Sfaturi pentru incepatori ??????

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

dr.pike
Moderator
Moderator

Sfaturi pentru incepatori ??????

Mesaj de dr.pike » 25 Noi 2005, 09:27

Salut. Cochetez de vreo doi ani cu ideea de pescuit la musca, dar inca nu am avut curajul sa "ma apuc". De aceea apelez la voi pentru niste sfaturi legate de achizitionarea unui echipament de musca de calitate. Am primit in primavara o varga de musca #7 Linea Effee impreuna cu mulineta si snur Ron Thompson, dar am inteles ca nu ar fi de nici o treaba asa ca ma gandesc sa imi cumpar ceva de calitate chiar daca pretul va fi mai piperat.
Mai incolo...adica prin primavara, am sa incep sa va stresez pe clujeni sa ma luati cu voi...si ceva mai incolo...sa ma invatati sa leg :D . Dar deocamdata vreau sa ma ajutati cu cumparaturile ca sa le facem toate pe rand :) . Multumesc
Andrei

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Noi 2005, 09:29

Povestim miercuri seara, la intalnire. Acu-s grabit!

martzianu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de martzianu » 27 Noi 2005, 00:42

....imi trece prin cap....o idee... :idea: ....ce ar fi sa facem in Cluj un club al muscarilor? Sau exista deja? Incercati sa reflectati......

Stiu ca ii cam indraznet si nu ii usor de realizat, dar.....eu zic ca se poate.

Ms.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Noi 2005, 11:59

Apropos de club al muscarilor:
In Olanda, intr-un oras de 150 000 locuitori unde ma stat 8 luni, erau vreo 30 muscari adunati toti intr-un club. Se intalneau o data pe luna intr-o crasma unde rezervau o incapere. Toti veneau cu menghinele si 2-3 ore legau muste, schimbau retete, povesteau ce si unde au mai prins, etc. Evident ca bagau si cateva beri. Intr-o seara a venit unul din ei si a prezentat modul de constructie al liderelor impletite, in alta seara un altul a prezentat nu stiu ce bete, etc. Era misto.
Evident ca mi-as dori asa ceva si aici, mai ales ca in Cluj cred ca sunt acum catre 100 de muscari. O intalnire saptamanala cred ca ar fi dificila tinand cont ca mai avem si intalnirea de miercuri (care acum e la Sinaia la demisol), dar o intalnire lunara cred ca ar functiona. Mai vedem ce materiale mai are unul altul, mai facem schimburi de materiale, de muste, etc.

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 27 Noi 2005, 15:49

100 de muscari ??????? :shock: :shock:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 27 Noi 2005, 16:31

redkid scrie:100 de muscari ??????? :shock: :shock:
Chiar ca e ceva de respect total... La noi nu sunt nici 50 de persoane care sa practice spinningul, aici puse si acele persoane care dau la spin ocazional.
Despre fly-fishing... ce sa zic... Eu am vazut doar o singura persoana care sa mai incerce asa ceva si asta destul de rar.
P.S. Nu e vorba de mine :P
Poate de la anul vor fi 2 sau macar 3 :wink:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Noi 2005, 16:55

redkid scrie:100 de muscari ??????? :shock: :shock:

Pe bune si fara exagerare! Faptul ca putini intra in vorba pe forum tine de optiunea fiecaruia si de legatura lui cu internetul. Multi sunt activi in relatiile cu ceilalti si interesati si de concursuri. Si mai sunt chiar mai multi care pescuiesc singuri sau cu 1-2 amici si nu interactioneaza cu restul muscarilor.

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 27 Noi 2005, 17:27

Mihai sper din suflet ca m-ai numarat si pe mine chiar daca nu sunt prea priceput inca si nu am apucat la o partida de pescuit impreuna. Chiar ca sunt multi, eu nu stiu aproape deloc baietii din zona ce pescuiesc si tot as putea enumera vreo 10 muscari din cluj. :). E faina ideea cu clubul dar cred eu destul de greu de pun is practica. Dar niciodata nu se stie, speranta moare ultima. :)

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 27 Noi 2005, 18:00

Nu spuneam ca exagerezi... e chiar super!! in Alba cunosc 2 muscari si din auzite stiu in total vreo 7-8.Diferenta e cam mare... sper sa fie mai multi de care nu stiu,dar nu prea cred.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 27 Noi 2005, 18:49

bondan scrie:E faina ideea cu clubul dar cred eu destul de greu de pun is practica.

Nu cred ca e greu de realizat. Ne putem intalni la "La Boca", crasma aia lipita de parcul sportiv, inspre Somes, in drept cu "Sinaia". Au la etaj o incapere in care nu prea sta lumea si Leon poate vorbi cu patronul sa ne faca rezervare, sa nu ne suprapunem cu alt grup.

Scrie răspuns