Un start greu...

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 31 Ian 2010, 10:23

Jedi scrie:Echilibrul ansamblului de pescuit e foarte important la traversarea unui riu pe tevile de incalzire de la CET-uri sau pe vreun bustean prabusit.. :lol: Tii de foregrip ,neaparat la centru de greutate ,iei cipici de balet,iegari albi ,maieu ingust la spate..Ar fi intersanta o intrunire pescareasca cu tema " A lu cui e mai echilibrata ca care ? " :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 31 Ian 2010, 10:29

@Jedi
Am ras un sfert de ora! :respekt:

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 31 Ian 2010, 14:42

eu sincer nu i-as recomanda pt micile noastre salmonide clasa 5/6 hai sa-i mai lasam un pic de finete colegului, am pus mana pe un flycor care era un cl 4 si mi-a placut cum lucra cu snurul attack ,e un bat bunicel,a fost alegerea unui prieten de-al meu pe care l-am facut sa se intepe.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 31 Ian 2010, 15:27

Multumesc mult pentru raspunsuri/ajutoare...inteleg ca piata e larga si exista totusi optiuni si pt buget limitat. Sincer, dupa ce-am investit (in 5 ani) in jur de 100 milioane in spinning (peste 200 voblere + alte magarii scumpe), imi e greu sa "arunc" totul, insa recunosc oricand frumusetea, splendoarea pescuitului la musca. No comment. Imediat cum imi adun ceva moloz, ma apuc de shopping ca gagicile. Multumesc pentru toate sfaturile, inca ma consult (cu voi si cu mine), si in speranta de a ne vedea si pe teren, cu scule de fly, va salut si mai vorbim...
PS: Mai am o intrebare idioata, de copii mici: Mi se pare mie sau in stilul flyfishing nu prea scoti pesti mari? Oriunde vad muscari (prin reviste sau pe net), scot cate-un pastrav mic si sexy, sau vreun lipan.....dar n-am vazut nicaieri sa scoata careva un somn de 49 de kile sau o stiuca de 12 8) Ma insel eu sau muscaritul te limiteaza, intr-un fel...?

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 31 Ian 2010, 16:13

http://www.youtube.com/watch?v=hQ2MNgrhqUI ..Nu-i idioata intrebarea deloc.. :wink: ...Mai sint unii care scot si pesti mari dar trebuie sa stii ce faci ,sa ai si apa buna...etc...Sumedenie de factori..Dar de limitat...nici vorba...No limits.. :lol: :lol: :lol:
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 31 Ian 2010, 16:55

buntaro scrie:eu sincer nu i-as recomanda pt micile noastre salmonide clasa 5/6 hai sa-i mai lasam un pic de finete colegului, am pus mana pe un flycor care era un cl 4 si mi-a placut cum lucra cu snurul attack ,e un bat bunicel,a fost alegerea unui prieten de-al meu pe care l-am facut sa se intepe.
buna finetea... la pastrav... dar daca te dai cu goange mai mari la un clean, o stiuca??!? le mai arunci cu un snur fin, de clasa mai mica?!?
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 31 Ian 2010, 19:56

pai pt stiuca nu ai cum inpaca capra cu varza,daca vrei sa dai serios dupa stiuca iti tre minim #7iar daca esti increzator ideala ar fi cam#9 pt cleni merge intr-adevar #5 hai 6,dar din cate imi aduc aminte omul nostru voia batul pt micutele salmonide de la noi.

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 31 Ian 2010, 20:01

si ,referitor la intrebarea pusa mai sus,tu din ce categotie faci parte:din doua,ce ti-ar placea sa iei in bat ,o balabusta urata de 150 de kile sau o mignona faina?

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 31 Ian 2010, 20:09

Pe de o parte mi-ar placea sa prind pastrav & lipan, indiferent de marime, pentru ca nu am prins niciodata asa ceva, pe de alta parte ma intreb daca o partida de succes la pastrav cu muste se poate compara cu o partida de spinning cu stiuci monstri sau somni....ca senzatii tari ai in ambele tabere.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 31 Ian 2010, 22:05

In mures am vazut eu prins la fly un avat la cam 2,50 Kg prins de un prieten Miki la GAT in aleea (am si poze) la uda. Recordul meu eu e cam 900 de grame la clean dar si la spinning pe clean il am pe la 1,200 Kg.

La stiuca in noiembrie nu cred ca iti vine sa dai cu snurul cand apa are culoarea ciocolatie cu lapte si debitul e dublu.

In principiu se prind pesti mai mici la snur dar nu e o regula. Explicatie e simpla pesti foarte mari stau mai la fund si nu prea se obosesc sa i-a o musca mica DESI s-ar putea sa ai suprize. Dar la clean la musca de obicei vara prind mai mult decat la spinning.
the angler is catching xxx, not by the lure

Scrie răspuns