muste din comert sau artizanale?

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Apr 2008, 18:14

cadou ar merge. :)

paste fericit si fir intins!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Apr 2008, 18:23

Cred si eu ca ar merge. scrie iepurasului. :D
Mersi la fel!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 25 Apr 2008, 21:09

stiuca scrie:... de altfel romanul vrea cam multe sa fie : sa tina o vesnicie, sa prinda daca se poate TOT ce se afla sub apa si daca se poate sa coste NIMICA ,...
pretentiile astea mi se par normale ! ca si la masini, ... orice om doreste sa cumpere o masina fiabila ca un Roll's Royce, rapida ca un Ferari, si sa coste cat un Logan... :lol:
evident ca masinile care se vand mai bine sunt cele la care compromisul intre cele trei criterii se apropie cel mai mult de limitele ideale...
acelasi lucru se aplica la muste,.. producatorul care intelege acest lucru si-l ia in serios, evident ca va vinde mai multe,...
stiuca scrie:.... Sunt de parere ca parerea mea este impartasita si de altii,care pot din cind in cind sa prinda citeva ore libere de dat la pistruiatii...
... Daca vrea cineva o musca .......(aurita) inseamna ca nu-l intereseaza pretul. :!: Pacat ca la noi prima intrebare cind intra in magazin este cit costa bucata,Ca de unde este ,cine o face,din ce este ,pe ce cirlige este facuta astea sut altfel de intrebari mai OCCIDENTALE de nu pentru noi ROMANII.
ce relevanta are intr-un magazin cand cumperi o musca sa intrebi de unde provine ea si cine a facut-o ?
daca cel care o cumpara e un cunoscator in domeniu nu-i trebuie sa stie cine a facut-o, isi da singur seama daca e o musca buna si bine facuta, ba chiar si daca face banii care i se cer,...
daca cel care o cumpara nu e un cunoscator, numele producatorului oricum nu-i spune nimic, ca n-are de unde sa stie cine-i ala,... la noi numele producatorilor de muste nu au rezonanta de firma ca Armani sau BMW sau Adiddas ca sa fie implicit o garantie a calitatii ...
asa ca se uita tot la cat costa, sau daca la banii aia are aspect comercial, sperand ca cel care a dat atentie aspectului comercial a investit si in calitate ceva,...
nu zice nimeni ca o musca care arata bine trebuie sa fie obligatoriu proasta si scumpa, sau ca mustele bune si rezistente si prinzatoare nu au voie si sa fie ieftine si sa arate frumos...
asa ca singura reclama pentru a-si vinde mustele tot producatorul trebuie sa si-o faca, oferind muste frumoase, ieftine, dar si prinzatoare si rezistente, nu sa ti se desire cand ti-e lumea mai draga,...
daca cumparatorul prinde cu ea si e multumit de cum se comporta musca, va reveni la magazinul ala la un moment dat sa mai cumpere, dar daca ramane dezamagit, evident va cauta continuu altceva si cand va reintalni mustele care l-au dezamagit calitativ, se va feri de ele ca dracul de tamaie,... si va ajunge ca Fario sa umble dupa mosnegi prin Clopotiva... :lol:
stiuca scrie:MII de scuzee daca am fost cam dur dar cam asta este realitatea. Cu respect pentru interes .
idem ! :D
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 26 Apr 2008, 06:28

miky scrie: pretentiile astea mi se par normale ! ca si la masini, ... orice om doreste sa cumpere o masina fiabila ca un Roll's Royce, rapida ca un Ferari, si sa coste cat un Logan... :lol:
ca sa eliminam neintelegeri as mai aduga ca ar fi mishto sa aibe voie sa merga cu ea ... deh legea ... vorba aia .... daca ai ce iti place tie dar n-ai voie ? :) ( asta e ricoseu! )
miky scrie: ce relevanta are intr-un magazin cand cumperi o musca sa intrebi de unde provine ea si cine a facut-o ?
daca cel care o cumpara e un cunoscator in domeniu nu-i trebuie sa stie cine a facut-o, isi da singur seama daca e o musca buna si bine facuta, ba chiar si daca face banii care i se cer,...
daca cel care o cumpara nu e un cunoscator, numele producatorului oricum nu-i spune nimic, ca n-are de unde sa stie cine-i ala,...

din punc de vedere practic ... nu are ! si este adevart ca pretul influenteaza decizia de cumparare enorm mai ales la paminteni de rind

dar asa ca fapt divers ... prin alte parti consumatorii au o alta mentalitate , devin din ce in ce mai constienti de implicatiile si impactul facut de plata lor si devin selectivi .... au simpatii si antipatii ( unii spre exemplu nu vor sa dea bani la romani nici in ruptul capului ! prefera sa ia produs mai prost si mai scump de la alti ! dar de vindut le-ar vinde ... adica bani veniti le convin ... )

avea un mos o vorba ... cica nu te imbogatesti din economiile pe care le faci ... ci din bani care vin de la altii!

lumea vrea sa stie in buzunarul cui intra bani , este cinstit ? plateste taxe ? contribuie la societate ? care este statusul muncitorilor care le produc ? sint exploatati ca sclavi cind proprietaru face milioane ? sint facute de copii ? in ce conditii traiesc si muncesc aia ? din ce materiale sint facute si de unde provin ?

deh romanul nostru citeodata nu este curios cum sint crescuti mii de cocosi la un loc si cum dracu au pene asa curate si frumoase ... pe el il duce gindu la ala a lui care cinta pe prispa casei tzantzos cucurigu dimineatza, liber sa scormoneasca unde vrea el lasind ce gaseste la puicutze ca vorba aia... si-a trait o viata de boier LIBER SA FACA CE VREA si are un palmares bogat calcind tot ce misca prin curte si ce mai scapa de la vecini....

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 26 Apr 2008, 08:00

kuintautti scrie:
miky scrie: pretentiile astea mi se par normale ! ca si la masini, ... orice om doreste sa cumpere o masina fiabila ca un Roll's Royce, rapida ca un Ferari, si sa coste cat un Logan... :lol:
ca sa eliminam neintelegeri as mai aduga ca ar fi mishto sa aibe voie sa merga cu ea ... deh legea ... vorba aia .... daca ai ce iti place tie dar n-ai voie ? :)
asa e kuintautti ! ... altfel nu simti nici o bucurie si risti sa ramai dezamagit ! :mrgreen:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 26 Apr 2008, 09:20

iar ajungem la sentimente ... interzise ele ... dar deh ... acu taclaim nu discutam :)

sa spun drept sint un pic handicapat la chestia asta si nu prea inteleg pe astia care si-au exprimat dorinta sa li se predea bucuria pescuitului ... ori poate inteleg eu gresit :lol:

sentimente nu se pot preda !

in cel mai bun caz daca merg cu alti care poseda acest sentiment ... se pot molipsi si infecta la rindul lor pe alti :wink:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 26 Apr 2008, 09:30

kuintautti scrie:... ori poate inteleg eu gresit :lol:
BINGO !!! :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 26 Apr 2008, 09:36

miky scrie:
kuintautti scrie:... ori poate inteleg eu gresit :lol:
BINGO !!! :lol:
he he he :lol:

cu toate ca stationaru la rima nu ma mai atrage de mult vad ca este inca o metoda indusputabil f eficace ... simplu.... dai ceva nada si traje ! :wink: :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 26 Apr 2008, 11:32

stiu si eu kuintautti, deh... plictiseala mare, nerabdare,... mai sunt doar 3 zile,...
poate la iarna in "out of season", ... intrucat intr-o a 3-a revenire a ... "inegalabilului" :lol: nu prea putem spera,... simt eu ca atunci vei deveni brusc foarte valoros ... :lol: :lol: :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 26 Apr 2008, 12:07

miky scrie:stiu si eu kuintautti, deh... plictiseala mare, nerabdare,... mai sunt doar 3 zile,...
poate la iarna in "out of season", ... simt eu ca atunci vei deveni brusc foarte valoros ... :lol: :lol: :lol:
comparativ cu alte surse de amuzament... daca asta vrei sa spui... stai linistit ca ne-am dat amindoi in petec destul de lamentabil ... mai ales tu! :)

dar la iarna...

eh...pina atunci sper din tot sufletul ca iti vei regasi umorul si buna dispozitie pe care le-ai transpus in multe din mesajele anterioare, umor si imaginatie pe care ti le-am admirat mai de mult dar ti-au lipsit cu desavirsire in ultimul timp ...

deh ... sezonul... clima bato vina ! :wink: :lol:

Scrie răspuns