Un start greu...

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 01 Feb 2010, 14:32

8) Dar de unde scoti tu ca vreau sa impresionez pe cineva? Pe forum mi-am expus cateva pareri, fara dorinta de a impresiona. In primul rand doresc sa impresionez pestii cu nalucile mele (in special cele din productia proprie), apoi mai vedem ce si cum. Tu esti singurul care inca se simte jignit de ofensele mele aduse la adresa ta acu cateva saptamani sau luni, nici nu mai stiu, caci nu ma intereseaza, dar vad ca tu nu ai stare, si continui sa te iei de mine, cu acelasi stil ironic si aceleasi greseli gramaticale, tipice tie. Eu te las in pace, incearca sa faci la fel :wink:

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 01 Feb 2010, 15:17

shimano scrie::lol: Pai daca ma speriati in halu' asta, nu voi mai avea curaj sa ma apuc... stiu si eu cum e sa-ti iei voblere saptamanal...am acest virus in mine...si nu ma pot opri. Iar daca muscaritul va fi si mai si, atunci e vai de mine...

PS: Am deja cizme...pana-n piept, asa ca m-am scapat de-o grija :wink:

Pai adica tu vrei sa ma ajungi pe mine la cat de mica poate fi investitia ???
Imposibil moncher.
Lanseta Falcon, 80 de lei,
Mulineta Okuma Airframe, 80 de lei
Snur Shakespeare , 70 de lei.
si distractia poate incepe.

Ca sa nu-ti spun ca pentru a da 7-8pana-n 10 m si poate si mai mult , si ca sa te distrezi nici nu-ti trebuie ceva mulineta procopsita ca nu te trage cleanul in apa .

Ia-ti o mulineta de 20 lei.. ca parca si era pe undeva pe xxx , un snur acolo.... asta tre sa fie de calitate totusi.
Prinzi mulineta cu coliere ceva la cotor ca la betele de musca ( eu folosesc din alea de plastic dar sunt cam de unica folosinta- dar asta pe batul la a mica pentru ca sa dea si ea 3-5 m acolo la cleni, obleti samd ) , pe un bat de-al tau de spinn L de 7' si dai.

dupa aia mai vezi tu .

@Kuinttauti,
bre Dumitre , lasa-l in pace, nu vezi ca e muscar ca si tine ? :lol:
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 01 Feb 2010, 15:35

:lol: Mersi, Mugurstefan. Pana acum e cea mai convenabila oferta :wink:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 01 Feb 2010, 17:39

Nu imi dau seama exact cat e de mare diferenta intre o lanseta fly de 100 lei si ina de 800-1000 dar la spinning/casting mi se pare o diferenta uriasa. Pe langa asta, shimano, daca la spinning si casting mai scapi cu o lanseta mai universala si te mai ajuta nalucile, aici mi se pare ca lanseta si snurul sunt destul de cruciale pentru a prezenta musca unde si cum trebuie, poate muscarii cu experienta ma corecteaza sau completeaza.

Eu am tot cochetat cu pescuitul la musca de acum vreo 2 ani dar numai la nivel teoretic, adica am prieteni muscari, am fost cu ei dar eu cu alea de spinn, am citit de scule, am facut un pic de casting cu lectii de pe youtube, am vazut cum e cu lansetele de nimfa si cu alea de uscata, etc...

Nu m-am incumetat sa-mi iau echipament pentru ca nu m-a prea lasat pescuitul cu naluci, adica as fi renuntat usor la un combo care nu mi-ar fi fost indispensabil si mi-as fi luat unul destul de bun de fly, la vreo 1000 de lei probabil dar am fost foarte dezamagit de apele din zona pentru a practica fly-fishingul.

Pana la urma tot nu voi scapa cred. Spuneam ca am inceput acum vreo 2 ani, doi ani si ceva odata cu primirea unui cadou de ziua mea ce a constat intr-un kit complet de fly-tying. Mi-am luat imediat cate materiale am gasit si m-am apucat de invatat modele de muste, tot de pe youtube in principal, legand cu monitorul in fatza. Am legat vreo 300 de nimfe si vreo 40 de uscate de atunci, mai multe bucati din fiecare model (cehesti, cozi de fazan, blood-wormi si altele... de diferite marimi si culori... respectand sfaturile tipilor alora... ma rog). Pana la urma le-am dat pe un cutit de vanatoare misto si pe alte materiale de musca.

Cam asta a fost inceputul meu teoretic si mi-a ocupat cam toata iarna trecuta dar trebuie sa recunosc ca si numai legatul e destul de pasionant. Am decis ca in momentul in care ma voi apuca, sa dau numai cu muste facute de mine... pana oi prinde... Deocamdata e 0 - 0 la iesiri pe apa cu snur in loc de textil si pesti.

Urmaresc cu interes un raspuns legat de prima problema: calitatea echipamentului (lansetei mai ales) si relatia cu musca, oarecum paralela la spinning si naluca. Nu putina lume la spinning arunca orice tip de naluca cu orice tip de lanseta si poate obtine rezultate destul de apropiate celor obtinute de un pescar echipat bine. Nu ma refer la articolele de imbracaminte si protectie care stiu si am vazut ca in fly sunt cruciale. Confortul, siguranta si comoditatea in apa pana la brau sau chiar numai genunchi sunt FOARTE importante.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 01 Feb 2010, 17:44

Mugurstefan scrie:@Kuinttauti,
bre Dumitre , lasa-l in pace, nu vezi ca e muscar ca si tine ? :lol:
mda ! fix ca mine !

acu pi bunii ... poi cu toate ca iel m-o invitat la dans... cin o zis ca nu se stie ... cu toa ca nu-i frumo din partea lui sa invite si apoi sa dispara ca magaru´n ceata... l-am lasat mai Mugure chit ca cerind armistitiu tot iel mai traje odat cu tunu la greseli gramaticale ...

ps : shirmaro aka Wyatt Earp... bishti ! :arrow:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 01 Feb 2010, 17:45

Tristian ... tu analizezi pre mult si te incurci in complicatii...

pescuitul e vast... dar simplu ! :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 01 Feb 2010, 19:47

... mai ales dupa o vodka.... nu Dumitre?

Io am povestit pe scurt asa cam cata treaba am cu musca, nu mai musca atata de ***. Daca tu esti aptziguit... a... confuz mai tot timpul, ti se pare ca lumea se complica. Deobicei imi place sa scriu mai mult de o singura propozitie asa ca analfabetu. Asa-i frumos, ca-i forum, nu test grila.

Si pilotatul masinilor de formula 1 e simplu mai ales daca ai dacie.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Hai ca glumesc da-te-n mushii miei! Lasa-i pe oameni sa-mi zica si mie ceva pana nu iese cu scandal! HA HA HA

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 01 Feb 2010, 19:57

mda ! aaaai glumit !

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 01 Feb 2010, 20:21

kuintautti scrie:Tristian ... tu analizezi pre mult si te incurci in complicatii...

pescuitul e vast... dar simplu ! :lol:
Tristian scrie:... mai ales dupa o vodka.... nu Dumitre?

Io am povestit pe scurt asa cam cata treaba am cu musca, nu mai musca atata de ***. Daca tu esti aptziguit... a... confuz mai tot timpul, ti se pare ca lumea se complica. Deobicei imi place sa scriu mai mult de o singura propozitie asa ca analfabetu. Asa-i frumos, ca-i forum, nu test grila.

Si pilotatul masinilor de formula 1 e simplu mai ales daca ai dacie.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Hai ca glumesc da-te-n mushii miei! Lasa-i pe oameni sa-mi zica si mie ceva pana nu iese cu scandal! HA HA HA
adevaru e ca te-aaam muscat prea tare de *** in mesajul meu anterior si ca atare merit pe deplin replayul tau cizelat... nu ? sau oi fi io beat si confuz de nu realizaz penibilul...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 01 Feb 2010, 21:22

Hai ma Dumitre las-o, serios. Facem caterinca ce mama minunii...? Tu vorbesti vreodata on-topic sau te iei numa mereu de altii si rastalmacesti si freci la melodie tot ce spun?

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns