ma,... pana apar maestrii aia sa explice eu iti zic cam cum fac eu :
ai aici:
http://vodpod.com/watch/1052115-tying-t ... tail-nymph , un filmulet despre cam cum se leaga corpurile + coada + legs din barbule de fazan, zic eu ca e destul de concludent...
ai aici:
http://www.youtube.com/watch?v=DPN3I1kZl-8, un alt filmulet, care iti arata cum se foloseste pana de potarniche pentru un soft hackle de efect
in afara de astea ar mai fi doua chestii care ti le-as recomanda, situatii pentru care n-am gasit filmulete pt exemplificat...
o sa incerc sa fiu pe cat pot eu de incalcit, sa nu pricepi nimica

:
atunci cand vrei sa faci legs din picioare de potarniche - ai doua variante:
1) uita-te la primul filmulet de sus si da atentie la partea cu piciorusele de fazan - imagineaza-ti ca in locul snopului de barbule de fazan care se leaga spre ochiul carligului sunt barbule de potarniche, restul e la fel
2) abia asta e metoda pe care o cauti

:
in al doilea filmulet ai vazut cum se pregateste pana de potarniche pentru a fi prinsa de carlig: se separa varful de barbulele care se dau in raspar, dupa care varful ala se prinde de tija
deci:
dupa ce ai separat varful respectiv, il tai definitiv

...
restul penei de potarniche il tii de cotor si il prinzi in gura intre intre buze, umezindu-l ...
tragi de cotor astfel incat barbulele sa revina in pozitia naturala si sa ramana putin umezite cat sa stea lipite
obtii astfel un fel de furca din pana respectiva, cu care incaleci tija carligului, de jos in sus, sau de sus in jos, orientate inspre curbura sau inspre ochiul carligului (deci dupa cum vrea muschiul tau)
cu degetele de la cealalta mana aduni barbulele langa tija si tii strans pana matisezi si asiguri pana prinsa de tija in pozitia dorita, dar nu mai mult de 3-4 ture de ata,...
apoi tragand de cotorul penei reglezi lungimea picioarelor dupa gust, dupa care poti matisa in continuare...
tai cotorul penei ca nu mai trebe, dupa care continui cu musca...
sau cu intrebarile ...
sper ca n-ai inteles nimica si esti in ceata