nu e greu de loc,... ce vrei sa stii despre pescuitul pma la pastrav ? intreabaDan Alexe scrie: Problema e cu pescuitul, mai ales la pastrav... Din pacate e cam greu.
Dan Alexe scrie: Acolo vreau si eu sa ma uit la niste meseriahi. Cum aduc vorba cum o cotesc. Ii intzeleg insa. Daca te duci la pescuit cu toata grupa mica/mare sint sanse nule sa mai si prinzi ceva.
Pina sa ma ia cineva la pescuit pe Capra ma uit si eu la filmuletze.
in cazul pastravului, filmuletele intradevar nu sunt de mare ajutor...
o treaba sunt apele pe care filmeaza aia "dincolo" si pastravoii cu care se arata in drill, pastravoi care parca stiu ca numa' se joaca, dupa care fiecare pleaca in treaba lui, si alta treaba sunt apele noastre (din pacate), si pastravii speriati (timorati) de la noi, care si cand se hranesc is cu teama in gat, (dobandita aproape genetic de-a lungul generatiilor), stiind parca ca orice scorobete inghitit ar putea fi ultimul

cat despre "meseriasi", care o cotesc, ce sa zic ? normal n-ar fi... mai cauta, poate n-ai gasit inca meseriasii care trebuie...
e drept ca pescuitul la pastrav pe rau de regula se practica in doi: tu si pastravul

problema e ca de obicei, muscarii de pastrav is mai solitari ei decat altii, stiu ei de ce

sfatul meu, seamana cu al lui Eugen: daca damblaua ti-e mare, atunci baga... baga chiar si singur nu conteaza,... cand ajungi pe apa incearca sa iti aduci aminte in primul rand ca pastravul nu trebe sa stie ca ai sosit

restul tine de muste, de experienta pe care daca nu o ai,... o sa o capeti...
incepe cu niste muste clasice, consacrate pentru un anumit anotimp sau sezon... restul te invata apa,... sau mai intreaba

PS: e drept eu, de pilda, mai dau si "din lateral" sau "la vale", dar... pe mine ma cunosc, suntem vecini, ... de mine nu se mai sperie