first steps in fly fishing- sfaturi pentru incepatori

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 24 Oct 2008, 07:12

genu scrie:
Michael scrie:ce parere aveti de

http://www.xxx.ro/produse/99/992/Fly ... a-4-5.html

dupa specificatii ar fi exact ce-mi trebuie...deocamdata.
Am eu daca te intereseaza .
sigur ca ma intereseaza...esti multumit de ea, e ok, cu ce mulineta, cu ce fir o folosesti, etc
unde ai gasit-o, da-mi un link, ceva...poate o vinzi pana-n primavara, poate vrei sa faci un upgrade :D
tnx
Michael va recomanda Regulamentul forumului

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 24 Oct 2008, 07:33

Am folosit-o la vreo 5 iesiri , cu snur SA Mastery #4 si mulineta Okuma . Am fost multumit de ea vla pretul asta dar intre timp m-a pus dracu sa merg la concursuri nde fly si nu se mai preta ca marca sa mergi printre sage si loomis cu un falcon :oops: Dar e destul de universala , pe rauri mici pana in 20 m si mai putin pe lacuri unde ar trebui pe langa asta sa ai una de vgre-o 9-10 " . Nu au decat husa de protectie in schimb am facut un tub de protectie din PVC in care il tin .

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 24 Oct 2008, 08:32

genu scrie:si nu se mai preta ca marca sa mergi printre sage si loomis cu un falcon :oops: .
nu uita de Orvis ca iar trebe sa-i dai vilmos sa te ierte!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 24 Oct 2008, 08:45

Tavi scrie:Eu va pot pune pe cateva DVD-uri Patagonia, dar din pacate nu am o varianta de calitate, pare rau daca s-a inteles asa.
Dati un semn daca totusi vreti.

Da cica is depasite filmele astea, se pare ca acuma ultima fitza e scoala de casting & more a lui Eugen si italianu.
A, si Bismark :lol:
pentru mine e clar, nu vrei sa le dai, esti mai chitros ca un moldovean. :)
domnu Eugen, cat e inscrierea in anul I la dvs. la scoala? trebe copii legalizate dupa actele de studii? sau recomandari de la muscarii celebri?
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 24 Oct 2008, 08:49

genu scrie:...intre timp m-a pus dracu sa merg la concursuri nde fly si nu se mai preta ca marca sa mergi printre sage si loomis cu un falcon :oops:
e adevarat, pot si io sa confirm ce zice Genu...
e naspa sa te duci in concurs si sa castigi mansa cu 2 puieti d-aia de pastrav de 20 (indulgent !!!), prinsi cu Falcon... din cate stiu eu nici nu-i voie... :lol:
propun ca in 2009 sa se stipuleze clar in regulamentu' de concurs ca pestii prinsi cu Falcon "nu puncteaza"... :lol:
si mai e ceva: acolo la concurs cand se aduna lumea, is doo categorii:
1) - Beginnerii - cu echipati cu falconuri, energofishuri, baracude, ... staf-uri d-astea de incepatori, cu cisme de cauciuc de dragasani, si veste naspa de 50 roni...
2) - The true flyfishermans, high society, cei care sunt cu adevarat "the only",... pamantul se inmoaie sub stockingfootzii lor cand calca apasat ca orice "celebrities", echipati cu waders "vero", veste de firma si plini de clipuri si alte gadgeturi,... iar betele... astia de la Sage, Loomis, Admira, Orvis, etc.... cu greu tin pasul cu experienta si nevoile "adevaratilor"
lumea te cunoaste cine esti de cand scoti tubul din porbagaj :lol:
iti dai seama ca in conditiile astea nu-ti poti permite sa zabovesti mai mult de o vara in prima categorie... bine ar fi ca inca de la inceput sa uiti de Falconu' ala si sa faci "pasul cel mare" si sa intri in randul celor carora in mod firesc le apartii, doar ca inca nu stii asta... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Oct 2008, 09:37

miky, ce s-a intamplat, n-a sosit Orvisu cela? :twisted:
bon, deci leba nu mai vrea Patagonia, fac doar doo bucati, pentru miky si michael

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 24 Oct 2008, 09:55

de cand este in RO, macaroana are niste mari probleme de adaptare la apa. cica nu e normal sa nu vezi pestii in apa chiar pe niciun rau. mai rau, nu-i convine ca sa se prind la nimfe si streamere si stam prost cu rauri bune de pescuit la uscate.

nici nu l-am mai luat la peste ultimele dati ca ma enerveaza, tot mereu cica trebuia sa fi mers pe alt rau ca nici asta nu e bun. la ultima iesire, dupa ce n-am prins nimic pe rau pentru ca nu mai era nici apa, am prins eu o stiuca pe un lac.

ii cam radeau ochii, a intors-o pe toate partile, cred ca nici nu mai vazuse. de atunci a inceput sa ma descoase cu privire la obiceiurile altor pesti. deci, cred ca in loc sa ne invete el pe noi, o sa fie taman invers.

scoala oricum la noi nu ar avea sens, nu in zona asta. nici prin zona clujului unde-s cei mai multi muscari pe metru patrat nu are sens, pentru ca pe-acolo toti sunt experti. :)

un club as fi vrut sa fac si-o sa fac la un moment dat. atata ca pana atunci ma va, momentan nu ai cu cine. asta-i realitatea. numai pe topicul asta, am citit cateva pagini inapoi si mi-i greu sa nu observ ca trei dintre cei care dau sfaturi cu privire la scule de fly au in avatar voblere. mie asta imi cam spune niste chestii.

@ michael,

ziceai ca vrei sa-ti cumperi undita si cand colo ai ajuns la concluzia ca tree mai intai videoteca. o mai freci mult cu achizitia asta? ia-ti ceva si vezi tu.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 24 Oct 2008, 10:09

eugen scrie: un club as fi vrut sa fac si-o sa fac la un moment dat. atata ca pana atunci ma va, momentan nu ai cu cine. asta-i realitatea. numai pe topicul asta, am citit cateva pagini inapoi si mi-i greu sa nu observ ca trei dintre cei care dau sfaturi cu privire la scule de fly au in avatar voblere. mie asta imi cam spune niste chestii.
hi, hi, vad ca te-ai suparat
bine, nu mai facem misto
o sa-mi fac un avatar cu buldo :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 24 Oct 2008, 10:11

nu m-am suparat, m-am saturat. mai incearca miky sa ma reactiveze, da' sincer vorbind nu mai face sens deloc. plict.

spor

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 24 Oct 2008, 11:03

Tavi scrie:
eugen scrie: un club as fi vrut sa fac si-o sa fac la un moment dat. atata ca pana atunci ma va, momentan nu ai cu cine. asta-i realitatea. numai pe topicul asta, am citit cateva pagini inapoi si mi-i greu sa nu observ ca trei dintre cei care dau sfaturi cu privire la scule de fly au in avatar voblere. mie asta imi cam spune niste chestii.
hi, hi, vad ca te-ai suparat
bine, nu mai facem misto
o sa-mi fac un avatar cu buldo :lol:

pfuuu, tu il crezi, Tavi? e o capcana, samanta de scandal e gata, abia asteapta sa ne arda. :D
ca sa ma disculp, ete ce ziceam cu nejte pajini in urma: " desi s-a tot zis ca-i boala grea si daca te-apuci mori cu ea, la mine nu s-a manifestat asa, dau mai mult la spin, asta si poate ca pentru pesti mai mari n-am prins cu musca. :oops: " no, amu tragi tu concluziile, evident ca ma abtin cat pot sa dau sfaturi, da nu merge intotdeauna. :roll:
cinstit iti spun ca daca as avea unu ca tine la mine in oras, probabil ca as sta lichit de el ca marca de scrisoare :) si as renunta incet-incet la avatarul cu bobler in favoarea unuia cu black zulu. da nu am, asta e.
btw, cand faci clubul ala, trece-ma si pe mine la cadet-aspirant. :wink:

Tavi, vreau Patagonia da sa fie calitate, nu youtube.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns