfaci cu patentu , desi sunt minuscule ....
f bune mi s-au parut si jaxonurile de pe total fishing .... nu am reusit sa dezdoi nici una pana acum, si le-am facut ceva teste (adica le-am legat de ceva si am tras de fir pana am rupt firu, iar agrafa nu s-a dezdoit ...
la cele nr 1 fir de 10 si 15 lbs, iar la cele nr 2 fir de 20, respectiv PP si Tuf Line)
@ adrian : porcariile alea de duolock rezista si la un somn cat barca ..... doar ca trebe largite f putin pe coada cu un cleste mic, ca altfel nu le desfaci cu mana nici in 100 de ani ....
este f comod sa schimbi naluca, nu consumi fir la fiecare nod etc ...
sunt situatii in care te ajuta la greu agrafa ...
cum au mai spus destui pana acu, daca dai cu jiguri de 3-5 grame in apa de 2 metrii, clar ca numerge agrafa, fie ea si mica ....
dar daca dai cu 14 -17 -21 -28-40 -50 de grame cred ca n u e nici o diferenta, mai ales daca dimensionezi corect agrafa ...
la fel cu voblere de la 5-6 cm in sus....
sau in particular daca folosesti duolockuri de la cabelas, nenorocirile alea mici si negre care abia le desfaci cu patentu , desi sunt minuscule ....
f bune mi s-au parut si jaxonurile de pe total fishing .... nu am reusit sa dezdoi nici una pana acum, si le-am facut ceva teste (adica le-am legat de ceva si am tras de fir pana am rupt firu, iar agrafa nu s-a dezdoit ...
la cele nr 1 fir de 10 si 15 lbs, iar la cele nr 2 fir de 20, respectiv PP si Tuf Line)
@ adrian : porcariile alea de duolock rezista si la un somn cat barca ..... doar ca trebe largite f putin pe coada cu un cleste mic, ca altfel nu le desfaci cu mana nici in 100 de ani ....
este f comod sa schimbi naluca, nu consumi fir la fiecare nod etc ...
sunt situatii in care te ajuta la greu agrafa ...