Un start greu...

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
calin_cci
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de calin_cci » 27 Apr 2010, 17:08

adevarul e ca nu merg decit o data pe luna sau de 2 ori si pescuiesc numai la munte si pe cit posibil numai pastrav si lipan (mai pica si cite un clean din greseala ).....la noi pe apele de munte mai greu prinzi un pastrav sa iti strice sculele......

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 28 Apr 2010, 16:44

kzoli scrie:
calin_cci scrie:Salutare popor ,ma bag si eu ca musca in apa ...:)...desi is pescar de vreo 20 de ani nici o data nu am investit in scule scumpe.....am inceput cu bat de musca din bambus..si lam luat ieftin pe vremea aceia..defapt lau luat parinti ca si cadou de ziua mea ...si de vreo 10 ani am pescuit cu un bat de fibra de sticla pe care lam luat atunci cu 100$...si azi miam achizitionat un bat de carbon jaxon peseum 4/5..pe care am dat 160lei ....deci nu cred ca pescuitul i mai frumos daca dai mii de euro pe scule ....parerea mea!!
Fara suparare,dar depinde si de stilul de pescuit .....,daca dai dupa oblete ,carasi e ok ,dar la pesti mai mari cam greu ... sa nu vorbesc de spinning care e cel mai costisitor cel putin dupa mine. Acolo daca nu e de calitate ,poti sa cumperi lunar cate o mulineta ... si cum calitatea costa ...
Acuma depinde daca iesi pe mal de 5 ori pe an atunci poti sa iei orice ,dar poate si asa se strica. :((((
Rahat pe batz, cu 150-160 ron iti iei o mulientea de tetine enspe sezoane, asta daca ai grija de ea
Dar, back to fly fishing.
La aia de se stiu cu castingul .... s-o fi vazand ceva ...la mine nu
Tu esti blana mah, nu stii sa lansezi :lol: :lol:

PS: Rade ciob de oala sparta :lol: :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 29 Apr 2010, 07:17

sa ma suni sa iti povestesc cum dau io liliacu jos de pe cer cand lansez....asa pretzizie am :D ..
am si poze :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 29 Apr 2010, 22:02

andrei.A scrie:sa ma suni sa iti povestesc cum dau io liliacu jos de pe cer cand lansez....asa pretzizie am :D ..
am si poze :lol:
esti nebun mah, te sun dimineata :lol: :lol: :lol:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 30 Apr 2010, 07:17

:lol: suna-ma ...pana atunci ia o poza

Imagine
mi-a parut chiar rau atunci :cry: .... dar na, accidents happen .... :oops:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 30 Apr 2010, 14:33

:lol: :lol: esti un idiot :twisted:
Pai bine ma, cum sa-ti para rau , in loc sa pui masina de tuns pe el? tu stii ce dubbig are ala pe cocoasa ma?
Din masca de liliac ies niste nimfe de moare lumea :twisted:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 30 Apr 2010, 15:19

cu imitatie de liliac merge bine la somn :lol:

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 30 Apr 2010, 16:34

Sheniloiu scrie:Sambata 24 am facut primele incercari de casting - cu sculele altuia!
Concluzia este ca nu e dracul chiar asa de negru! Am reusit ceva decent, e adevarat ca ajutat de scule si de imensa bunavointa a unora mult mai experimentati. Mai am muuuuuuuuuuuuuult de exersat, dar macar am facut primul pas!
Mi-am achizitionat firul si o mulineta de doi bani, pentru exersari. Nici nu ma gandesc sa o revand, va ajunge probabil la gunoi la anul! Sau data pe gratis la un copil, sa faca si el primii pasi!
Mai am un pas pana la primele incercari de casting cu sculele mele - leaderul! Poate nu ma credeti, dar asta e o problema - si nu de bani! Pur si simplu nu am gasit, va trebui sa comand de undeva! Am incercat chestia cu confectionatul - dau in alta problema! Nici eu, nici prietenii mei, nu avem fire mono de grosimi progresive! Ori mergem pe monstruzitatile de 0,5, ori la fineturi sub 0,16! Deci ori prazi mai micute, ori monstri - nu exista cale de mijloc. Si sa cumpar o rola de 100m de fir de 0,2 ca sa folosesc poate 0,5m, zau ca e haios!
eu am cumparat niste role de 20-30 metri de mono de 0.10 pina la 0.20 si din ele imi fac leaderul; din trei sau patru bucati folosind un nod super simplu pe care l-am vazut la Oliver Edwards intr-un filmulet unde prezenta pescuitul la nimfa
in rest ... we are the best!

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 30 Apr 2010, 17:05

pasek scrie:eu am cumparat niste role de 20-30 metri de mono de 0.10 pina la 0.20 si din ele imi fac leaderul; din trei sau patru bucati folosind un nod super simplu pe care l-am vazut la Oliver Edwards intr-un filmulet unde prezenta pescuitul la nimfa
suna a persoana importanta oliva nushcum ala... d´aia tre sa fie bengo si nodu... sau ma rog ... pe masura... asa de bengo ca iti vine s-al folosesti si cind nu-ti tre... fix cum zici ca faci si tu... daca din doo diametre legi 4 bucati si iti mai si merge de la 0-1 la 0.2... :lol:

velcom tu da clab ! :oops: :lol:

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 02 Mai 2010, 09:23

kuintautti scrie:
pasek scrie:eu am cumparat niste role de 20-30 metri de mono de 0.10 pina la 0.20 si din ele imi fac leaderul; din trei sau patru bucati folosind un nod super simplu pe care l-am vazut la Oliver Edwards intr-un filmulet unde prezenta pescuitul la nimfa
suna a persoana importanta oliva nushcum ala... d´aia tre sa fie bengo si nodu... sau ma rog ... pe masura... asa de bengo ca iti vine s-al folosesti si cind nu-ti tre... fix cum zici ca faci si tu... daca din doo diametre legi 4 bucati si iti mai si merge de la 0-1 la 0.2... :lol:

velcom tu da clab ! :oops: :lol:
revin cu precizarea ca folosesc trei bucati de monofilament de trei diametre diferite(de obicei 0.12, 0.16 si 0.20) pentru ca imi trebuie trei saltatori pentru cele trei nimfe cu care dau
imi cer scuze kuintautti ca nu am intrebat inainte daca esti de acord cu acest mod de a construi leaderul si imi mai cer scuze si ca Oliver Edwards exista fara sa te anunte.
poate ar trebui ca noi incepatorii sa nu mai putem emite pareri ci numai sa intrebam cu umilinta pe cei ce detin adevarul absolut despre diferitele aspecte ale pescuitului.
poate ar trebui ca pe ape odata cu controlul permisului sa se controleze si modul de punere in practica a intelepciunii indubitabile a unor veterani...
inca o data imi cer scuze pentru indrazneala de a-mi exprima o parere personala
in rest ... we are the best!

Scrie răspuns