@Jedi ...
@parintele ... hai sa incep cu un banc fain, s-a mai spus, dar care e de referinta uneori ... ala cu rabinul si cei 2 evrei care se certasera si isi cautau dreptatea la rabi. Iar rabi il asculta pe primul si spune "ai dreptate!". Apoi il asculta si pe celalalt si spune "ai dreptate!". La care, stupefiat din spate il trage de mineca invatacelul si ii spune "Rabi, nu poti sa le dai la amindoi dreptate!!!!", iar rabi ii raspunde "Si tu ai dreptate!"
@parinte ... si tu ai dreptate !!
Sint insa nuante ce tin de gust si de cel care practica pescuitul (ca vorba aia: nu poti sa beeep in gustul omului). Sint unii care vor sa prinda cu orice pret peste (si nu comentez motivele) si au adoptat muscaritul sau si muscaritul. Dau si cu semnalizator pe fir (e ca la stationar, nu?), dau si cu alice de Pb pe leader sau saltatoare, ce conteaza (si astia dau la fund si pipaie, doar uneori scot si snur) si altii dau numai cu snur si leader. Apoi astia din urma pot fi la rindul lor acuzati ca daca sint asa de indragostiti de casting, sa mearga la balta sau pe iarba, daca tot nu ii intereseaza pestele. Pina la urma muscaritul e un stil de pescuit, nu? Se poate insa alege si o cale de mijloc: dau la musca, iar cind nu am cum, apoi nu plec acasa, ci dau ceheste daca zona respectiva o cere. Si da parinte ai dreptate in virtutea discutiilor anterioare, stilul asta reduce pe multi la « numai » ceheste. Si mai este si controversa aceea ca ceheste se prind numai pesti mici. ... greu sa ma pronunt, depinde cu ce ii compari. Da, sint mici, dar astia sint pestii care supravietuiesc in apele noastre: mici. Insa in raurile de la noi, eu cred ca ai sanse sa prinzi pesti cel putin la fel de mari ceheste. E posibil sa fie chiar invers, dar nu vreau sa generalizez ca am pescuit pe prea putine rauri ca sa spun asta. (... e loc de un dialog "a la Jedi" tot cu vinatori ca sa ramin consecvent de toata frumusetea, dar nu-l mai scriu acum

)
@Jones, anul trecut (ca anul asta n-am avut ocazia cu ploile astea) dadeam la clean cind m-am pomenit in mijlocul unui banc de scobari. Nu s-au speriat. Am iesit din apa, am mers la masina sa iau nimfe ca nu aveam la mine si am reintrat in apa. In 3 min erau din nou la max 3m distanta de mine. Erau sub bat (trebuia sa scot snur????). Este adevarat ca eu am nimerit intr-un loc in care nadise un unditas de prin partea locului, dar nu s-au speriat. Cei pe care-i stiu eu si care au prins scobar, l-au prins ceheste. Mai mult sau mai putin sub bat, dar categoric cu nimfa si aproape.
PS. Tavi, tu nu ai dreptate! Spui acelasi lucru ca si mine, dar inaintea mea.