Un start greu...

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 31 Ian 2010, 22:07

Te cred 8)

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 31 Ian 2010, 22:12

Dornea Ionut scrie:sirJONES, flycor... este batul acela de la cormoram pe care il au cei de la ARW?
Da exact ala / e si pe xxx.

Cine spune ca SLV 5/6 echilibreaza un CORMORAN FLYCOR DE 8,6'' de clasa de 4/5 e in afara de problema sau nu a vazut ca de mare e SLV de 5/6 si cat de greu. (cam 150 de grame). Eu pe SLV meu de 5/6 incarc 90 yarzi de backing sufix si un snur SA AirCel de clasa 8 si mai este loc.http://www.xxx.ro/produse/210/6741/F ... --5-6.html
the angler is catching xxx, not by the lure

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 31 Ian 2010, 22:15

shimano scrie:...ma intreb daca o partida de succes la pastrav cu muste se poate compara cu o partida de spinning cu stiuci monstri sau somni....ca senzatii tari ai in ambele tabere.
daca farmecul si frumusetea unei partide de pescuit pentru tine inseamna numai marimea pestilor prinsi, probabil ca te vei lasa curand... motiv suficient de rational sa nu investesti mult in scule de incepator ... deci ai o atitudine corecta pana aici...
daca insa vei apuca sa descoperi si alte laturi pentru care o partida de pescuit poate deveni memorabila,... atunci o sa ajungi si tu treptat sa ingrasi randurile "nebunilor" care umbla aiurea pe vai, cu echipamente light dar scumpe ! tine oleaca si de firea interioara a omului cu batu'n mana ! :wink:
altfel... lucrurile is usor de explicat dar... mai greu de inteles ! :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 31 Ian 2010, 22:19

buntaro scrie:si ,referitor la intrebarea pusa mai sus,tu din ce categotie faci parte:din doua,ce ti-ar placea sa iei in bat ,o balabusta urata de 150 de kile sau o mignona faina?
...Foarte gresit pusa problema. Shimano iti dau alte puncte de referinta... :D ..Stiuca de 7 kile e o tipa bine dezvoltata,la 1,90 asaasi vreo 25-30 de ani, cu care iti dovedesti maiestria,barbatia si curajul,iar pastraviorul transparent si mic cit briceagu e ceva din zona gradinitei....
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 31 Ian 2010, 22:30

intrabarea era pusa sa vad daca gandeste ca un potential muscar,ma rog,dupa cum s-a mai zis alta-i frumusetea muscaritului,de altfel,din pacate stiuca aia de 7 kg e mai rara decat pastraviorii aia lungi de un briceag

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 31 Ian 2010, 23:04

Nu stiu exact cum gandeste un muscar, dar presupun ca simplul fapt ca eliberez 97% din pestii prinsi e de-ajuns sa se contureze imaginea unui "bolnav" care nu pescuieste ca sa manance, ci doar pentru distractie si ca sa-si elibereze mintea de zgomotul orasului.
Sunt de acord ca aventura in sine inseamna mai mult decat marimea pestilor prinsi, insa cei care raman acasa (familia/prietenii) trebuie "impresionati" ocazional si cu cate-un trofeu, ca altfel nu ma mai lasa nevasta sa ma bag in aventuri la pescuit. :wink:

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 31 Ian 2010, 23:48

Ce are nevasta cu dimensiunea? pestelui?
:lol: :lol:

Dar oare o stiuca de 3 kile se compara cu un crap de 15? sau un clean luat la vobler se compara cu un somn luat la o preacinstita rama serpeasca?

LA musca se poate prinde peste, unele mai bine, altele mai dificil... unele deloc, la fel ca si la spin.

DE e la musca nu se poate lua o stiuca mare? se poate, daca e stiuca...
Evident ca nu cu sculele de pastrav sau clean...ci cu sculele de stiuca...
Nici la spin nu dai la stiuca cu acelasi bete ultralight sau cu aceleasi voblere de 2.5 cm

acelasi lucru si aici, trebuie alt bat, alt fir...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 01 Feb 2010, 07:17

shimano scrie:Nu stiu exact cum gandeste un muscar, dar presupun ca simplul fapt ca eliberez 97% din pestii prinsi e de-ajuns sa se contureze imaginea unui "bolnav" care nu pescuieste ca sa manance, ci doar pentru distractie si ca sa-si elibereze mintea de zgomotul orasului.
Sunt de acord ca aventura in sine inseamna mai mult decat marimea pestilor prinsi, insa cei care raman acasa (familia/prietenii) trebuie "impresionati" ocazional si cu cate-un trofeu, ca altfel nu ma mai lasa nevasta sa ma bag in aventuri la pescuit. :wink:
mey Wyatt Earp... io mi-am dat sama ca te simti asa... olea ingradit ... si fix acu ti-o vinit sa ievadezi... iar de aci pin´ la a iesi din dulap mai e olea... dar ma mir ca unu asa... impozant ca tine nu a resusit sa impresioneze pe nimeni pina acu :lol:

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 01 Feb 2010, 09:47

Poate reusesc sa te impresionez pe tine, dragul meu Kuintautti :wink: Nu vezi ca lupt din greu sa fiu pe placul tau, "prietene"?

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 01 Feb 2010, 13:07

Wyatt Earp scumpule... http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9992 daca tu pina acu nu ai impresionat pe nimeni ca deh la cei 5 ani ai tai de pescuit iesti fix iexpert capabil de scris articole´n reviste iar aici de cind ai aterizat te-ai luat de oameni cu mult mai in virsta facindui in fel si chip caci nah iti prezentau concurenta pe piata productiei de boblere si proclamind ferm absolut cele mai bune joarde iexzistente fara a fi probat si altele nu cre ca de acu incolo vei impresiona pe cineva...

pa

Scrie răspuns