magazine on-line
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
are si luci pe flytying . Eu mi-am facut singur talpa. De fapt mi-am facut 2 talpi. Cum ? SimpluOaca scrie:Dar o menghina ieftina, pentru incepatori, dar cu talpa ... stiti pe undeva? Cu sau fara alte accesorii ...
Din doua scanduri de brad de calitate *(rideluite) baituite (unul l-am lasat natur). L-am taiat la dimensiunile care le-am crezut eu apoi cu un burghiu am dat mai multe gauri de diferite dimensiuni. Am fixat in talpa o bucsa. Tija menghinei intra in bucsa si o fixez cu un suburb. Bucsa in talpa am fixat-o cu rasina epoxilica (nu misca de nici o culoare).
Sincer ce produse am vazut pe net erau de proasta calitate (alea la care preturile nu te luau cu ameteli). Asa poti sa iti faci o talpa cum ai loc si chef in plus de asta poti sa iti faci si gauri ca sa poti fixa eventuale bobine ace etc. Succes
the angler is catching xxx, not by the lure
E OK, pricep si eu cum s-ar putea face, numai ca ... al naiba daca am vreme sa adaptez te miri ce, indiferent de solutie ... si la bloc nu am atelier pe balcon
Cam de asta as fi optat pentru o talpa direct. Altfel mai pot apela si la altii care lucreaza la vreo fabrica si pot sa imi faca pe tija un filet s.a.m.d. - nasol si dureaza.
Multumesc de sfaturi. O sa vad cum fac ... nu e pentru mine menghina, dar si a mea e obocita, plus ca a fost proasta din nascare

Cam de asta as fi optat pentru o talpa direct. Altfel mai pot apela si la altii care lucreaza la vreo fabrica si pot sa imi faca pe tija un filet s.a.m.d. - nasol si dureaza.
Multumesc de sfaturi. O sa vad cum fac ... nu e pentru mine menghina, dar si a mea e obocita, plus ca a fost proasta din nascare

Menghinele astea ieftine se cam termina dupa 1-200 de muste.
Pe bune pana acuma eram ca in dubiu dar acum sunt sigur.
Am una indiana cumparata din Romania, si una indiana de la Cabelas populara AA cabelas vice.
Atata am noroc ca am relatii si pot s-a imi fac piese de mecanica fina fara numar din materiale speciale (prietenii stiu de ce).
LA AMBELE AM SCHIMBAT SAIBA DE STRANGERE si Surubul si piulita de la cama , la ambele au trebuit rectificate suprafetele de strangere a falcilor. La una din ele a trebuit sa teflonez cu banda de teflon filetul de la bucsa de strangere a pensetei (facilor) asa joc avea filetul de tampeam.
Aviz amatorilor .
Deci in concluzie (pentru cei care considera ca am fost prea tehnic) daca legati pana la 200 de muste cumparati menghine ieftine (pana la 100 de RON) daca aveti de gand sa legati mai multe muste luati-va menghine de calitate sau cautati-va cunostintele care lucreaza in domeniu tehnic.
Pe bune pana acuma eram ca in dubiu dar acum sunt sigur.
Am una indiana cumparata din Romania, si una indiana de la Cabelas populara AA cabelas vice.
Atata am noroc ca am relatii si pot s-a imi fac piese de mecanica fina fara numar din materiale speciale (prietenii stiu de ce).
LA AMBELE AM SCHIMBAT SAIBA DE STRANGERE si Surubul si piulita de la cama , la ambele au trebuit rectificate suprafetele de strangere a falcilor. La una din ele a trebuit sa teflonez cu banda de teflon filetul de la bucsa de strangere a pensetei (facilor) asa joc avea filetul de tampeam.
Aviz amatorilor .
Deci in concluzie (pentru cei care considera ca am fost prea tehnic) daca legati pana la 200 de muste cumparati menghine ieftine (pana la 100 de RON) daca aveti de gand sa legati mai multe muste luati-va menghine de calitate sau cautati-va cunostintele care lucreaza in domeniu tehnic.
the angler is catching xxx, not by the lure