Sfaturi pentru incepatori ??????

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Noi 2005, 18:55

Hai ca ne vedem joia viitoare si vedem atunci pe cati contam. S-ar putea sa avem surprize ... placute!

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 01 Dec 2005, 08:47

MihaiV scrie:Cred ca ideea cu poze e mai viabila, fiindca nu toti au net de pe care sa descarce zeci de mega in timp acceptabil.
Abia astept 8 decembrie! Ma si apuc sa anunt o parte din muscarii pe care ii stiu.
Oricine e binevenit, chiar si cei ce nu-s muscari dar se gandesc sa devina. Sau poate gasim pe cineva care leaga dar nu pescuieste! Nu radeti, babele de pe Napoca sunt in categoria asta. Oare or fi pescuit in tinerete? Stie cineva?
Babele nu au pescuit niciodata!. Tatal lor le-a invatat sa lege pentru a putea face fata cererii din momentul acela. Acu, gagicele, oricat de treaba sunt ele, sunt depasite de materiale, cerinte, modele, etc.
Se stie ca pe masura ce pscuitul evolueaza si pestii devin tot mai "invatati", implicit mai selectivi. Asa ca cu greu ii poti motiva cu mustele de la babe ( care, cine nu le-a vazut, poa sa le considere piese de muzeu) . Incercati sa puneti o uscata de-a lor pe apa sa vedeti ce misto se duce la fund. Erau bune pe vrema lui ceasca, cand Somesul Rece era plin de pastravi... atunci puteai sa pescuiesti cu orice.
De exemplu era un taran care mergea la pescuit aducand cu el cateva pene de la cocosul din curte. Aceste pene le fixa cu rasina de brad pe carlig si bicuia apa prinzand. Cand se strica musca, facea alta...

Oricum, mustele de la babe am inteles ca sunt extrem de scumpe pentru ce "stiu" ele...

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 10 Iul 2006, 15:29

se mai intampla ceva in CJ?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 10 Iul 2006, 17:48

ma poate ajuta cineva cu sfaturi si indrumari in achizitionarea de scule si accesorii pt legat muste?menghina si alte alea plus materiale?
preferabil la ce se poate achizitiona din tara(merge si de afara ,dar sa nu "sariti calul" :lol: )
la ce trebuie sa fii atent in ahizitionarea acestor scule?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Iul 2006, 07:08

RIon scrie:se mai intampla ceva in CJ?
Ce sa se intample? Se intampla doar finala campionatului national, uichendul asta.

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 11 Iul 2006, 08:22

La Belis? In WE?
Ma refeream daca se mai tin intalniri...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 11 Iul 2006, 08:41

La Belis in we, de vineri pana duminica, inclusiv concurs de legat muste.

Intalnirile sunt ca de obicei, in fiecare miercuri la ora 20 pe Pavlov, unde e clubul U, la mesele rosii de sub copaci, nu pe terasa din spate.

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 30 Aug 2006, 08:59

azi se tine intalnirea?
sunt prin CJ si daca e vreme buna... poate apar si eu la o apa minerala :)
Unde se tine daca ploua?
merci

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 30 Aug 2006, 09:42

Tot pe Pavlov, ca de obicei, la 8 ... 8 si ceva.

sasha_raul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de sasha_raul » 31 Aug 2006, 18:34

buna ziua tuturor!eu sunt nou printre dvs si in acelas timp si incepator!as avea si eu o intrebare si tare m-as bucura daca m-ati putea ajuta...cum se leaga musca si cum se da cu ea?se da la pluta sau la fund?va multumesc

Scrie răspuns