Un start greu...

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 02 Feb 2010, 21:12

buntaro scrie:si ,referitor la intrebarea pusa mai sus,tu din ce categotie faci parte:din doua,ce ti-ar placea sa iei in bat ,o balabusta urata de 150 de kile sau o mignona faina?
personal consoder ca a prinde peste inseamna mult mai mult decat kilogramele lui... :wink: poate "injura" cine vrea, asta este opinia mea... am o satisfactie teribila cand ma uit pe apa... vad un loc si imi zic: acolo sta un clentoi la panda! apoi aleg eu naluca care o cred potrivita si la primele aruncari il am in carlig! asta numesc eu a prinde peste!!! apoi, evident... eliberat!!

pescar ma simt daca incep sa simt, sa "vad" ceea ce fac, daca incep sa incerc sa il inteleg... :wink: poate fi cat de mic sau de mare... important este sa stii ce va face, cand va face, cum va face....
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 02 Feb 2010, 21:14

sir.JONES scrie:
Dornea Ionut scrie:sirJONES, flycor... este batul acela de la cormoram pe care il au cei de la ARW?
Da exact ala / e si pe xxx.

Cine spune ca SLV 5/6 echilibreaza un CORMORAN FLYCOR DE 8,6'' de clasa de 4/5 e in afara de problema sau nu a vazut ca de mare e SLV de 5/6 si cat de greu. (cam 150 de grame). Eu pe SLV meu de 5/6 incarc 90 yarzi de backing sufix si un snur SA AirCel de clasa 8 si mai este loc.http://www.xxx.ro/produse/210/6741/F ... --5-6.html
mie personal mi s-a parut putin cam moale... plus ca pe el scria #4-6...
dubios!!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 03 Feb 2010, 13:38

In general numai la bete mai scumpe de 300 de RON o sa gasesti clasificare numai pe o clasa la celelalte sunt cel putin 2 clase. Totusi FLYCORUL e un bat finut flexibil, usor, finisaje ok.

Pentru incepatori sa isi iei direct un bat de peste 300 RON e ca atunci cand urci un sofer incepator direct intr-un ferrari. Mai ales unul care n-ar habar de casting.
E adevarat ca uni (cum ar fi Luci Vasies) sustin ca daca inveti pe bete nasoale s-ar putea sa capeti deprinderi gresite de care greu scapi. De exemplu la spinnig ucenicia mi-am facut pe un bat de fibra de sticla telescopic si acum dupa ceva ani apreciez cu bat de fibra de carbon IM40.
Discutia e ca la un spinner ii este foarte usor sa treaca pe fly ca are deja aruncarea formata, stie sa faca apropierea de loc, citirea apei, si chiar echipamentul sunt la fel etc etc
the angler is catching xxx, not by the lure

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 03 Feb 2010, 15:01

sir.JONES scrie: Discutia e ca la un spinner ii este foarte usor sa treaca pe fly ca are deja aruncarea formata, stie sa faca apropierea de loc, citirea apei, si chiar echipamentul sunt la fel etc etc
8) Uite-asa imi cad pietrele de pe inima :twisted:

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 03 Feb 2010, 16:49

aha ...
baieti ... se pune de-o arena ????
:lol: :lol:

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 03 Feb 2010, 20:03

casting-ul nu prea are nici o treaba cu aruncarea formata la spin,ba chiar dupa ce pescuiesti mai mult la fly s-ar putea sa fii un pic stangaci la aruncat naluci,totusi deprinderile formate la spinareala te ajuta.

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 06 Feb 2010, 09:12

sir.JONES scrie:In general numai la bete mai scumpe de 300 de RON o sa gasesti clasificare numai pe o clasa la celelalte sunt cel putin 2 clase. Totusi FLYCORUL e un bat finut flexibil, usor, finisaje ok.

Pentru incepatori sa isi iei direct un bat de peste 300 RON e ca atunci cand urci un sofer incepator direct intr-un ferrari. Mai ales unul care n-ar habar de casting.
E adevarat ca uni (cum ar fi Luci Vasies) sustin ca daca inveti pe bete nasoale s-ar putea sa capeti deprinderi gresite de care greu scapi. De exemplu la spinnig ucenicia mi-am facut pe un bat de fibra de sticla telescopic si acum dupa ceva ani apreciez cu bat de fibra de carbon IM40.
Discutia e ca la un spinner ii este foarte usor sa treaca pe fly ca are deja aruncarea formata, stie sa faca apropierea de loc, citirea apei, si chiar echipamentul sunt la fel etc etc
da... si eu avut ceva probleme la primele lansari din fly tocmai din cauza deprinderilor foarte bine formate din spinn... mi-a luat ceva timp pana am invatat sa simt cum trebuie incarcata lanseta...

iar despre bete de inceput... am inceput cu un berkely cherywood pe care l-am modificat cu ajutorul unui amic, cu un snur si o mulineta de imprimut. arsenal pe care il folosesc si acum... si a inceput sa imi mearga treaba...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 06 Feb 2010, 11:27

sir.JONES scrie:Discutia e ca la un spinner ii este foarte usor sa treaca pe fly ca are deja aruncarea formata, stie sa faca apropierea de loc, citirea apei, si chiar echipamentul sunt la fel etc etc
i-o fi, dar nu din cauzele astea care le zici aici
-nici aruncarea nu e la fel ca sa fie formata (nici macar germenii ei :lol: )
-trebe sa-si revizuiasca din temelii si apropierea de loc si cititrea apei
-de echipament ce sa mai vorbim, poate chilotii sa semene,...si sapca ! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 06 Feb 2010, 11:54

:D
si eu acelasi lucru am vrut sa subliniez.... :lol:

mario_cc
utilizator nou
utilizator nou

salut

Mesaj de mario_cc » 27 Feb 2010, 17:04

:D salutare tuturor...sunt nou pe aici asadar va rog sa fiti blanzi cu mine.
As dorii niste sfaturi referitoare la snurul pe care sa il aleg mentionez ca am o lanseta marca Grey's G series clasa 6/7 si o mulineta Okuma SLV.
Este ok?nu este? va rog sfatuiti-ma voi ce sa aleg sau ce sa schimb... ce fir ar fi ok sa aleg ,daca vreti si puteti las si o adresa de mail crisan_mariuscornel@yahoo.com
Multumesc si fir intins :)

Scrie răspuns