Stilul cehesc
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Ma gindeam sa ma opresc si sa nu mai spun nimic (desi s-au adunat prea multe la care n-am raspuns direct) si sa las topicul sa il incheie @semlecangheorghe. Dar uite ca Hell m-a influentat ... negativ, cum altfel
Nu Andrei, n-am avut vreme sa imi fac temele. Dar uite ca imi fac acum si hai sa dam cezarului ce-i al cezarului. Simplu si direct.
Am citit topicul si n-am avut eu treaba ta. Am glumit la adresa lui Hell. Si nu, n-am dat curs curiozitatii tale
Si de tot asa, din colt in colt, te contrazici de numa'. Aproape ca nu mai trebuie sa comentez nimic:

Nu Andrei, n-am avut vreme sa imi fac temele. Dar uite ca imi fac acum si hai sa dam cezarului ce-i al cezarului. Simplu si direct.
Am citit topicul si n-am avut eu treaba ta. Am glumit la adresa lui Hell. Si nu, n-am dat curs curiozitatii tale
dar tu insistiandrei.A scrie:... matale mai activezi pe forumurile dedicate de fly ? ca acu fo 2 ani erai pe val, si acu ...
... si insistiandrei.A scrie:... tin eu minte bine, sau erai unul din cei cu care se putea imparti o gluma buna si o ironie finuta?
OK. Apoi daca nu vrei tu sa ma lasi in pace ... atunci haide sa vedem ce "nu cadreaza" in spusele tale!andrei.A scrie:din septembrie 2008 nu ai mai intrat pe forumul de fly
dar siandrei.A scrie:... dupa tot scandalul am inteles un lucru : tre sa incerc si asta sa nu mor habarnist, dar pana acum am prins doar 10% din pesti sub suprafata.... restul la uscate...si parca mai tare ma trage ata
Hopa. Asta se traduce in felul urmator: intru pe un forum de vinatoare si ma bag la un topic de vinatoare fazani. Si spun: "Vinatoarea la fazan e pentru domnisoare, nu e ceva care sa ma atraga, e de cacao ce mai ...." si cineva ma intreaba "Ai fost la vreo vinatoare de fazani?" "Nu, ca n-am pusca!"andrei.A scrie:... nu am incercat ceheste din lipsa de info - nu avea cine sa imi arate, si din lipsa de echipament ...

E clar din ce spui tu aici cu sinceritate ca nu a avut cine sa iti arate. Dar nu crezi ca ar fi fost logic sa spui lucrurile de mai sus in alta oridine: "ma plictisesc, asta sint eu, nu am cu ce, etc"?? Dupa 2 tentative esuate ti-ai si format o parere despre stil: vorba aia ... "sint acri".andrei.A scrie:... dupa ce am incercat o data, de doua ori, mi-am intarit opinia ... e un stil pe care il voi practica DOAR CAND NU AM CUM SA DAU ALTFEL .... pt ca sincer ma plictisesc sa perii o bulboana cu mana ininsa ... asta sunt eu
Si de tot asa, din colt in colt, te contrazici de numa'. Aproape ca nu mai trebuie sa comentez nimic:
andrei.A scrie: tin eu minte bine, sau erai unul din cei cu care se putea imparti o gluma buna si o ironie finuta?
andrei.A scrie:inainte de a incepe pot sa iti spun ca imi pare foarte cunoscut stilul tau ... si nu sunt cel mai mare fan
Aici ma jignesti: in primul rind ca nu astept laude de la tine si in al doilea rind incerci degeaba sa dregi busuiocul: mai bine o lasai asa decit sa torni o minciuna. Citeste cu voce tare ... pentru tine, pentru mine e evident, nu-mi mai trebuie nimic.andrei.A scrie:te-am laudat pt ce i-ai zis lui semlecan....chiar nu ai zis rau, si chiar nu o ziceam la misto ...
andrei.A scrie:felicitari oaca ... ai reusit sa ma convingi ...
ai explicat foarte frumos ... mai mult decat util ce ai scris tu aci si foarte la subiect ...
Poate am sa iti zic si CE ai reusit sa ma convingi, vrodat ...![]()
andrei.A scrie:in final...eu? suparat? no way
Ei bine, acum ai cu adevarat de ce sa fii dezamagit de discutie. Si cind te gindesti ca totul a plecat de la faptul ca nu te poti abtine ... Sa fii sanatos!andrei.A scrie:mult pa
Parerea mea: Ceheste e naspa. Ceheste e tarait greierele pe fund cu undita de 3 metri.
Da, e eficient, da, pestii mananca mult acolo unde stau si se simt confortabil, si unde e hrana mai multa, adica pe fund...Da, ca orice alt stil de pescuit necesita stiinta si are frumusetea lui..Doar ca nu e gustat de oricine.
Mie spre exemplu nu imi place, nici macar ideea.
Pt mine fly inseamna in primul rand snur de musca, dat cumusca acolo unde sta pestele, face parte din frumusetea pescuitului la musca si prefer sa raman macar cu frumusetea castingului decat sa prind pesti cu o undita cu mono.
Daca se poate altfel, chiar daca nu la fel de productiv, prefer altfel.
Cum ziceam, are si nimfaritul ceheste frumusetea lui dar nu inseamna ca trebuie sa ne placa tuturor si mai ales nu inseamna ca e aiurea sa spui ca ceea ce fac multi muscari, adica pescuit aproape exclusiv la nimfa ceheste, nu e deja puin altceva decat fly fishing.
E ok sa pescuiesti SI ceheste la nimfa, din cand in cand, dar consider ca daca poti prinde pesti si altfel folosind echipamentul de musca e oprostie sa dai ceheste.
Problema legata de nimfarit ceheste nu e de fapt legata de pescuitul in sine cu nimfa ci de faptul ca multi reduc flyfishingul la acest stil.
Nu ca ar interesa pe cineva parerea mea, dar daca tot ati devenit seriosi m-am gandit sa va enervez nitel
Fiecare cu perceptia si preferintele sale.
PS: e foarte ok sa nu iti placa ceva chiar daca nu ai incercat acel ceva. Nu trebuie sa pescuiesc cu nimfa sub varful batului ca sa "vad cum e". Nu m-am nascut ieri ciacum 30 de ani, pescuiam la nimfa, vie, cand inca nu stiam sa citesc. Poate sunt satul, poate m-am vindecat, poate gasesc placerea pescuitului in altceva decat genul asta de pescuit.
Sa spunem altfel, daca luam contat cu ff-ul prinintermediului nimfaritului in mod cert nu ma apucam de fly, never ever.
Da, e eficient, da, pestii mananca mult acolo unde stau si se simt confortabil, si unde e hrana mai multa, adica pe fund...Da, ca orice alt stil de pescuit necesita stiinta si are frumusetea lui..Doar ca nu e gustat de oricine.
Mie spre exemplu nu imi place, nici macar ideea.
Pt mine fly inseamna in primul rand snur de musca, dat cumusca acolo unde sta pestele, face parte din frumusetea pescuitului la musca si prefer sa raman macar cu frumusetea castingului decat sa prind pesti cu o undita cu mono.
Daca se poate altfel, chiar daca nu la fel de productiv, prefer altfel.
Cum ziceam, are si nimfaritul ceheste frumusetea lui dar nu inseamna ca trebuie sa ne placa tuturor si mai ales nu inseamna ca e aiurea sa spui ca ceea ce fac multi muscari, adica pescuit aproape exclusiv la nimfa ceheste, nu e deja puin altceva decat fly fishing.
E ok sa pescuiesti SI ceheste la nimfa, din cand in cand, dar consider ca daca poti prinde pesti si altfel folosind echipamentul de musca e oprostie sa dai ceheste.
Problema legata de nimfarit ceheste nu e de fapt legata de pescuitul in sine cu nimfa ci de faptul ca multi reduc flyfishingul la acest stil.
Nu ca ar interesa pe cineva parerea mea, dar daca tot ati devenit seriosi m-am gandit sa va enervez nitel

Fiecare cu perceptia si preferintele sale.
PS: e foarte ok sa nu iti placa ceva chiar daca nu ai incercat acel ceva. Nu trebuie sa pescuiesc cu nimfa sub varful batului ca sa "vad cum e". Nu m-am nascut ieri ciacum 30 de ani, pescuiam la nimfa, vie, cand inca nu stiam sa citesc. Poate sunt satul, poate m-am vindecat, poate gasesc placerea pescuitului in altceva decat genul asta de pescuit.
Sa spunem altfel, daca luam contat cu ff-ul prinintermediului nimfaritului in mod cert nu ma apucam de fly, never ever.
Dupa descrierea metodei, gindesc ca adeptii exclusivi ai stilului folosesc o bolognese cu monofilament de 0,14...Sa nu-mi zici ca iau cu ei si lansete de fly de anumite clase,mulinete (poate automate
)snururi wf sau dt, leadere conice sa se intoarca nimfa frumos sub apa.Iar grupurilor de gura casca de pe mal,un nene expert le explica:
- Domnul din apa se numeste pescar la musca..E cel mai sportiv si nobil stil de a pescui. Cu ajutorul echipamentului specific poate lansa muste cu greutate infima,datorita firului care....etc..... Iar grupul tot asteapta
-Nenea expertu? De ce domnu nobil din apa nu mai lanseaza ? Are probleme cu echipamentul sau e pescar de musca atipic? Mai asteptam,poate nu-i totusi un impostor si lanseaza pina la urma.
Dupa asteptari zadarnice grupul pleaca dezumflat
- Asa putem si noi...

- Domnul din apa se numeste pescar la musca..E cel mai sportiv si nobil stil de a pescui. Cu ajutorul echipamentului specific poate lansa muste cu greutate infima,datorita firului care....etc..... Iar grupul tot asteapta
-Nenea expertu? De ce domnu nobil din apa nu mai lanseaza ? Are probleme cu echipamentul sau e pescar de musca atipic? Mai asteptam,poate nu-i totusi un impostor si lanseaza pina la urma.
Dupa asteptari zadarnice grupul pleaca dezumflat
- Asa putem si noi...

Cum faci aproprierea de loc de pescuit.
Ca mi se pare ca din cauza ca pescuiesti foarte aproape de peste se sperie extrem de usor. Eu vreau sa incerc la scobar ca este ingrozitor de sperios in plus umbla in turme (si daca unul o ia la goana se iau toti dupa el).
Ca mi se pare ca din cauza ca pescuiesti foarte aproape de peste se sperie extrem de usor. Eu vreau sa incerc la scobar ca este ingrozitor de sperios in plus umbla in turme (si daca unul o ia la goana se iau toti dupa el).
the angler is catching xxx, not by the lure
cand dai la nimfa nu alegi/ocupi din start locul optim pt pescuit .. apropierea "locului" se face treptat , cam dupa 3 lansari un pas ... daca asa faci, fara graba , poti prinde lipan chiar si pastrav langa genunci (20-30cm distanta) ... scobarii mai rar vin asa de aproape dar vin si ei la 1-2m distanta ... dar, daca apropii la 4m scobarii e suficient , restul "tehnica" de pescuit 

cu scuzele de rigoare si pt acest offtopic
Oaca, daca tot iti place sa faci compuneri de text, nu vrei sa faci chestia asta pe privat....sa nu plictisim si restul lumii . Daca tot iti place sa lipesti citate, ai facut cumva si printscreenuri ?
( imi cer scuze asta a fost o rautate gratuita
)
Ok, ne-am lamurit ca nu vorbim aceeasi limba...chiar nu vrei sa punem punct?
. Nici daca te rog eu frumos ?
Si in fianl, revenind ontopic.... eu as vrea sa vad tehnica cuiva care prinde constant la nimfa in lung.... Zicea la un moment dat Mihai despre Ferdi ca da mult asa....
personal pana acum am reusit doar de vreo 4 ori sa prind peste cu nimfa si fir scos...

Oaca, daca tot iti place sa faci compuneri de text, nu vrei sa faci chestia asta pe privat....sa nu plictisim si restul lumii . Daca tot iti place sa lipesti citate, ai facut cumva si printscreenuri ?

Ok, ne-am lamurit ca nu vorbim aceeasi limba...chiar nu vrei sa punem punct?

Si in fianl, revenind ontopic.... eu as vrea sa vad tehnica cuiva care prinde constant la nimfa in lung.... Zicea la un moment dat Mihai despre Ferdi ca da mult asa....
personal pana acum am reusit doar de vreo 4 ori sa prind peste cu nimfa si fir scos...

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Prinde constant...cu tehnica Xeu as vrea sa vad tehnica cuiva care prinde constant la nimfa in lung.
Tehnicile x,y, z sunt bune fiecare in anumite conditii.
Tehnica aia lunga de care zici eu o vad utila in anumite situatii, pe rauri mari cu apa limpede si lina care nu permit apropierea. Pe multe din raurile de munte de la noi, adica niste paraie mici si involburate nu-i prea vad utilitatea.
Daca te cramponezi de o anumita tehnica sau stil risti sa dai gherla, dar fiecare cu preferintele lui ... unii ies la pescuit pentru casting, altii pentru peisaj, altii sa pice in rau ...

Eu prefer sa prind peste. Nu am nicio greata sa pun mana pe batul de spin daca vad ca pierd vremea la musca .. mi se cam intampla pe lacuri unde nu plec fara cutia de boblere si table.

P.S. eu nu cred ca exista "adepti exclusivi ai stilului" cehesc sau uatevar...
Daca e unul care poate sa se jure cu mana pe flytying bible ca el da numa la: uscate, nimfe, streamere, ude, bla bla, as vrea sa-l cunosc si eu ca sa-l felicit

Dar no, daca nu ne folosim de personajele astea imaginare nu putem combate pe forum....si nu ne mai putem bate cu caramida in piept ca noi suntem ... altfel

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13