Ultra incepator

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 13 Aug 2008, 18:48

Dan Alexe scrie: Problema e cu pescuitul, mai ales la pastrav... Din pacate e cam greu.
nu e greu de loc,... ce vrei sa stii despre pescuitul pma la pastrav ? intreaba
Dan Alexe scrie: Acolo vreau si eu sa ma uit la niste meseriahi. Cum aduc vorba cum o cotesc :D . Ii intzeleg insa. Daca te duci la pescuit cu toata grupa mica/mare sint sanse nule sa mai si prinzi ceva.
Pina sa ma ia cineva la pescuit pe Capra ma uit si eu la filmuletze.

in cazul pastravului, filmuletele intradevar nu sunt de mare ajutor...
o treaba sunt apele pe care filmeaza aia "dincolo" si pastravoii cu care se arata in drill, pastravoi care parca stiu ca numa' se joaca, dupa care fiecare pleaca in treaba lui, si alta treaba sunt apele noastre (din pacate), si pastravii speriati (timorati) de la noi, care si cand se hranesc is cu teama in gat, (dobandita aproape genetic de-a lungul generatiilor), stiind parca ca orice scorobete inghitit ar putea fi ultimul :D
cat despre "meseriasi", care o cotesc, ce sa zic ? normal n-ar fi... mai cauta, poate n-ai gasit inca meseriasii care trebuie...
e drept ca pescuitul la pastrav pe rau de regula se practica in doi: tu si pastravul :D, ... dar exista solutii si in caz de mai multi...
problema e ca de obicei, muscarii de pastrav is mai solitari ei decat altii, stiu ei de ce :D, dar sa fim seriosi, nu compania are de ce sa-i streseze,... sunt pe maluri destule alte motive: gratare, lazi cu bere, manele unde nu te astepti in creierul muntelui, sau puzderia de ramari, sau chiar turisti care neavand nici o "taina" cu pastravul si apele de munte dar fiind posesori de "telescopica", si scule de balta, considera de datoria lor sa le agite pe maluri, daca se poate cat mai vizibil pentru pesti, si mai ales pe o "arie" cat mai intinsa, nu le ajunge numa' bulboana langa care si-au amplasat gratarul :lol:
sfatul meu, seamana cu al lui Eugen: daca damblaua ti-e mare, atunci baga... baga chiar si singur nu conteaza,... cand ajungi pe apa incearca sa iti aduci aminte in primul rand ca pastravul nu trebe sa stie ca ai sosit :D, deci sa nu te vada sa nu te auda... desi o sa iti para mai greoi, totusi cel mai simplu e pe cat posibil tu sa fii in aval si sa dai in amonte,... repet, pe cat posibil... pestele sta la panda totdeauna cu capul inspre amonte... de acolo ii vine hrana...
restul tine de muste, de experienta pe care daca nu o ai,... o sa o capeti...
incepe cu niste muste clasice, consacrate pentru un anumit anotimp sau sezon... restul te invata apa,... sau mai intreaba :D

PS: e drept eu, de pilda, mai dau si "din lateral" sau "la vale", dar... pe mine ma cunosc, suntem vecini, ... de mine nu se mai sperie :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 13 Aug 2008, 19:47

eugen scrie:cum zice prietenul nostru finlandez, pescuitul e vast. :)

eu zic sa renunti si la gandul cu profesori. poti sa vezi diverse chestii de la altii, fara probleme, pe care insa ar trebui sa nu le iei de lectii, ca-s enspe variabile si fiecare-i pe stilul lui.

toti care mai suntem la un moment sau altul ajungem sa pescuim impreuna, asa ca vei gasi pe careva sa mai iasa cu tine cand si cand. it's a small world.

treaba-i sa bagi tu singur, daca iti place si vrei, ai sa prinzi din ce in ce mai bine si ai sa vezi ca pe masura ce inveti afli ca nu stii nimic. asta-i chestia cea mai misto, daca ajungi sa o simti nu mai scapi.
Mai injurat ! las ca te prind io !

bey io sint moldovean !

in rest iti dau dreptate pina acolo cind zici ca afli ca nu sti nik... atunci doar te simti neajutorat... atita tot ! cam asa as descrie eu sentimentu !

normal ca sti... doar ca situatia pare a fi asemanatoare si totusi nu e... daca la asta te referi... si aici intervine simtzu de obesrvatie de care vorgheam .. des conectat de iexperienta... atunci ... think out side the box man...

dar cre ca vorghim cam mult si facem mai putin... ( aici ma refer mai mult la mine ca n-am iesit de vreo 2 saptamini si ma stresez... deh masinile... )

si lu Miky ii dau dreptate in multe chestii ! cu toat ca pastravu te aude de la mare distanta chiar daca ai pizla pe talpi...

dar as mai zice ca Miky ar trebui sa fie mai tolerant cu restul pescarilor... fie ca pescuiesc altfel si sa aibe mai multa intelegere chiar si pt cei ce fac o friptura pe malul apei...

ce ? io nu fac ? el nu face ? come on !

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 13 Aug 2008, 20:02

Din ce stiu eu,pentru Micky,pescuitul e cam sfant.Putini mai sunt cei cu respect pentru natura ca el.@Kuinta,ai mai omule ce faci,parca ziceai ceva de un peste. :lol: :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 13 Aug 2008, 20:04

kuintautti scrie: dar as mai zice ca Miky ar trebui sa fie mai tolerant cu restul pescarilor... fie ca pescuiesc altfel si sa aibe mai multa intelegere chiar si pt cei ce fac o friptura pe malul apei...
ce ? io nu fac ? el nu face ? come on !
exageram si io, kuintautti ... incercam sa fiu mai plastic :lol: :lol: :lol:
fireste ca si io mai fac cate un gratar .... ma tenteaza sa zic ca "la mine nu se pune " :lol: :lol: :lol:
nu-i vorba de asta,... sunt o gramada de turisti linistiti si la locul lor,... eu faceam referire la o "anumita specie", care, ... e tot mai deasa,... dar si asta o consideram doar un motiv de stress mai mare decat un compagnon de pescuit, mai incepator decat tine (adica decat mine) :D, cu care in mod deliberat mergi cu el la pescuit, vizavi de ce zicea Dan Alexe
Tolerant,... io sunt painea lu' Dnezeu ... nu te-ai convins ? :lol: :lol: :lol:
ca dovada cand vreau un pescuit, "pentru peisaje " :lol: , nu-i deranjez,... mai bine ma afund io in munte unde nu calca decat ursul,... cand nu, mai beau si eu o tuica pana se face gratarul... si ma uit tolerant la cei cu telescopica cum o plimba pe apa pe langa lada mea cu bere :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 13 Aug 2008, 20:08

ilie scrie:@Kuinta,ai mai omule ce faci,parca ziceai ceva de un peste. :lol: :lol:
ce sa fac ? bine merci ... beau !

cheste ? de care vrei ? cum il vrei ?

uite ca prind curaj acu ca in curind am musafiri membri ai acestui forum... si dupa cum sti .. unde`s doi puterea creste ! :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 13 Aug 2008, 20:11

he he he

mai Miky ... oameni sintem ! :lol:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 13 Aug 2008, 20:13

kuintautti scrie:... ca in curind am musafiri membri ai acestui forum... :lol:
Sa nu-mi spui ca-l primesti in vizita in casa ta din Finlanda pe Empthy!? :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 13 Aug 2008, 20:16

de data asta nu e el !

nu ca pi iel nu l-as primi pe la mine dupa ce as "dicuta" oleca in privat ....

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 13 Aug 2008, 20:20

Multumesc Miky. Cam asa m-am gindit si eu.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Aug 2008, 23:47

kuintinautti,

poate moldoren, da' nu moldovean. :)))

altfel, m-ai ghicit. exact, la aia ma refer. cand nu mai mere ceva stiut si te loveste strechea ca stii ca e acolo si tree sa faci ceva. si apoi brusc iti vine o idee si merge exact la fix si uite asa mai descoperi inca o chestie. sau nu. :D

aia mi se pare cel mai sexy la musca. atata ca tree sa-ti placa pescuitul mai mult decat prinsul, aia e musai. cel putin la inceput pana treci hopul si incepi sa prinzi bine.

e un film foarte misto facut de bob popovici care surprinde bine de tot esentialul. pe scurt, este un montaj cu secvente cu muscari celebri, de-alde lefty si mel krieger si altii din astia, care se chinuie sa lanseze cu vant in fata, sau calca pe snur sau rateaza in draci si tot din astea, intr-un cuvant dau numa' chixuri. si la final e un puradel de 10 ani care arunca un vobler si scoate peste lejer. si te lasa pe tine sa tragi concluzii.

chiar e bun filmul, o sa-l caut, sa va dau link.

Scrie răspuns