Un start greu...

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 02 Mai 2010, 11:44

pasek scrie:
kuintautti scrie:
pasek scrie:eu am cumparat niste role de 20-30 metri de mono de 0.10 pina la 0.20 si din ele imi fac leaderul; din trei sau patru bucati folosind un nod super simplu pe care l-am vazut la Oliver Edwards intr-un filmulet unde prezenta pescuitul la nimfa
suna a persoana importanta oliva nushcum ala... d´aia tre sa fie bengo si nodu... sau ma rog ... pe masura... asa de bengo ca iti vine s-al folosesti si cind nu-ti tre... fix cum zici ca faci si tu... daca din doo diametre legi 4 bucati si iti mai si merge de la 0-1 la 0.2... :lol:

velcom tu da clab ! :oops: :lol:
revin cu precizarea ca folosesc trei bucati de monofilament de trei diametre diferite(de obicei 0.12, 0.16 si 0.20) pentru ca imi trebuie trei saltatori pentru cele trei nimfe cu care dau
imi cer scuze kuintautti ca nu am intrebat inainte daca esti de acord cu acest mod de a construi leaderul si imi mai cer scuze si ca Oliver Edwards exista fara sa te anunte.
poate ar trebui ca noi incepatorii sa nu mai putem emite pareri ci numai sa intrebam cu umilinta pe cei ce detin adevarul absolut despre diferitele aspecte ale pescuitului.
poate ar trebui ca pe ape odata cu controlul permisului sa se controleze si modul de punere in practica a intelepciunii indubitabile a unor veterani...
inca o data imi cer scuze pentru indrazneala de a-mi exprima o parere personala
E drept ca a fost sarcastic dar pe de alta parte nu stiu daca OE zicea de un leader cu butt de 0.2...
In orice caz, in genere leaderele se fac din mai mult de 3 diametre si se pleaca cu un diametru mult mai gros, cam 60-80 % din siametrul snurului...
Din acest motiv ce ai spus tu suna cam aiurea.
Daca insa dai la nimfa, in scurt, fara sa ai nevoie d un leader care sa-ti intoarca nimfele in cast, poti folosi lejet un singur diametru, mai ales daca folosesti 2 muste, nu 3.
DOar ca aici se vorbeaputin de altceva, de leadre pt pescuit la musca in general, nu de un caz particular.
Leadrul ala al tau e aproape inutil in alte situatii.

pasek
senior
senior

Mesaj de pasek » 02 Mai 2010, 12:49

Eu am dat doar un exemplu de o constructie simpla a leaderului pe care il folosesc eu. Pescuiesc numai la pastrav, la distante de 6-7 metri, cu nimfe destul de grele legate pe cirlige de la 12 la 16 si folosesc leader de aproximativ 2.5 metri ; apele sint relativ inguste (5-6 metri) si cu vegetatie abundenta pe maluri.
in rest ... we are the best!

Sheniloiu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Sheniloiu » 02 Mai 2010, 13:09

Parinte, acu ti-am gasit postarea. Multumesc - simplu si practic, fara fite, ca intotdeauna!
Deci pentru casting practice (na ca am dat-o pe engleza) ajunge si un leader mai grosolan! Genial!
Parinte, zau ca trebuie sa treci pe la Timisoara (dar, dumnezeule, fara javra aia!). Sunt dator vandut la tine!

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 02 Mai 2010, 16:45

pasek scrie:revin cu precizarea ca folosesc trei bucati de monofilament de trei diametre diferite(de obicei 0.12, 0.16 si 0.20) pentru ca imi trebuie trei saltatori pentru cele trei nimfe cu care dau
imi cer scuze kuintautti ca nu am intrebat inainte daca esti de acord cu acest mod de a construi leaderul si imi mai cer scuze si ca Oliver Edwards exista fara sa te anunte.
poate ar trebui ca noi incepatorii sa nu mai putem emite pareri ci numai sa intrebam cu umilinta pe cei ce detin adevarul absolut despre diferitele aspecte ale pescuitului.
poate ar trebui ca pe ape odata cu controlul permisului sa se controleze si modul de punere in practica a intelepciunii indubitabile a unor veterani...
inca o data imi cer scuze pentru indrazneala de a-mi exprima o parere personala
nah ! merci de precizare... :lol:

acu ce sa mai fac ? n-am incotro... te iert ! :lol: mai ales ca din 3 role tu legi 4 bucati... :lol:

deja pe mine mai convins ! tre sa fie a draqu de bun nodu ! :oops: :lol:

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 03 Mai 2010, 11:11

pasek scrie:Eu am dat doar un exemplu de o constructie simpla a leaderului pe care il folosesc eu. Pescuiesc numai la pastrav, la distante de 6-7 metri, cu nimfe destul de grele legate pe cirlige de la 12 la 16 si folosesc leader de aproximativ 2.5 metri ; apele sint relativ inguste (5-6 metri) si cu vegetatie abundenta pe maluri.
AM intles ca e un xemplu cand ai facut precizarile, eu ziceam doar ca la inceput din ce ai spus nu prea s-a inteles ce si cum, a parut ca"corbesti prostii" pentru ca de regula, in majoritatea situatiilor, leaderul are niste caracteristici in care al tau nu avea cum sa se incadreze.
Daca tot ilfolosesti si tot e un leader usor aparte, poate ne spui si ceva diametre si lungimi folosite in constructia lui, probabil ca sunt si altii care ar dorisa incerce ideea ;)

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 29 Mai 2010, 09:18

parintele scrie:BAckingul poate fi orice sfoara sau mono...
... preferabil una bucata de sfoara care nu retine apa. Daca o folosesti ca sa umpli tamburul si se aduna mult backing, adica bucata aia pe care in RO-manica nu o vei folosi la pescuit, in cazul asta mulineta uda va atirna oleaca mai mult. Adica fix pix. Daca vrei sa echilibrezi batul cu mulineta si cu snur pe ea astfel incat tinind batul in echilibru pe deget, iar deshtul sa fie pe cotor ... atunci te va intreba Kuintautti cu cit snur scos si de ce clasa ... etc. faci echilibrarea ansamblului :)) ... si pe buna dreptate!
parintele scrie:Leaderul e un monofilament conic de 1.5-2xlungimea vergii, de obicei in jur de lungimea vergii.
adica pe scurt: 1-1,5 - 2 x lungimea vergii ... nu de-alta, dar sar in ochi doar numerele si le retine gresit ... :D
parintele scrie:...care se prinde de bucla sau microring tot printr-o bucla (bucla in bucla) la capat se leaga musca.
... @parintele, tu chiar folosesti bucla??? :? :shock:

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 29 Mai 2010, 11:22

Da bre, folosex orice... :twisted:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 29 Mai 2010, 14:44

Da bre, folosex orice...
Ultima data cand l-am vazut eu avea la capatul snurului o maimuta dresata si aia, cu o mana tinea de leader si cu celalta de snur :shock:
A zis ca nu a avut rupturi never ever :shock:

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 29 Mai 2010, 16:28

HellRAISER scrie:... cu o mana tinea de leader si cu celalta de snur
HellRAISER, citeste cu atentie! Eu m-am referit la bucla de la capatul celalalt al leaderului, intre tippet si leader. Cu microring am incercat si eu, dar nu bucla ... doar cind am folosit leader impletit si s-a rupt microringul cu care se termina si de unde legam tippetul, dar aia nu se pune. Altfel ... bucla la capatul subtire al leaderului nu. Cum sa spun ... la un leader de lungimea 1x - 2x lungimea batului (sa spunem de 9 picioare) bucla la capat apoi tippet ... Nu vreau sa spun ca nu se poate, doar intrebam si eu ...
Si ca sa ai si tu la ce sa raspunzi HellRASIER, cum o chema pe maimuta? :lol: :lol: :lol:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 29 Mai 2010, 23:39

Bre Oaca, laso naibi de treaba, chiar tii sa fi tu mai cu motz....strici distractia mah

Scrie răspuns