magazine on-line

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 24 Feb 2010, 07:40

Menghine care mi-ar place sunt doar nor vise care mi se par cu adevarat novatoare.
Pentru cine vrea sa vad modele traznite de menghine sa incerce pe google patent - fly tying vise
Dar toate pana la un anumit pret. Sincer nu cred ca as da prea mult pe o menghina pentru ca stiu cat costa piesele din ele. Multe menghine au acoperi decorative care pe mine personal nu ma mai incanta.

Pacat ca in romanica exista doar un magazin online dedicat flytyingului si flyfishingului adica magazinul lui luci. Restul sunt cam subtiri. Mai stiu cateva gen sipcarp (care au mai putine scule decat am eu in debara), xxx (bolnava grav in domeniu fly-stoc epuizat la cam 80%), abrevis (o gluma), paul sas *(idem cu sipcarp), magazinul de pescuit (out of stock total), mastershop (stoc 0).
the angler is catching xxx, not by the lure

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 24 Feb 2010, 09:07

Parintele, baga si tu link-urile si mai scurteaza prelegerea, ca imi obsesc ochii de la atita reclama :D
Iar tu Dumitre ... folosesti numai menghina aia indiana? Sau mai ai inca vreo 2-3?? Oricum ... da un link si tu, ca mi-as lua vreo ... 12, ca la 70 de centi ... e o duzina pe viata! :shock:

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 24 Feb 2010, 13:25

Oaca, sa stii ca le si fac o reclama, io le vand si d'aia :lol:

http://www.nor-vise.com/
Vezi ca are sectiune multimedia , clipuri facute chiar cu norlanderu, cel care le-a "invntat" si care detine compaia. Daca mergi pe profilul e pe youtube, o sa gasesti acolo si mai multe filme decat ce are pe site..

Cum ziceam, e singura menghina functional rotativa, restul se rotesc si cam atat.

http://www.danica.com/flytier/law/law_bv.htm
Cam asta e Law, cred ca o varianta mai basic, daca imi amintesc bine am vazut parca si unele care aveau mai multe articulatii.

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 24 Feb 2010, 13:34

kuintautti scrie:Stiu io unde bati Parinte... dar acolo nu e fite :lol:
Evident ca nu fite bre, ziceam numa asa, ca daca stai sa te gandesti uneor cati bani ai papat cu sculele celelalte, sa nu zic si cu materiale sau alte cele, de multe ori fara prea multe ratiuni obiective, apoi 350 de dolari pe o menghina care nu se demodeaza la fel de repede, nu crapa daca o dai de pietre, etc...e chiar putin :lol: :lol:

Si cum sa zic, la tine e altceva, ca intamplator io am asa o vaga senzatie ca la sculele lungi, clase mari samd... pretu face scula..adica ceva grame, ceva actiune mai nu stiu cum, etc... conteaza al dracu...un e s dai cu un bat de crap o zi intreaga si alta cu un glx d'ala...

DAR sa ne gandim totusi ca sunt zone ale flyului in care sculele nu sunt chiar atat d pretentioase, in sensul ca sepoate pescui aproape la fel si cu scule de 5-7 sute si cu scule de 200 sau chiar mai putin...si totusi extrem de multi au scule scumpe, si le cam schimba periodic...
Sa nu-mi zici mie ca un bat de uscatede 200 nu te lasa sa pescuiesti in 99 % din situatii fix la fel cu ala de 500 ca nu te cred...

Si oamenii au cate 2-3-5 bete...si le tot schimba...

Eu zic ca la un moment dat se face loc si pentru o menghina cu adevarat buna, sau care sa iti placa pur si simplu, sau care sa iti placa, asa cum imi place mie norvise-ul, pentru ca stie sa faca niste treburi...altfel sau pe care alte menghine nu le pot face...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 24 Feb 2010, 17:36

@ Parinte ... una la mina... io´s cam zgircit... , ce sa mai dau citeva suu pe ceva aratos si bun cind... deja am ceva f functionabil ?

a doua la mina mie nici nu-mi place sa leg..., zau !

leg totusi din doo motive.... una e ca obtin fix efectul dorit de mine si al doilea e ca ies mai ieftin decit daca le-as cumpara gata facute dar sa sti ca : cam bate vintul prin cutiile mele... :lol:

joarde am vo 6... si nu simt nevoia sa le schimb... si acu m-am mai indragostit de un sage tcr clasa 8 :oops:

@ Oaca : link nu am cu nashpeta mea... dar daca vrei iti fac poze... :D

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 24 Feb 2010, 19:30

Oameni si oameni...io fac altfel...imi iau chestii multe si nu scumpe, apoi le dau si iau ceva scump si bun... :twisted:

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 24 Feb 2010, 19:50

Parinte, arata bine nor-vise-ul ala ... mda, recunosc. Dar e prea piperat pretul. Io sint restantier la bete, asa ca nu dau banii pe asa ceva. Fa una si lasa porcaria aia de tensor cu frina si teletext :D
Kuintautti, nu-i mai fa poza ... da-o-ncolo de menghina. Macar e rotativa? Si se si roteste? Sa fie rotativa e doar o fitza sau nu? Ca indianca mea e fixa nu gluma! :shock:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 24 Feb 2010, 20:00

e rotativa !

sic ! :lol:

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Oaca » 24 Feb 2010, 21:31

atunci fa-i poza si mi-o iau eu singur :D

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 24 Feb 2010, 22:21

Este important sa fie rotativa,iti dau cateva argumente:
- in timpul legarii poti sa inspectezi musca fara sa-l scoti din menghina
-daca lucrezi pe burta insectei poti sa-l dai pe spate
-poti face cerclaje mai egale mai frumoase
-daca faci corpuri din materiale scurte de exemplu biots este greu sa-l rasucesti pe tija carligului in ture egale cu o tensionare egala fara sa rupi materiajul, cu rotativa fixezi varful biotului, prinzi baza cu un clestisor hackle si rasucesti carligul, este mult mai usor

Scrie răspuns