Ma, acuma si indienii astia fac menghine si menghine...alea ridicol de ieftine, 2-3-5 dolari, e normal sa fie jafuri...
Eu am una d'asta, muci.....falcile sunt din fier mort, musca pila din ele de numa....
Fparte posibil ca alea ceva mai scumpe sa fie si mai bune...falci din otel inseamna ca tine mai mult.
Eu nu as spune ca toate indienele sunt proaste, cea de care zice cristi.ene in linkul de la mudhole e una FOARTE buna...m refer exclusiv la prindere, sistemul e impecabil, strange orice atat de tare incat mai degraba rupi carligul decat sa alunece.
In rest, posibil ca si cele similare tvrdekului sau royal vice dpdc al prinderii sa fie relativ ok...
Eu spre asa ceva mi-as arunca ochii, mai scump de 50-70 de euro nu as lua pentru ca sistemele de prindere a carligului nu im plac sau functionalitatea nu prea e cu nimic superioara astfel incat sa merite banii.
Sunt insa 2 menghine scumpe care pentru mine "merita" banii...una chiar mi-as lua-o, cealalta este una foarte apreciata si inteleg de ce ar plati cineva bani pt ea...
Cea de-a doua e Law, o e menghina foarte simpla, cu un sistem deprindere foarte bun, din ce spun cei care au asa ceva nu are moarte...
Ce imi place mie , pt ca apreciez mult ingineria din spatele unor asemenea dispozitive, este forma falcii si sistemul manual de prindere... FPrma aia de gat de lebada sau cum ii zice ii lasa loc sa legi orice si oricum in jutul oricarui carlig, mobilitatea falcii si pozitiile in care sta aceasta o fac sa fie aproape perfecta dpdv al pozitiei ....
Defapt toata e mobila , se roteste usor in orice pozitie.
Materiale beton si simplitate destept implementata, scumpa ca toti dracii dar pentru unii face...
Sa nu uitam ca muscarii dau totusi tone de bani pe rahaturi, menghina de genul ala iti iei una pe viata...daca iti mai si place dracia e totul ok.
pentru mine insa, menghina pe care mi-as lua-o nu e Law-ul, e una la un pret mult ma ok desi foarte scumpa..NOR VISE.
Singura menghina FUNCTUIONAL rotativa, destept proiectata ,totusi simpla, face multe chestii pe care nici o alta menghina nu le face.
Apoi posibilitatea de a atasa 4 tipuri de dispozitive de prindere o face sa fie ideala pt orice situatie, chiar daca fiecare cap in plus costa 100 de dolari (menghina costa 300 cu cap standard.)
desi nu e neaparat legat de menghina, exista si un tensor care e extrem de util...are si dezavantaje (lucreaza numai cu bobinele lui, nu cu bobine comenrciale pe care vine ata) dar tensorul e extrem de util pt unele operatiuni (retracteaza singur ata si eci poate fi foarte usor asezat la o parte sa nu te incurci de el cand cerclezi ...)
Mai ae un dezavantaj, acela ca trebuie pastrat atarnat ca sa nu infasoare ata si sa o scoata din tub...dar asta e, nimic nu e perfct, exista si neajunsuri in orie lucru...
Una peste alta, la 350$ menghina plus tensorul si cateva bobine, eu consider ca e un produs foarte foarte misto.
E drept ce zice dumitru, se poat lega pe orice , sau ma rog, aproape orice, nu e bai, dar in conditiile in care chiar si noi dar mai ales muscarii din afara platesc anual sute daca nu cumva mii de euro pe scule (chiar si multi dintre noi dam 2-3 sute de euro pe un bat nou anual, chiar daca mai avem 2-3-5 in dulap...), in conditiile in care platim oricum mult pe consumabile de multe ori inutile, sau ma rog ,ca nu sunt neaparat necesare, in conditiile in care oricu a bagat mii de euro in echipament in primii 2-3 ani.... nu cred ca e o aroganta exagerata sa iti cumperi, la un moment dat, o menghina de 10-12 milioane care sa iti usureze munca si de ce nu, sa faca legatul mai placut
Mie mi-ar placea sa lucrez pe NorVisesi desi momentan am alte prioritati, cand o sa am deja o baza de scule cat de cat completa, o sa imi iau si un norvise...
In fond, costa cat ar costa sa inlocuiesti un bat de 150-200 cu un sage... care nu stiu ce plusuri reale aduce .....
Daca gandim ca o indiana ne ajunge, cu siguranta nu exista nicio justificare sa schimbi un bat de 200 cu un sage similar de 500+...Dumitre, cate bete de 500+ ai?