cleanul sau pastravul?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- alexandru varga
- utilizator constant
cleanul sau pastravul?
am avut o polemica pe acest subiect,care dintre ei este mai sperios si mai greu de prins la uscata?eu cred ca pastravul e mai greu de prins la uscata si mai sperios nu stiu care din ei,ce pareri aveti?

iar ca sa te mai gandesti l un aspect.....cati pastravi ai prins la nimfa de la 3-4 m, si cati cleni la aceeasi distanta ?

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
- alexandru varga
- utilizator constant
- alexandru varga
- utilizator constant
- alexandru varga
- utilizator constant
glumeam
ideea e , clar sa nu te observe.....
in mod cert, mie personal mi s-a parut muuult mai atent la ce e in jur cleanul decat pastravul. la pastrav daca te apropii la un 10 m si faci prezentarea bine, ai sanse mai mari decat la clean..... unde si la 20 m il vezi ca sesizeaza apropierea ta..
in mod cert discutia e interminabila pt ca profilul apelor nu e tocmai acelasi si mediul e diferit , deci si posibilitatile de camuflare sunt altele.
Partea buna e ca dl clean mai mananca si muste nasoale, fapt ce la pastrav nu prea merge asta fiind mai selectiv. La fel un pastrav maricel va fi mult mai dispus decat un clean sa iti ia un streamer..... iar in momentele in care ai ecloziuni puternice vei prinde mai usor pastrav decat clean in orice pozitie. Totusi la clean, daca stii pe unde sta si il stimulezi usor ( vara) cu o pleznitura de gandac.....greu va putea rezista ....
in concluzie parerea mea e ca ramane la nivel de preferinte.....
PS si daca il vezi muscarind, ala e victima sigura
indiferent ca e clean sau pastrav....

ideea e , clar sa nu te observe.....
in mod cert, mie personal mi s-a parut muuult mai atent la ce e in jur cleanul decat pastravul. la pastrav daca te apropii la un 10 m si faci prezentarea bine, ai sanse mai mari decat la clean..... unde si la 20 m il vezi ca sesizeaza apropierea ta..
in mod cert discutia e interminabila pt ca profilul apelor nu e tocmai acelasi si mediul e diferit , deci si posibilitatile de camuflare sunt altele.
Partea buna e ca dl clean mai mananca si muste nasoale, fapt ce la pastrav nu prea merge asta fiind mai selectiv. La fel un pastrav maricel va fi mult mai dispus decat un clean sa iti ia un streamer..... iar in momentele in care ai ecloziuni puternice vei prinde mai usor pastrav decat clean in orice pozitie. Totusi la clean, daca stii pe unde sta si il stimulezi usor ( vara) cu o pleznitura de gandac.....greu va putea rezista ....
in concluzie parerea mea e ca ramane la nivel de preferinte.....
PS si daca il vezi muscarind, ala e victima sigura

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
- alexandru varga
- utilizator constant
in concluzie la pastrav iti trebuie prezentari cit mai delicate si la clean discretie,e adevarat ca vara cleanul se ea bine la gindaci,si acolo am patit sa refuze gindacul,dar daca observam cind ataca si miscam de gindac si misca piciorusele il luam,la clean ii voie sa faca dira musca pe apa?dar la pastrav?