muste din comert sau artizanale?

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 13 Mai 2008, 20:41

Tavi scrie:@ kuintautti & miky
daca va impacati va dau avertisment.
:lol: :lol: :lol:
daca ziceai si tu mai devreme un pic... acu-i tarziu ! nu stiu daca mai putem face ceva ...
bine ca nu ne-am luat ban :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 18 Mai 2008, 20:09

:lol: Tot respectul SANYA dar sa sti ca mai leg si eu destule muste dar cred ca ai constatat ca atunci cind vrea doar o musca bate tot in ea de o termina asa ca eu ma refeream ca daca se prinde cu ea pistruiati nu mai arata ca atunci cind era noua :roll: Cu privire la mustele care se desfac fara macar sa fii avut vreun atac sunt cele de CHINA care le vindea domnul BONTO din Tirgoviste care spunea ca se vind bine dar dopmnia sa nu avea al;tele de alta calitate si pret ca de 4 buc de musca care se vind pe raft cu 2 lei ce ar putea fii sau cum arata ca de sii ,copii de prin china sau india trebuie sa traiasca asa ca trageti concluzii.Cu privire la (PRENANDEZ) adica nu cred ca ar putea fii cineva care sa lipeasca mustele cu prenadez :?: .Stau si ma gindesc cum m-ai sta pe apa daca o ingreunezi cu te miri ce LIPICIURII.Draga SANYA nu vreau sa te supar dar daca ca fiecare dintre noi avem in trusa destule muste si daca nu o dai la apa poate sa stea in cutie mult si bine ca acolo eventual MOLILE sai vina de hac :oops: NU as vrea sa fiu catalogat rautacios dar ASTA ESTE PAREREA MEA ,cu tot respectul pentru cei care dau la musca.
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 18 Mai 2008, 20:21

Draga dstb vreau sa stii ca : in lumea asta mare SI POPA SI HOT nu se poate ori o musca este de o calitate :buna: atunci are si pret pe masura.Vreau sa sti cite ceva despremuste un cirlig poate oscila depinde de unde il achizitionezi sau cit de ...comerciantul sau de calitatea lui oscileaza intre 0,5 si 2,5 lei cirligul GOL restul de materiale si pene mai creste cu ceva apoi cine o leaga vrea si leul partea lui ca sati holbezi ochii la ele nu cred cai greu daca esti tinar dar cind esti m,ai tomnati (Cu ceva experienta) nu mai vezi cum trebuie ,si acuma mai vine si domnul STAT care pe linga inpozit mai ia si 19% TVA asda ca fa si tu un calcul si vezi daca la 3,4 lei o musca este scumpa,binenteles daca vrei sa nu te duci la riu doar ca sa vezi apa .Cu respect senior Victor.
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 19 Mai 2008, 17:13

Senior Victor,
la rubrica de anunturi de pe site-ul asta a aparut urmatorul anunt:
http://www.rapitori.ro/anunturi_arata.php?id=3245, referitor la comercializare muste artificiale...
Rogu-te, ofera-ne o expertiza avizata la prima vedere, cu ochiul unui cunoscator in domeniu, asupra produselor oferite,...
sa luam de pilda gama de muste uscate prezentate, intrucat toti suntem mai familiarizati cu genul asta de muste si putem sa intelegem mai usor...:
http://www.muste-pescuit.info/muste-art ... ste-uscate

precum se vede pretul lor e de 2,5 lei / buc., ceea ce pare rezonabil chiar mic am putea zice...
deci ? Face banii o musca de-aia ? in pretul ala, dupa poza ce ne poti spune despre calitatea lor ? vizavi de cum is legate (carlige, materiale, tehnica de legare, etc ) si de cata incredere inspira ca ar fi prinzatoare, eventual la cati pesti rezista fara sa se destrame :D... bineinteles atat cat ne putem da seama dupa poze...
te intreb pentru ca aceleasi imagini pe care le supun ochiului tau experimentat, urmeaza sa atraga atentia si celor mai putini priceputi in domeniu care vor fi viitorii cumparatori ai acestor muste... la ce trebuie sa fie atenti ?
pe de alta parte, vreau sa stiu si eu, are rost sa ma mai chinui sa imi leg singur sau pot sa renunt si sa cumpar de-astea la 2,5 lei / buc, sa-mi iau de-o grija...? :D
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 20 Mai 2008, 19:32

:lol: Cu respectul pe care vi-l port senior MYKY incer sa aduc putina lumina in ceea ce ma priveste : Cu privire la saitul www.muste -pescuit .info vreau sai felicit pe baietu pentru ceea ce au reusit sa faca .Dar: in Rominia pescuiesc la musca doar 4,5 % asa ca unul este sarac altul este circotas,cite unul care stie si are cu ce si-o face singuriar unul singur din 100 o cumpara asa ca intelegeti cam cum stau lucrurile si o spune cineva care este destul de documentat in domeniu. :D Sa trecem la ce m-ai rugat:1 poti sa cumperi la pretul pe carel cer baietii dar nu am inteles cu TVA sau fara . ,su cine suporta transportul ?Mai rugat sa-mi dau o pare referitor la mustele care erau pe sait ude dar cu predilectie cele uscate O pondere importanta o are calitatea cirliguluisi totodata materialele ,cit despre legare din poza nu pot sa-mi dau seama ca sunt si eu om si nu chiar asa de tinar.De prinzatoare sau nu este un capitol VAST ,cred ca destinul este pe acolo,de timp,de vreme ,perioada zilei ora,daca este apa (TAIATA ,limpede)daca a fost altul in fata ta ,si uite asa daca o musca este prinzatoare sau nu ce sumedenie de factori concura la acest rezultat .FIECARE PRODUCATOR isi lauda marfa asa ca :Eu de cind am inceput sa ma joc dea pescuitul am invatat un lucru esential ca legea compensatiei lucreaza indiferent de domeniu,asa ca prine peste dar datorita materialelor se strica mai usor,nu se strica dar nici peste nu prinde ca doar pistruiati o desira si nu pescarul.O musca care nu prinde peste si sta in cutie poti sa o ai si citiva ani cum zicea un antivorbitor.Eu stiu un lucru ca o musca care stiu ca sare la ea va fi prima aleasa sa o pun in sir asa cadaca este in sir nu poate fi in cutie l;a pastrare.. :datz: Ca sa nu plictisesc,si sa nu fiu rautacios sau .....inchi.Deviz voi vreti sa aveti in straita mustele neatinse sau peste ,sunteti singuri care pot decide.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Mai 2008, 20:19

stiuca scrie:in Rominia pescuiesc la musca doar 4,5 % ...
4,5 % din ce ?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Mai 2008, 11:00

**** Eugen, am sters mesajele lui Costin/Vlad/mustepescuit pentru ca incalcau regulamentul forumului. Deocamdata nu i-am blocat accesul pe forum, deci poate sa raspunda in continuare si sa discute civilizat despre pescuit, cu conditia sa respecte regulamentul ***** MihaiV *****

super dibacie, jos palaria!

dar vlad de ce te-a trimis pe tine la inaintare si nu scrie chiar el. nu de alta. dar este clar ca toti am avea multe de invatat de la el despre aceasta nobila arta.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Mai 2008, 12:47

nu este cazul, faceam misto.

din ironia fina a lui miky se pare ca va e greu sa intelegeti. :)

cat despre tine, daca crezi ca esti bazat pe ceea ce faci, pare rau dar te anunt ca mai ai foarte mult de invatat. se intampla ca lucrez in fiecare zi cu graficieni, artisti plastici, web designeri samd. din aia care baga pe bune nu pe genunchi.

daca vrei sa ramai cu ceva din discutia asta si sa faci promo pe mai multi bani, uite cateva lucruri pe care ar fi bine sa le retii.

1) cand ai un produs care cam scartie nu te apuci sa o dai cu surle si trambite, bagi si tu mai pe discret. nu incerci sa rupi gura targului daca nu ai cu ce.

2) never ever nu te apuci sa vinzi marfa de nisa unora care stiu cu ce se mananca.

3) nu te apuca sa vinzi ce nu intelegi. mustele ude sunt o categorie aparte, acolo la voi sunt niste nimfe nelestate si cativa emergeri, nu aveti un pattern clasic de wet fly ceea ce e grav. mustele uscate in principiu tree sa pluteasca, trei sferturi dintre alea de acolo nu au cum sa pluteasca nici pe curent nici pe apa statoare pentru ca sunt legate cu materiale care sug apa si au hackle moale, pe langa ca este ultra supradimensiomanat fata de marimea carligului, care si ala mai mereu e prost ales prea scurt la omida si prea greu pentru un midge etc etc etc

4) daca ai de scris copy cu descrieri la produse, nu lasa orice sucker sa bage, alege unul care le intelege macar cat de cat, ne-am spart de ras la cat bullshit aveti acolo.

4) reclama se face in spatiile pentru reclama, nu in spatiile pentru discutii.

cam asta este. bye bye

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 22 Mai 2008, 13:10

http://globalflyfisher.com/patterns/bergman/

ca sa nu mai inventati pe viitor chestii gen muste umede.

astea sunt wet flies, muste ude, paternuri clasice care se leaga de su de ani.

got that, buldo people? :)))

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 22 Mai 2008, 14:36

omorati in fasa o initiativa privata..... comunistilor :lol: :lol: :lol:
pana la urma pe asta se bazeaza comertul in Romanica," daca sunt fraieri, i-am fript". omu' vrea sa experimenteze si altceva, sau poate nu are timp sa-si testeze incercarile (nereusite). Ca sa fiu rau, mi-a venit o idee (asa sunt oamenii idioti au idei) in we o sa experimentez o musca avant aripile din pene intregi din coada de fazan. Pregatiti-va sa paliti in fata recordurilor mele. estimez sheva sanse cam 90% ....................din cele de la 6/49.
lasand gluma la o parte, sunt colegii nostri pasionati de fly, poate omul a prins la acele muste fiecare apa cu particularitatile ei. Si eu prind pe Sabar la muste la care nimeni nu s-ar gandi, dar sunt specifice acelei bucati de rau, (da Eugen, inca nu am iesit in lume :lol: :lol: , astept sa mai cresc) asa si ei. Faptul ca a postat aici este si o dovada de curaj mai ales daca au citit inainte ceva si si-au dat seama ca picisa presteaza doar corifeii mu(s)calitului.
Eugen sfaturile tale sunt perfect adevarate dar pt o afacere "adevarata" cu produse "adevarate", nu pt cineva care incerca asa din pasiune sa scoata si altceva, in plus oamenii au un mare handicap si anume arhimegasupercunoscutul site al lui Luci.
Apropos pt baietii de la muste-...numaistiucum, nu vreu nici o musca pt cele de mai sus, prefer sa mi le fac sg.

Scrie răspuns