Un start greu...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Rahat pe batz, cu 150-160 ron iti iei o mulientea de tetine enspe sezoane, asta daca ai grija de eakzoli scrie:Fara suparare,dar depinde si de stilul de pescuit .....,daca dai dupa oblete ,carasi e ok ,dar la pesti mai mari cam greu ... sa nu vorbesc de spinning care e cel mai costisitor cel putin dupa mine. Acolo daca nu e de calitate ,poti sa cumperi lunar cate o mulineta ... si cum calitatea costa ...calin_cci scrie:Salutare popor ,ma bag si eu ca musca in apa ......desi is pescar de vreo 20 de ani nici o data nu am investit in scule scumpe.....am inceput cu bat de musca din bambus..si lam luat ieftin pe vremea aceia..defapt lau luat parinti ca si cadou de ziua mea ...si de vreo 10 ani am pescuit cu un bat de fibra de sticla pe care lam luat atunci cu 100$...si azi miam achizitionat un bat de carbon jaxon peseum 4/5..pe care am dat 160lei ....deci nu cred ca pescuitul i mai frumos daca dai mii de euro pe scule ....parerea mea!!
Acuma depinde daca iesi pe mal de 5 ori pe an atunci poti sa iei orice ,dar poate si asa se strica.(((
Dar, back to fly fishing.
Tu esti blana mah, nu stii sa lanseziLa aia de se stiu cu castingul .... s-o fi vazand ceva ...la mine nu

PS: Rade ciob de oala sparta

- kuin tauti
- veteran
eu am cumparat niste role de 20-30 metri de mono de 0.10 pina la 0.20 si din ele imi fac leaderul; din trei sau patru bucati folosind un nod super simplu pe care l-am vazut la Oliver Edwards intr-un filmulet unde prezenta pescuitul la nimfaSheniloiu scrie:Sambata 24 am facut primele incercari de casting - cu sculele altuia!
Concluzia este ca nu e dracul chiar asa de negru! Am reusit ceva decent, e adevarat ca ajutat de scule si de imensa bunavointa a unora mult mai experimentati. Mai am muuuuuuuuuuuuuult de exersat, dar macar am facut primul pas!
Mi-am achizitionat firul si o mulineta de doi bani, pentru exersari. Nici nu ma gandesc sa o revand, va ajunge probabil la gunoi la anul! Sau data pe gratis la un copil, sa faca si el primii pasi!
Mai am un pas pana la primele incercari de casting cu sculele mele - leaderul! Poate nu ma credeti, dar asta e o problema - si nu de bani! Pur si simplu nu am gasit, va trebui sa comand de undeva! Am incercat chestia cu confectionatul - dau in alta problema! Nici eu, nici prietenii mei, nu avem fire mono de grosimi progresive! Ori mergem pe monstruzitatile de 0,5, ori la fineturi sub 0,16! Deci ori prazi mai micute, ori monstri - nu exista cale de mijloc. Si sa cumpar o rola de 100m de fir de 0,2 ca sa folosesc poate 0,5m, zau ca e haios!
in rest ... we are the best!
- kuin tauti
- veteran
suna a persoana importanta oliva nushcum ala... d´aia tre sa fie bengo si nodu... sau ma rog ... pe masura... asa de bengo ca iti vine s-al folosesti si cind nu-ti tre... fix cum zici ca faci si tu... daca din doo diametre legi 4 bucati si iti mai si merge de la 0-1 la 0.2...pasek scrie:eu am cumparat niste role de 20-30 metri de mono de 0.10 pina la 0.20 si din ele imi fac leaderul; din trei sau patru bucati folosind un nod super simplu pe care l-am vazut la Oliver Edwards intr-un filmulet unde prezenta pescuitul la nimfa

velcom tu da clab !

revin cu precizarea ca folosesc trei bucati de monofilament de trei diametre diferite(de obicei 0.12, 0.16 si 0.20) pentru ca imi trebuie trei saltatori pentru cele trei nimfe cu care daukuintautti scrie:suna a persoana importanta oliva nushcum ala... d´aia tre sa fie bengo si nodu... sau ma rog ... pe masura... asa de bengo ca iti vine s-al folosesti si cind nu-ti tre... fix cum zici ca faci si tu... daca din doo diametre legi 4 bucati si iti mai si merge de la 0-1 la 0.2...pasek scrie:eu am cumparat niste role de 20-30 metri de mono de 0.10 pina la 0.20 si din ele imi fac leaderul; din trei sau patru bucati folosind un nod super simplu pe care l-am vazut la Oliver Edwards intr-un filmulet unde prezenta pescuitul la nimfa
velcom tu da clab !![]()
imi cer scuze kuintautti ca nu am intrebat inainte daca esti de acord cu acest mod de a construi leaderul si imi mai cer scuze si ca Oliver Edwards exista fara sa te anunte.
poate ar trebui ca noi incepatorii sa nu mai putem emite pareri ci numai sa intrebam cu umilinta pe cei ce detin adevarul absolut despre diferitele aspecte ale pescuitului.
poate ar trebui ca pe ape odata cu controlul permisului sa se controleze si modul de punere in practica a intelepciunii indubitabile a unor veterani...
inca o data imi cer scuze pentru indrazneala de a-mi exprima o parere personala
in rest ... we are the best!