Musca uscata pentru clean

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 24 Aug 2008, 22:24

important ca mai e acolo :D , am fost si azi dar nu au mai fost in acelasi loc .... batea un vant tare , ploa, apa cafenea si totusi la insecta polifoam veneau numai .... am prins si fratele lu' Captain Jack 42cm numa ca asta au fost sanatos la ohci :lol:

faza zilei cand o dihanie coboara dupa insecta , sare afara cu ea in aer , plaznea pe apa io agatam siiii firul in aer nu simteam nimic nu mai aveam musca .... asta so rupt stroftul de 0,18 singur :shock:

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Aug 2008, 08:17

io tot nu inteleg de ce dai cu fire dintr-astea extra-subtiri!?

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 25 Aug 2008, 09:24

la uscate ? de loc nu e subtire 0.18 mai ales ca e STROFT GTM cu mana nu poti rupe nici de 0.16 ... nu stiu cum a reusit sa rupe fara sa agati , poate a luat pe "spate", nu stiu ... dar era clean (mare) eram cam la 10m si el a sarit afara cu musca cu tot s'apoi ciaobao ...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 25 Aug 2008, 09:37

_Sanya scrie:la uscate ? de loc nu e subtire 0.18 mai ales ca e STROFT GTM cu mana nu poti rupe nici de 0.16 ... nu stiu cum a reusit sa rupe fara sa agati , poate a luat pe "spate", nu stiu ... dar era clean (mare) eram cam la 10m si el a sarit afara cu musca cu tot s'apoi ciaobao ...
hai ma sanya ca pentru clenii aia de la tine de acolo e subtire... si eu zic ca exagerezi cu finetea :lol:
scrie si in manuale: la cleni > 70, trebe minim 0,30 :lol: :lol: :lol: ... sau textil :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Aug 2008, 10:21

sanya,

tree sa faci ceva fratioare ca nu-i in regula deloc sa-ti tot rupa. :)

inteleg sa intre in ragalii si sa nu-l poti scoate de acolo, sa se bage sub un prag si sa se taie in scoica, da' sa rupa asa pur si simplu :lol1: poate faci nod la musca aiurea sau nu verifici si ai noduri pe tipet de la lansat si pocneste de acolo, altfel zau nu-mi explic de ce s-ar rupe.

am patit una rara weekendu asta la niste avati mai mari decat clenii tai. daca nu ne prindea ploaia la revansa de seara planu' era sa bag cu fineturi. ma lucrasera la psihic in ultimul hal, franjuri au facut tot ce stiam. :D

as fi dat fara probleme si cu 0.12. si probabil ca o sa dau data viitoare. :)
da-i incolo ca nu rup, cand ai loc sa-i lucrezi intepi si dup-aia ii lasi liberi, daca nu tragi de ei nu trag nici ei de tine, pana la urma obosesc si vin cuminti in lesa unde vrei sa-i duci.

cu varga mai moale poti si sa-i scoti din ragalii, daca tragi tare de ei din prima cand intepi si-l iei prin surprindere, ii scoti de acolo si iti fac dansul mai la distanta de agatatura. nu e suta la suta garantat dar mai merge.

noi tot avem backing, aia la stationar se descurca sa scoata pesti mari si cu firu legat direct de varf. plus ca tu fiind din tribu' celor care se respecta, probabil ai si mulineta cu frana. :))

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 25 Aug 2008, 10:38

pai sincer daca nu aveam ruptura nu era complet zua :D o sa prind io altadata pe dansu (a) cu streamer cu scula pe masura lui doar sa fie apa curata ...

hai ma eugen si ce daca ploua ? ieri cat am pescuit a plouat, am prins pana m-am saturat de ei si am plecat acasa ... astai nui motiv :)

miky 0.30 merge la streamere eventual soricel, gurglere dar ieri nu a fost cazul , de fapt acum la streamere folosesc 0.25 si nam avut probleme , poate luna viitoare trec pe 0.30 iarasi ca clenii devin mai bataiosi si-s tot mai tari ...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Aug 2008, 11:05

nu ca ploua, rupea pamantul, se oprea cate zece minute numa bine sa iesi de la adpost si sa induri un vant din ala rece rece de tot. dup-aia iar rasturnau astia galetile cu apa. si tot asa...

eram pe o zona de scobar (sa vad si eu cum sunt astia) cand ne-a prins ploaia. ne-a murat de tot. cred ca mi s-au ciobit dintii de la cat mi-au clentanit de frig, mai ales ca in prealabil facusem o baita in rau. cu tot cu telefon, evident.

am vazut un singur scobar cum sarea, am avut doar doua tzacuri dure in orele alea de dat pe ploaie cat am rezistat, deci clar era pe acolo si altceva decat oblete, da' cred ca de la tremuratul mainii pe varga nu i-a placut cum jucau nimfele pe fund. he he

la clean nu as fi dat oricum. doar daca nu este nimic altceva ma intereseaza sau daca este foarte mare. nu prea au reusit sa-mi dea palpitatii si crede-ma ca am tot prins de cand eram copil.

atat ca-s cleni si cleni, cu cei din povestile tale nu am avut inca placerea.
'om trai si 'om vedea. :D

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 25 Aug 2008, 11:26

eugen scrie: eram pe o zona de scobar (sa vad si eu cum sunt astia) cand ne-a prins ploaia. ne-a murat de tot. cred ca mi s-au ciobit dintii de la cat mi-au clentanit de frig, mai ales ca in prealabil facusem o baita in rau. cu tot cu telefon, evident.
:lol: :lol: :lol:
scuza-ma Eugene dar si acuma imi vine sa rad de faza... adevarul e ca e vina mea,... am uitat sa-ti spun ca Oltul e presarat pe fund cu capcane, iar aia ca sapunul de ti-a facut felul,... aia am uitat sa o desamorsez ! :lol: dar lasa ca si io am luat de-astea destule inaintea ta,... si tot pe acolo !
si apoi, mai e o chestie: putem spune ca ploaia pe mine m-a udat ca pe o muratura, la tine oricum nu mai conta :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 25 Aug 2008, 11:30

MihaiV scrie:io tot nu inteleg de ce dai cu fire dintr-astea extra-subtiri!?
Asta imi aminteste de inceputurile forumului , cind unii dadeau cu mono de 0,14 si 0,16 la avat , la spin , cind am deschis gura ca se poate si cu mai gros , o iesit de-o miorita :lol: :lol:

Sanya , schimb leaderu , la spin sau orice , ori de cite ori ii nevoie ,nu ajung sa dau mai mult de 3-4 ore cu un leader , si asta ca io nu prea prind asa ca voi , la gramada , un leader ciupit poate provoca dupa aia oaresce cosmaruri :lol: :lol: , si firele subtiri se ciupesc si mai repede .

Fir Intins!!!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 25 Aug 2008, 11:32

daca tot ai uitat sa-mi spui, sa stii ca si noi am uitat sa-ti dam inapoi borcanul cu zacusca. ala neinceput. :D

Scrie răspuns