Musca uscata pentru clean

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 20 Aug 2008, 11:42

da is ok nu mai am ghips pe mana dar continu cu santier pe acasa , nici net nu am de cand mi so dublat viteza si sa blocat netul din cauza distantei bla bla bla ....

aseara am gandit cand scap de lopata sa dau o fuga pana la apa sa incerc cu soricel dar pe la urma am avut vizitatori si am ales cu berea :lol: ... pana duminica sigur pauza , saptamana viitoara teoretic tot asa daca nu fug cumva de acasa ca deja am semne de lipsa pescuitului , stii tu ! nu poti dormi, tremuri, strigi cu toate lumea etc :lol: :lol: :lol: :lol:

cu dihanii nu stau bine , cred ca cat timp am lipsito de pe mal dupa vremea ploioasa apa mare a scazut mai mult de 1m in 2 zile si toti pestii au migrat in jos cu apa , cel putin ultima data cand am fost nu am vazut peste mai mare de 15cm acolo unde cu o saptamana mai nainte fierbea apa de avati si cleni numai schelete de raci am gazit la greu (dai seama cat de repede sa retras apa daca racii au ramas pe mal) !!!! dar n-am renuntat merg dupa ei luna viitoara daca nu mai repede 8)

Petre D.
junior
junior

Mesaj de Petre D. » 20 Aug 2008, 12:16

Multumesc mult pentru sfaturi. Cred k am priceput ideea. Treaba e ca am incercat pe olt in apropiere de Sfantu Gheorghe, si mustele pe care le am sunt muste mici pentru pastrav si lipan, pt ape limpezi. Din cate am vazut cleanul sarea la musca, am si convins vreo 2 clenisori pe care i-am eliberat(erau under the limit) dar problema mea era k nu am reusit sa ii conving si pe cei mai mari, si m-am gandit k poate din cauza k oltul nu e chiar cristal.
Thanks all.
Fir intins

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Aug 2008, 12:59

salut sanya! :D

petre,

tu vrei sa bati recordurile lui sanya asa din prima. deci nu se poate, in primul rand trebuie soricutz. :)

ai rabdare, prea ii vrei pe toti deodata. clenii mari sunt mai greu de prins si pentru ca sunt mai rari. in al doilea rand, cand ii vezi tu te vad si ei si nu prea sunt dispusi sa puna botu' la orice ca aia mici. chiar daca e aceeasi specie nu e musai ca se pescuiesc la fel. e posibil sa nici nu pape muste si sa fie naraviti la baboi, beldite si ce mai aveti voi pe acolo. tree sa dai cu toate draciile pana le afli obiceiul.

una peste alta, ai o gramada de rauri pe langa brasov si ai cu ce te antrena. eu nu am pescuit decat pe buzau in zona ta, de vreo doua ori anul asta, o data iarna dupa dezghet si a doua oara la inceputul verii pe ploaie. fata de ce este mai la sud acolo chiar ai unde da. :wink:

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 20 Aug 2008, 14:52

dah ma Petre chiar vrei sa bati recordul meu ? :D

in alte ordine de idei , nu e regula batuta pe piatra dar de obicei peste mare astepti la musca mare , in cazul cleanului uscate de #8, ude sau nimfe nu-ti recomand ca de ex. mie foarte rar intra clean mare la astea ... in schimb se apropie (daca nu a inceput deja) sezonul de streamere , cleanul mai rar se ridica dupa uscate chiar daca e acolo dar vine dupa streamere ca nebunu chiar la cateva cm de suprafata doar vezi cum e urmarita musca de un val pe masura pestelui ... momentan merg streamer cu corp cat carligul (#6-4) dar in septembrie deja poti da si cu streamere de 5-6cm iar din octombrie pana ce racesc apele curgatoare de tot (cam 15-20 noiembrie) , tre sa scurtezi corpul streamerului cam pana 3cm ... pe lac merge si iarna daca nu e inghetat apa , tot asa cu streamere sau cu uscate mari ...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Aug 2008, 15:12

la mine intra vreo trei generatii pe nimfe de 18 si cred ca mi-ar trebui chiar mai mici dar n-am carlige

as vrea si generatii mai vechi da' am inceput sa ma conving ca nu exista decat foarte foarte putini supravietuitori. aia precis o iau in sus, trec muntii si se duc la sanya. deci foarte foarte greu sa te lase un dril cu mana in gips pe la noi, din pacate. :D

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Aug 2008, 15:58

eugene, de cand ii lumea generatiile mai vechi fac casa buna cu moda retro...
ori moda retro la clean, ii de la Red Tag incolo si pe carlige de la 12 in jos... :lol:
plus ca "batranii" frecventeaza de obicei aceleasi "discoteci" care i-or infierbantat de tineri...
stilul heavy metal era caracteristic prin anii 80' in zona lu' Sanya...
ori clenii de pe acolo, sunt mai "heavy",... e normal pe undeva,... dar iti dai seama cat or crescut aia din '80 pana azi ? :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Aug 2008, 17:06

eugen scrie:... de obicei cand mananca exclusiv numa si numa ceva anume, daca e un hatch de anumite insecte atunci tree imitatie cat mai aproape de realitate.
hatch de redtag n-am vazut in viata mea. nici de black zulu, royal sau fuzzy uzzy (asta de altfel nici nu stiu ce drac e)...
treaba cu hatch-ul e valabila dar indeosebi la pestii al caror mod de hranire se bazeaza preponderent pe tot felul de baze, cum ar fi pastravul, lipanul, obletele :D,...
cleanul este un tip mai omnivor adica manaca de toate,... nu se da in laturi nici de la pescuti, nici de la boaba de porumb sau macaroane , daca in ziua respectiva ala e meniul cantinei...
viermi, rame, dude, visine, si totodata o groaza de "baze", mai mici sau mai mari... etc.
carabusul, greierele, ca si bondarul sau lupul albinelor, de exemplu, sunt o chestie juicy, dar nu doresc nimanui sa nimereasca in mijlocul unui hatch din asta :D (ma refer la ultimele doua :D )
asa ca nu cred ca un clean da doi bani pe hatchuri, la el pur si simplu, trebe sa fie indeajuns de mare, suficient de zgomotos si daca se poate in culorile lui de razboi, sa il irite corespunzator,...
aaa... pentru juniori, hatch-urile is asa un fel de orez cu lapte pe care trebe sa-l pape tot ca sa creasca mari... ceva gen nimfe pe carlige 18 :lol: ... si noi cand eram mici mancam kavit sa crestem sanatosi,... acuma insa nici nu mai stiu daca mai exista asa ceva ... :D
desi, cu niste hartie igienica, si un pic de efort chiar pe mal, in buza apei,... poti creea premisele si unui hatch de red tag, sau griffith, ... daca chiar vrei :lol: :lol: :lol:
fuzzy wuzzy ? nimic mai simplu:
Imagine
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Aug 2008, 18:10

partial sunt de acord cu tine. dar as nuanta cam asa: toti sunt oportunisti pana la proba contrarie. :)

te indoiesti nu te indoiesti, jur ca am mi-a luat o juma de ora sa prind un clean in conditiile in care era plin de ei si haleau pe sparte ca porcii de sub un mare nor de insecte care nu mai terminau sa se salte de pe apa.

cand mi-am facut ce trebuia si m-am dus pregatit, nu mai era hatch, dar dadeau in d-alea mici in stil barbar, la cele cu care dau eu la clean in mod normal, bazate pe conceptul de oportunism - big mutta fuckas, patern in curs de patentare, asta e alta discutie :) - ii cam luam la distanta mare unul de altul.

am patit-o demult la salau noaptea pe bezna din aia fara stele sa nu o ia decat pe chestii in doua tonuri ( alb/negru). la stiuca nu mai zic (da' ziua so de obicei e chestie de marime. deci si astia mai hapsani pot sa faca figuri.

uite ca iar imi vine sa-l citez pe kuintinautti, pescuitu e vast dom'le, sa nu ne grabim sa tragem concluzii. oricum ala e job de campioni sau macar aspiranti la titlu. lol

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 20 Aug 2008, 20:09

eugen scrie:partial sunt de acord cu tine. dar as nuanta cam asa: toti sunt oportunisti pana la proba contrarie. :)
te indoiesti nu te indoiesti, jur ca am mi-a luat o juma de ora sa prind un clean in conditiile in care era plin de ei si haleau pe sparte ca porcii de sub un mare nor de insecte care nu mai terminau sa se salte de pe apa.
sigur ca te cred, se mai intampla si de astea,...
si la om daca se dau gratis si din belsug mici si bere, prin parcuri, vezi mare densitate de flamanzi, molfaind pina se termina festinul...
deci daca e moca, fara efort si din abundenta, cum se intampla in astfel de momente, ar fi anormal sa nu se infiga la belsug, in loc sa aleaga in continuare raritati periculoase... dar astea nu sunt regula... la cat de des mergem noi la pescuit, e si minune sa te nimeresti la ora hatchului, asa ca trebe mers pe ideea generala, cand nu e...
cand e hatch, si-i vezi ca se agita, simti ca e viata acolo... parca tot mai ai chef si te stradui chiar daca in cutie nu ai exact ce zboara pe apa, si pana la urma tot pacalesti cate unul... mai nasol e cand nu e hatch, nu vezi miscare, nu stii daca o fost otravit sau nu, si totusi tu trebe sa iti faci tema... de multe ori cheful cu care agiti musca pe apa face diferenta...
crezi in ea,... atunci trage !... da' daca nici chiar tu nu crezi in ea, ... ce pretentii sa mai ai de la celalalt ? :D

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 21 Aug 2008, 08:23

totusi eu merg pe idea "unde este mic tre sa fie si mare" ca ala mic oricum intra dar aia mare trebuie insistat ...

hatch ? - anul trecut am prins in plin hatch-ul de toamna (3 sept) a furnicilor care zboara , pe un canal ... marginit cu tufe si copaci, cu 3-5m intre ele ... sub fiecare arbore 3-5 dihanie asteptau micul dejun dar sareau pe orice daca ai pus frumos pe apa la 1-1,5m de ei ... atunci dihanii n-am prins (max40cm) dar am ramas cu ceva rupturi plus 2 forfacuri duse cu conectori impletit cu tot ... de atunci nu mai folosesc conectori :lol: si folosesc STROFT ca inaintas , dar anul asta am avut si rezultatul in forma unei clean de 53cm, cred ca daca aveam conectori tot pierdeam si pe asta ca trebuia sa tin cat de cat pestele asa ca RX-ul era indoit si in maner ...

musca e una, daca nimeresti sau insisti mult vine si unul mare dar tre sa ai si scula pregatita ...

chiar! eugen ai zis ca vara asta vii in zona , ai fost ?

Scrie răspuns