pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
dragos74
- veteran

merci gica....stiu cum e cu taparina ...am pescuit mult inainte de revolutie pana sa dispara stavridul de pe la noi ...parca prin 1987-88 (nu mai stiu exact) cand m-am reprofilat la chefal caci taparina in zona constanta nu prea mai folosea la nimic.
Dar inainte de perioada cu pricina mi-aduc aminte ca a inchiriat tata o barca de la hotel parc iar pe mine m-a luat cu lansetele mai departe ca sa nu ne vada ca pescuim din ea ca era mai complicat pe vremea aia
si am iesit in larg cu barca de agrement si...doamne ce omor i-am dat dupa ce am dat de banc scoteam taparinele pline la toate acele...mereu asemanam sirul cu un ciorchine de banane mai ales ca stavridul avea coada galbena
tot atunci am luat si un zargan la taparina care a fost si ultimul din cariera...
doar ca la taparina nu puneam plumb asa greu ca doar nu trebuia sa stea pe fund in curent iar de aruncat aruncam destul si cu greutati mai mici...
tot in vremea aia prindeai zile cand faceai spectacol de pe dig de la parc dar acum s-a dus

-
SF
- veteran

GIGA scrie:
Se poate prinde si de pe mal dar tre sa ai un loc destul de bun cum ar fi capul digului de nord al portului Cta unde apa este destul de adinca cca 20 m curenti f mari iar pestele umbla prin zona dar si acolo locurile sunt limitate in raport cu nr de pescari
Giga , noapte se pescuieste in Marea Neagra? Lufaru intre foarte bine noaptea , pe voblere .
Cam ce poti sa iei prin Marea Neagra , acolo la dig , intr-un pescuit la fund , cu bucatica de peste !?
Fir Intins!!!
-
GIGA
- junior

SF scrie:GIGA scrie:
Se poate prinde si de pe mal dar tre sa ai un loc destul de bun cum ar fi capul digului de nord al portului Cta unde apa este destul de adinca cca 20 m curenti f mari iar pestele umbla prin zona dar si acolo locurile sunt limitate in raport cu nr de pescari
Giga , noapte se pescuieste in Marea Neagra? Lufaru intre foarte bine noaptea , pe voblere .
Cam ce poti sa iei prin Marea Neagra , acolo la dig , intr-un pescuit la fund , cu bucatica de peste !?
Fir Intins!!!
Singurul peste pe care-l prind noaptea in perioada iunie-august de pe faleza in dreptul comandamentului este chefalul dar si atunci mananca pana la max ora 1 Oricum este frumos ca dupa o zi torida sa stai pe malul marii la racoare chiar daca nu prinzi ceva , cu toate ca sincer spun sunt rare serile cand nu pica
-
eugen
- veteran

sf,
cu carne si ziua si noaptea in principiu se prinde bine dar tree carne tocata. guvizii nu au coltii asa mari ca sa rupa bucati si in afara de ei nu e nimeni acasa.

)))
stai linistit man ca nu-s cat sa merite ganduri prea serioase. mi-a zis un prieten ca a luat si anul asta vreo 3 bucati, dar este foarte foarte rar cand dau de ei si asta din barca la mama dreaq.
dragos, pune si tu din poznele cu delfinii si matzele de mare.
-
dragos74
- veteran

Uite un cotoi care a preferat bucatica dar in ziua respectiva s-a prins la fel de binesi la rama de mare asteptand chefalul
culmea e ca toate care s-au prins in 2 zile (vreo 6-7 buc.) au fost prinse in aceeasi zona de aproximativ 30m de plaja

-
dragos74
- veteran

uite si un pui de delfin
delfinul cand e mic se numeste Barbun

-
SF
- veteran

Simt deci nevoia sa intreb mai multe despre Marea Neagra , poate ar trebui mutata discutia...
M-am uitat pe net , da gasesti cam varza informatii , nu vad nimic ce caut . Deci daca dai cu bucatica , nu ai sansa . Giga , ceva sparos , corb de mare , barbun mai faini , alte speci , ceva !?
Tare imi face impresia ca guvidele ii bulangiu mare , si cred ca nu ar fi atita guvide daca ar fi ceva sa-l minince , ceva tip murena sau conger eel . Ii ceva peste care se hraneste cu guvizi in Marea Neagra ?
PS. Arata fain azi Marea Neagra hahaha!!!
Fir Intins!!!
-
GIGA
- junior

SF scrie:Simt deci nevoia sa intreb mai multe despre Marea Neagra , poate ar trebui mutata discutia...
M-am uitat pe net , da gasesti cam varza informatii , nu vad nimic ce caut . Deci daca dai cu bucatica , nu ai sansa . Giga , ceva sparos , corb de mare , barbun mai faini , alte speci , ceva !?
Tare imi face impresia ca guvidele ii bulangiu mare , si cred ca nu ar fi atita guvide daca ar fi ceva sa-l minince , ceva tip murena sau conger eel . Ii ceva peste care se hraneste cu guvizi in Marea Neagra ?
Fir Intins!!!
Cu conditia sa te afli intr-o barca buna eventual sonar mai ales pe timp rece binenteles sa permita marea adica sa fie relativ calma, la carne de peste ai toate sansele sa prinzi un rechin o pisica de mare hanusi si chiar un calcan toate acestea de tip sportiv cu lanseta Cat despre pestii care se hranesc cu guvizi pot spune ca-s multi
-
GIGA
- junior

GIGA scrie:SF scrie:Simt deci nevoia sa intreb mai multe despre Marea Neagra , poate ar trebui mutata discutia...
Fir Intins!!!
Cu conditia sa te afli intr-o barca buna eventual sonar mai ales pe timp rece binenteles sa permita marea adica sa fie relativ calma, la carne de peste ai toate sansele sa prinzi un rechin o pisica de mare hanusi si chiar un, calcan toate acestea de tip sportiv cu lanseta Cat despre pestii care se hranesc cu guvizi pot spune ca-s multi
Cea ce spui tu de sparos ,corb de mare ,scorpii, dragon se prind accidental ii pot numara pe degete si crede-ma ca-s bolnav cu pescuitul iar barbunul nu creste mai mare de 18-20 cm in marea neagra si nu-l gasesti decat atunci cand pe perioada verii apa este atat de rece incat daca stai cu picioarele-n apa mai mult de 1 min. ai impresia ca nu le mai simti adica amortesc din cauza temperaturii Atunci poti pescui la barbun in bazine portuare cum ar fi portul tomis la diverse momeli ;rame de mare ,de pamant garizi sau chiar scoica
-
SF
- veteran