pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
AndreiB
- utilizator constant

Asa e, ai priceput bine! Nu e chiar simplu, dar nici n-ai nevoie de doctorat! Nu e dracul chiar asa de negru perecum pare la inceput!
Toti am trecut prin faza asta (daca nu cumva s-a nascut vreunul gata invatat

), asa ca daca mai ai nelamuriri, nu te abtine !
Pot sa-ti explic cu amanunte si poze cum se infige musca in urechea colegului de pe celalalt mal si ce muste prefera fiecare specie de copac!
Fir zbuciumat!
www.kanciclub.webs.com
-
Sheniloiu
- utilizator nou

Ieri a fost zi neagra! Pe lana alte probleme minore, Astra mea mi-a trantat una mare - radiator spart! Asta m-a costat cat o pereche de wadersi mai ieftinuti, adica 490 lei! Parca ceva se coalizeaza sa-mi ia banii si sa ma indeparteze de la musca - dar nu ma las

!
-
JONES
- veteran

-
Eu iti relatez experienta mea.
Am un amic muscar batran foarte experimentat dar nu entuziast. M-a invatat sa arunc si partea de flytying. Mi-a imprumutat primul bat .
Mi-am luat apoi o lanseta decenta, un snur slabut si mulineta de fel. In cazul meu dupa 2 ani am inceput sa arunc bine si am inceput sa leg si sa inteleg tot fenomentul de fly fishing.
Deci nu te arunca sa cumperi echipament scump pentru o sa ti se schimbe si gusturile si tehnica pe parcurs. Si e pacat sa bagi bani in echipamente pe care apoi sa le plasezi la 50% din pret.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
Sheniloiu
- utilizator nou

Sambata 24 am facut primele incercari de casting - cu sculele altuia!
Concluzia este ca nu e dracul chiar asa de negru! Am reusit ceva decent, e adevarat ca ajutat de scule si de imensa bunavointa a unora mult mai experimentati. Mai am muuuuuuuuuuuuuult de exersat, dar macar am facut primul pas!
Mi-am achizitionat firul si o mulineta de doi bani, pentru exersari. Nici nu ma gandesc sa o revand, va ajunge probabil la gunoi la anul! Sau data pe gratis la un copil, sa faca si el primii pasi!
Mai am un pas pana la primele incercari de casting cu sculele mele - leaderul! Poate nu ma credeti, dar asta e o problema - si nu de bani! Pur si simplu nu am gasit, va trebui sa comand de undeva! Am incercat chestia cu confectionatul - dau in alta problema! Nici eu, nici prietenii mei, nu avem fire mono de grosimi progresive! Ori mergem pe monstruzitatile de 0,5, ori la fineturi sub 0,16! Deci ori prazi mai micute, ori monstri - nu exista cale de mijloc. Si sa cumpar o rola de 100m de fir de 0,2 ca sa folosesc poate 0,5m, zau ca e haios!
-
calin_cci
- utilizator nou

Salutare popor ,ma bag si eu ca musca in apa ...

...desi is pescar de vreo 20 de ani nici o data nu am investit in scule scumpe.....am inceput cu bat de musca din bambus..si lam luat ieftin pe vremea aceia..defapt lau luat parinti ca si cadou de ziua mea ...si de vreo 10 ani am pescuit cu un bat de fibra de sticla pe care lam luat atunci cu 100$...si azi miam achizitionat un bat de carbon jaxon peseum 4/5..pe care am dat 160lei ....deci nu cred ca pescuitul i mai frumos daca dai mii de euro pe scule ....parerea mea!!
-
Hell
- veteran

-
calin_cci scrie:Salutare popor ,ma bag si eu ca musca in apa ...

...desi is pescar de vreo 20 de ani nici o data nu am investit in scule scumpe.....am inceput cu bat de musca din bambus..si lam luat ieftin pe vremea aceia..defapt lau luat parinti ca si cadou de ziua mea ...si de vreo 10 ani am pescuit cu un bat de fibra de sticla pe care lam luat atunci cu 100$...si azi miam achizitionat un bat de carbon jaxon peseum 4/5..pe care am dat 160lei ....deci nu cred ca pescuitul i mai frumos daca dai mii de euro pe scule ....parerea mea!!
dupa ce pescuiesti o zii intreaga cu un echipament decent si potrivit pt stilul/pestele respectiv(da, ma refer la sculele de fly) ai sa vezi diferenta
Dar chiar mii de euro, nu le vad rostul, poate si o mie de euro este destul de mult
Daca vrei batz de bambus, ieftin si de o calitate exceptionala poti gasi chiar si facute in Romania de un singur tip capabil sa faca asa ceva
Avantajul este urmatorul:
1. vezi exact dece s-au indragostit unii de pescuit la musca cu bete de bambus
2. batul este construit exact pt ce clasa vrei tu
3. nu va exista inca un batz exact ca al tau
4......costa doar cateva sute de euro
rezultatul....

instant iti doresti unul

-
calin_cci
- utilizator nou

eu nu contest ca un echipament mai scump nu iti face viata mai usoara pe pe riu si ca nu se simte diferenta fata de un echimament mai ieftin....dar atita timp cit iti place sportu asta poti sa il practici cu placere si cu un echipament mai ieftin ,si daca ai noroc si te si pricepi poate cu rezultate mai bune decit unu cu scule scumpe

.
-
MuskMd
- veteran

aveti mare dreptate

...ce scapam din privire e ca si pasiunea pt scule e doar una cum e si spinningul flyfishingul si flytyingul

. Sunt pescari care desi ies de 5 ori pe an la pescuit le place s aaiba ceva de calitate/firma sau fitza in mana

Personal nu am pus mana pe un bat care sa coste mai mult de 4-500 eur, dar sincer eu inca nu stiu sa evidentiez diferenta de pret fata de ale mele care nu sar de 100

.
La aia de se stiu cu castingul .... s-o fi vazand ceva ...la mine nu

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
parintele
- utilizator constant

Sheniloiu scrie:Sambata 24 am facut primele incercari de casting - cu sculele altuia!
Concluzia este ca nu e dracul chiar asa de negru! Am reusit ceva decent, e adevarat ca ajutat de scule si de imensa bunavointa a unora mult mai experimentati. Mai am muuuuuuuuuuuuuult de exersat, dar macar am facut primul pas!
Mi-am achizitionat firul si o mulineta de doi bani, pentru exersari. Nici nu ma gandesc sa o revand, va ajunge probabil la gunoi la anul! Sau data pe gratis la un copil, sa faca si el primii pasi!
Mai am un pas pana la primele incercari de casting cu sculele mele - leaderul! Poate nu ma credeti, dar asta e o problema - si nu de bani! Pur si simplu nu am gasit, va trebui sa comand de undeva! Am incercat chestia cu confectionatul - dau in alta problema! Nici eu, nici prietenii mei, nu avem fire mono de grosimi progresive! Ori mergem pe monstruzitatile de 0,5, ori la fineturi sub 0,16! Deci ori prazi mai micute, ori monstri - nu exista cale de mijloc. Si sa cumpar o rola de 100m de fir de 0,2 ca sa folosesc poate 0,5m, zau ca e haios!
Hai bre, da-o-n fasui de treaba, cumperi leader ca sa il rupi la casting?
Poti sa folosesti pentru casting un leader fcut din 2 bucati de mono, una groasa de0.45 sau cat oi ave pe acolo, plus alta mai subtire in capat... NU CONTEAZA la casting.
conteaz sa ai ceva dupa snur sa nu pusti snurul, sa puste monofilamentul
-
kzoli
- veteran

calin_cci scrie:Salutare popor ,ma bag si eu ca musca in apa ...

Fara suparare,dar depinde si de stilul de pescuit .....,daca dai dupa oblete ,carasi e ok ,dar la pesti mai mari cam greu ... sa nu vorbesc de spinning care e cel mai costisitor cel putin dupa mine. Acolo daca nu e de calitate ,poti sa cumperi lunar cate o mulineta ... si cum calitatea costa ...
Acuma depinde daca iesi pe mal de 5 ori pe an atunci poti sa iei orice ,dar poate si asa se strica.

(((