Miky,niste uscate de primavara daca-mi zici ptr pastrav..ca sa incep si eu sezonul "de la cap",acu ca s-a dat drumul la pastrav de la 01 ianuarie poate oi incepe inainte de 01 Mai. Nu prea-s lamurit eu care cum merg,nimfe,uscate,ude si in ce perioade anume..eu la pastrav merg pe rauri in general mici ,late de maxim 7 metri si adancimi maxim70 cm,primavara la deschidere am observat ca sta mult in curent,pe toata portiunea raului,vara deja cand scade nivelul apei de seceta se trage la tauri ( "tau" = acumularea de apa mai adanca si mai lina de dupa o cascada..sau minicascada pentru care v-ati nascut prin alte zone decat mine),primavara iarasi gasesc pastravul mult mai jos pe prima portiune de rau decat vara,probabil il aduce viitura sau nu se teme de seceta sa se traga mai spre izvoare(vara cand scade raul klumea nu mai gasesti nici un pastrav pe prima portiune de rau,sunt toti sus)
Cel mai mare rau pe care dau si care are pastrav e Cerna cam de la 20 km mai sus de Herculane,asta e chiar mare si are tauri cu apa si de 2 metri adancime,e mai rar pastravul dar sunt animale salbaticite si ascunse pe-acolo,mai pacalesti cate unul dar mai greu,oricum cand merg pe Cerna imi pare ca as pune si un streamer mai ales primavara devreme
MihaiV,merci de informatie cu ochii aia veniti pe lantisor,ma gandeam sca tre sa-i leg sparat,ochi cu ochi si nu pricepeam cum sa fac matisaj in 8 si sa stea ochiul acolo..deci ii pot taia cate doi,au ceva opritor pe sarma..pa asa da,m-am prins cum sta treaba si cu matisajul
Apropos,azi mi-au venit si ochii autocolant Devaux,am desfacut pliculetul si am luatt unul in mana,colanti-colanti dar nu cred sa tina numai in lipiciul de pe ei..voi ce mai puneti dedesubt?
Mi-a venit si niste quill de paun gata facut de la Luci si parca-i mai ceva decat ala care l-am facut eu..cred ca am dat cam tare cu guma de sters si l-am rupt cam scurticel
Acu am si sarma de plumb sa fac stremere mai grele,sa m-apuc de ceva nimfe (oare cu care sa incep?de fapt am inceput cu una de bodyglass dar nu prea-mi place,ata de corp dun,i-am tras niste tinsel,bodyglass-ul,torace din barbula de paun si bila de tungsten aurie..ea e frumusica dar parca-s cam neregulate turele de bodyglass..dar cum zicea Mihai pestele n vede ca noi,poate o prinde si asta..o tin acolo)
..si ieri mi-am luat si manusi chirurgicale ptr shrimpi dar cica nu-s bune ca-s cam albe,si barbat fiind la farmacie ma intreaba aia de carevreau..eu:ptr barbati!,si apoi m-am uitat la Edwards pe un filmulet in care lega un shrimpo si zicea ca trebe mai translucide,ptr copii..oricum a colorat latexul cu marker maro asa ca la shrimpul lui nu mai conteaza,voi ce folositi ptr spate de shrimp?