cleanul sau pastravul?

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Ian 2012, 08:07

a clean ii voie sa faca dira musca pe apa?dar la pastrav?
Ii voie. Dar nuj daca mai prinzi ceva :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Ian 2012, 10:12

Inclin sa cred ca sunt cam la fel de speriosi.
Pastrav prinzi la 3-4 m dar DOAR pe apa curgatoare, de regula cu luciul spart, cu zgomot de fond si doar din aval sau lateral. In conditiile astea prinzi la fel de bine si cleanul, numai ca asta nu prea sta pe astfel de ape. Ia incearca la pastrav pe lac sau apa lina si deschisa, fara tufe & stuff si vezi, mai prinzi la 3-4 m? acelasi lucru si la clean...
Si nu sunt de acord ca pe cleanul te simte de la 20 de metri iar pastravu il prinzi si de la 10. Am prins destui cleni pe lac limpede sub 20 de metri, de fapt majoritatea, pe rau nu mai zic.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Ian 2012, 10:15

Tavi scrie:Inclin sa cred ca sunt cam la fel de speriosi.
Pastrav prinzi la 3-4 m dar DOAR pe apa curgatoare, de regula cu luciul spart, cu zgomot de fond si doar din aval sau lateral. In conditiile astea prinzi la fel de bine si cleanul, numai ca asta nu prea sta pe astfel de ape. Ia incearca la pastrav pe lac sau apa lina si deschisa, fara tufe & stuff si vezi, mai prinzi la 3-4 m? acelasi lucru si la clean...
Si nu sunt de acord ca pe cleanul te simte de la 20 de metri iar pastravu il prinzi si de la 10. Am prins destui cleni pe lac limpede sub 20 de metri, de fapt majoritatea, pe rau nu mai zic.
pe lac perfect limpede poti sa prinzi clean la 3-4 m de barca .....si nu putini
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Ian 2012, 10:16

pe lac, nuj, prea putin am dat dupa clean, dupa pastrav never..... dar pe rau...si pe rau lent, lent , lent :D .....

oricum, cred ca dicteaza mult profilul apei, cat si al pescarilor din zona :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Ian 2012, 10:23

MuskMd scrie:pe lac, nuj, prea putin am dat dupa clean, dupa pastrav never..... dar pe rau...si pe rau lent, lent , lent :D .....

oricum, cred ca dicteaza mult profilul apei, cat si al pescarilor din zona :lol:
mai ales profilul pescarilor :D
de exemplu daca in barca sta Tavi cu jobenu ala inalt plin de pene roz cum drecu sa prinda peste pe un lac limpede la mai putin de 30 m ? :D :D
pescuiasca si el va

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 05 Ian 2012, 10:26

Sorin scrie: pe lac perfect limpede poti sa prinzi clean la 3-4 m de barca .....si nu putini
Si la pastrav pe s-a mai intamplat ... chiar si la 3-4 m de pescarul de pe mal...dar mai rarut. Nu e chiar distanta optima de abordat cleanul sau pastravul pe lac. :D
Musk se referea la pescuitul din scurt de pe mal sau din apa. Din barca pe lac e un pic altceva, apropierea e mult mai discreta.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Ian 2012, 10:30

fara gluma , ideea e ca se poate pescui din foarte scurt din barca si lua clean f bine, pt ca e mai important ce e in apa , decat neparat distanta pana acolo
pastrav mai putin dar s-a mai intamplat
pescuiasca si el va

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Ian 2012, 10:59

poi acu coane Sorin ej partinitor.
intr-un lac. sa zicem Bicaz. Daca excluzi bibanii si lasi doar clean si pastrav...cat%clean si cat% pastrav ai ?

Si inca una.... ai prins la 3-4 m de barca clean la kil ?
ca restu's clenutzi :D

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Ian 2012, 11:11

MuskMd scrie:poi acu coane Sorin ej partinitor.
intr-un lac. sa zicem Bicaz. Daca excluzi bibanii si lasi doar clean si pastrav...cat%clean si cat% pastrav ai ?

Si inca una.... ai prins la 3-4 m de barca clean la kil ?
ca restu's clenutzi :D

partinitor oi fi ca doar de aia suntem pescari :D

la cat pastrav mai e prin lacuri , concluziile sunt cam greu de tras ..mi s-a intamplat sa-mi dea si in 3 m la fel cum mi s-a intamplat sa vina glont dupa naluca pana langa barca si apoi sa dispara inapoi cum a venit ...
bine unii pot prinde UN pastrav si apoi scriu un articol de 10 pagini cu teorii da aici iar is partinitor :D ....

da, am prins clean de chil si nu unul
de pe mal e mai complicat cu apropierea .....se pare ca silueta in miscare sau pur si simplu un zgomot ii pun pe fuga instant
pescuiasca si el va

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Ian 2012, 11:18

deci...pastrav sau clean...care ii mai ciufut ? :lol:

sau lasam remiza ? :twisted:

plus ca omiti un lucru ...omul intreaba de uscate :twisted: ..... ce ne impartasesti in directia asta ? :P

revenind la subiect, am patit d esuficiente ori sa ma apropii pe burta, sa il vad printre plante ( si clean si pastrav) si in momentul in care sa ridic lanseta sa i-o dau.....gagii se carau elegant..... si asta la 7-8-15 m.....

Situatia actuala pe apele noastre e buna pt discutie....pe aci apele is cristal...scazute si cristal.... pestii is amortiti de temperatura mica si stau si studiaza indelung musca pana sa o ia.... si de cele mai multe ori refuza, sau nu musca hotarati incat sa intepi.... dar apropierea e de cosmar.....

vorbesc of course de clean, la pastrav e prohibitie :twisted:

Scrie răspuns