
Scobar la nimfa
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

-
- veteran
- Mesaje: 877
- Membru din: 14 Oct 2004, 19:15
salut sebi.tovarasul meu din canada ,pe care l-am invatat salau ,tot sebi il chema , dar il supranumeam chilotarul.e la fel de mistocar ca si tine da nu il baga nimeni in seama.
personal eu prind si mananc salau,dar la o adica as manca si scobar .singurul aliment care nu il pot refuza e pestele.daca vrei sa faci pe liberatorul intra pe site-ul lui che guevara si te invata el cum sta treaba cu eliberarea.
da ,sunt flamand ,dar singura foame care ma roade e cauzata de placerea de a pescui.
personal eu prind si mananc salau,dar la o adica as manca si scobar .singurul aliment care nu il pot refuza e pestele.daca vrei sa faci pe liberatorul intra pe site-ul lui che guevara si te invata el cum sta treaba cu eliberarea.
da ,sunt flamand ,dar singura foame care ma roade e cauzata de placerea de a pescui.
walleye
salut baieti!
am mai intrat de cateva ori pe forumul asta, dar nu am considerat ca are rost sa scriu ceva. eu de obicei caut detalii tehnice, chestii care m-ar putea ajuta sa imi imbunatatesc calitatea pescuitului. or astea nu le prea gasesc aici.
ceva din experienta mea de pescar...
...
duminica trecuta am prins peste 15 pastravi la ma si 1 la wobl, din care nu am retinut nici unul, desi o parte erau de masura. o chestie care mi s-a parut interesanta: cand batea un pic vantul si se scutura puful ala de la rachita, muscareau pastravii in prostie si atunci prindeam la uscata. in rest mancau mai mult la nimfa, chiar si in apa mica. prietenii mei care dadeau la nimfa au prins mai bine ca mine la uscata.
gastronomie: pastravul salbatic in folie de aluminiu si in jar pe malul apei, combinat cu un pic de mujdei bate detasat toti scobarii si carasii si platicute voastre, chiar si salaul.
si pentru cei care s-au grabit sa faca pe glumetii: as fi absurd sa va cer sa eliberati tot ce prindeti pentru ca nici eu nu fac chestia asta. dar de doi ani nu am mai retinut nici un lipan si doar aprox 5% dintre pastravi. fieare retine si mananca ce vrea si cat vrea, nu va impun eu ce sa faceti. mi s-a parut aiurea ca pe un forum de pescuit nu gasesti chestii legate strict de pescuit ci doar detalii gastronomice. la treaba cu che guevara se poate raspunde foarte simplu cu un site de gastronomie
bondan: ia un colebil.
lista nu va fac, ca se vede clar care-s preferintele fiecaruia. da pe bune, scobarul mi se pare cel mai naspa peste de apa curgatoare ca gust. si mai e si plin de oase.
acuma ce sa va doresc? fir intins si burti pline
am mai intrat de cateva ori pe forumul asta, dar nu am considerat ca are rost sa scriu ceva. eu de obicei caut detalii tehnice, chestii care m-ar putea ajuta sa imi imbunatatesc calitatea pescuitului. or astea nu le prea gasesc aici.
ceva din experienta mea de pescar...


gastronomie: pastravul salbatic in folie de aluminiu si in jar pe malul apei, combinat cu un pic de mujdei bate detasat toti scobarii si carasii si platicute voastre, chiar si salaul.
si pentru cei care s-au grabit sa faca pe glumetii: as fi absurd sa va cer sa eliberati tot ce prindeti pentru ca nici eu nu fac chestia asta. dar de doi ani nu am mai retinut nici un lipan si doar aprox 5% dintre pastravi. fieare retine si mananca ce vrea si cat vrea, nu va impun eu ce sa faceti. mi s-a parut aiurea ca pe un forum de pescuit nu gasesti chestii legate strict de pescuit ci doar detalii gastronomice. la treaba cu che guevara se poate raspunde foarte simplu cu un site de gastronomie


lista nu va fac, ca se vede clar care-s preferintele fiecaruia. da pe bune, scobarul mi se pare cel mai naspa peste de apa curgatoare ca gust. si mai e si plin de oase.
acuma ce sa va doresc? fir intins si burti pline

sebastian
e un curent intre muscarii ardeleni ( in speta cei clujeni). S-a incetatenit ideea de a elibera ( mai ) toti pastravii si lipanii. Sunt putini la noi si batuti de soarta. Daca i-am retine, in cateva sezoane nu am mai avea nimic. Practic ne-am distruge obiectul pasiunii. Si noi iubim pestele ca aliment, dar asta mai ales in privinta altor specii decat cele sus amintite. Am amici ce prind in jur de 30 si mai mult de atat la o iesire si retin unul sau doi pentru copii lor. Daca e sa mancam asa ceva , preferam sa cumparam de la magazin, sunt pastravi de consum, e pacat sa irosesti viata unui animal atat de frumos si nobil.
Asa ca, punctul de vedere a lui Sebastian mi se pare de bun simt.
Oricum, in conformitate cu legea fiecare face ce vrea
Asa ca, punctul de vedere a lui Sebastian mi se pare de bun simt.
Oricum, in conformitate cu legea fiecare face ce vrea
-
- veteran
- Mesaje: 877
- Membru din: 14 Oct 2004, 19:15
salut sebastian.intr-o apa in care majoritatea pescarilor elibereaza pastravul ,ar fi rusinos sa nu fac la fel,dar in apele mele ticsite de braconieri gestul ar fi cel putin ciudat.
pastrav in folie nu .prefer pastravul pe piatra.iar combinatia cu mujdei e o barbarie(si lipsa de imaginatie)
daca veni vorba de platicute,pastravii pe care ii prinzi sper ca nu sunt din categoria supozitoare.posteaza niste pese sa ne lamurim.in materie de platici nu imi plac minorele,dar o scandura de la 2 kg in sus face toti banii pe carbuni.
pastrav in folie nu .prefer pastravul pe piatra.iar combinatia cu mujdei e o barbarie(si lipsa de imaginatie)
daca veni vorba de platicute,pastravii pe care ii prinzi sper ca nu sunt din categoria supozitoare.posteaza niste pese sa ne lamurim.in materie de platici nu imi plac minorele,dar o scandura de la 2 kg in sus face toti banii pe carbuni.
walleye
salut adrian!
prin faptul ca faci exact acelasi lucru ca braconierii de care vorbesti nu faci altceva decat sa te identifici cu ei. daca gandesti la modul "il iau eu, ca daca-i dau drumul il prinde altul" poti sa renunti la titlul de pescar sportiv. vreau sa iti spun ca in zona de unde vin am fost primul care a eliberat un pastrav sau un lipan de masura si nu m-a interesat ce s-a intamplat dupa aia, pentru ca am stiut ca datorita mie pestele ala a mai trait un pic. cateva ore, o saptamana, un an, nu conteaza cat. dar dupa aia am mai vazut cateva gesturi similare la cei care nu le faceau inainte, mai ales la copii, (chiar daca cu pesti mai mici) si m-am bucurat. am simtit ca am facut ceva pentru pestii aia.
poze nu postez pentru ca nu am aparat digital. si pe langa asta, nu merg la pescuit ca sa ma laud cu cati pesti si cat de mari am prins, cu atat mai putin cati am mancat. si vreau sa iti spun ca primavara asta m-am bucurat la fel de tare cand am prins 7 "supozitoare" de 15 cm pe o vale unde nu credeam ca sunt pesti (mai ales ca au fost primii dupa o iarna exagerat de lunga) ca in cazul unor pastravi de 28 cm sau a unui clean de 32 , care reprezinta recordul meu pe anul asta.
daca tot vorbim de gastronomie, poate mujdeiul ti se pare barbarie, dar incearca-l o data cu smantana si o sa iti lingi degetele. si sa stii ca daca o reteta e simpla nu inseamna ca nu e buna. mai pov, ca trebuie sa plec.
prin faptul ca faci exact acelasi lucru ca braconierii de care vorbesti nu faci altceva decat sa te identifici cu ei. daca gandesti la modul "il iau eu, ca daca-i dau drumul il prinde altul" poti sa renunti la titlul de pescar sportiv. vreau sa iti spun ca in zona de unde vin am fost primul care a eliberat un pastrav sau un lipan de masura si nu m-a interesat ce s-a intamplat dupa aia, pentru ca am stiut ca datorita mie pestele ala a mai trait un pic. cateva ore, o saptamana, un an, nu conteaza cat. dar dupa aia am mai vazut cateva gesturi similare la cei care nu le faceau inainte, mai ales la copii, (chiar daca cu pesti mai mici) si m-am bucurat. am simtit ca am facut ceva pentru pestii aia.
poze nu postez pentru ca nu am aparat digital. si pe langa asta, nu merg la pescuit ca sa ma laud cu cati pesti si cat de mari am prins, cu atat mai putin cati am mancat. si vreau sa iti spun ca primavara asta m-am bucurat la fel de tare cand am prins 7 "supozitoare" de 15 cm pe o vale unde nu credeam ca sunt pesti (mai ales ca au fost primii dupa o iarna exagerat de lunga) ca in cazul unor pastravi de 28 cm sau a unui clean de 32 , care reprezinta recordul meu pe anul asta.
daca tot vorbim de gastronomie, poate mujdeiul ti se pare barbarie, dar incearca-l o data cu smantana si o sa iti lingi degetele. si sa stii ca daca o reteta e simpla nu inseamna ca nu e buna. mai pov, ca trebuie sa plec.
sebastian
-
- veteran
- Mesaje: 877
- Membru din: 14 Oct 2004, 19:15
salut sebastian.logica ta e unica ,esti un socrate al anului 2005 aterizat pe malul baltii.vorba lui monica anghej "m-ai spart".am noroc ,ca nu m-ai trimis la s.freud si la pranzul totemic.
am intuit perfect ce pese prinzi:supo.astia si cu bunavointa nu poti sa-i duci acasa pt ca putrezesc in cos.
vis -a vis de etica pescareasca :te-ai gandit cate supozitoare eliberate supravietuiesc?
am intuit perfect ce pese prinzi:supo.astia si cu bunavointa nu poti sa-i duci acasa pt ca putrezesc in cos.
vis -a vis de etica pescareasca :te-ai gandit cate supozitoare eliberate supravietuiesc?
walleye

- redkid
- utilizator constant
- Mesaje: 164
- Membru din: 01 Mar 2005, 15:55
- Localitate: Alba-Iulia
- Contact:
Ca multe din subiectele de discutie de aici, dupa ce se gasesc 2 pareri contradictorii... incep dezbaterile!!!
... cred ca stresul e de vina!!!
@ MihaiV:
Felicitari pentru articolul de flytying!!! foarte cuprinzator si atinge principalele aspecte de care trebuie tinut cont pt. legarea mustelor artificiale!!!
Scuze!! OFF TOPIC...


@ MihaiV:
Felicitari pentru articolul de flytying!!! foarte cuprinzator si atinge principalele aspecte de care trebuie tinut cont pt. legarea mustelor artificiale!!!
Scuze!! OFF TOPIC...

