Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Am si scule bune de fly dar de buldo nu ma las.
Orice moralitate sau tehnica trebuie sa se aplice si conditiilor de teren. Pescuitul pentru mine e si o chestiune de pracmatism.
Eu nu braconez,
Eu practic catch foto and release (selectiv adica cand am chef de un peste mai retin ca doar nu o sa ma duc la magazin sa imi iau),
Eu respect perioadele de prohibitie
Eu pescuiesc PMA
Eu pescuiesc la spinning
Eu pescuiesc la BULDO.
Da pescuiesc BULDO toamna (septembrie si octombrie si mai rar in august tarziu) in anumite locuri in care nici Steve Rajeff in persona nu le poate atinge din ratiuni de geografie.
Orice moralitate sau tehnica trebuie sa se aplice si conditiilor de teren. Pescuitul pentru mine e si o chestiune de pracmatism.
Eu nu braconez,
Eu practic catch foto and release (selectiv adica cand am chef de un peste mai retin ca doar nu o sa ma duc la magazin sa imi iau),
Eu respect perioadele de prohibitie
Eu pescuiesc PMA
Eu pescuiesc la spinning
Eu pescuiesc la BULDO.
Da pescuiesc BULDO toamna (septembrie si octombrie si mai rar in august tarziu) in anumite locuri in care nici Steve Rajeff in persona nu le poate atinge din ratiuni de geografie.
the angler is catching xxx, not by the lure
Numele BULDO vine de la boule de eau (care insemna in franceza bula de apa). E pe tehnica pe care ei au inventat-o pentru PESCUIT LA PASTRAV
.
La ei cleanul e destul de putin *(cel putin pe unde am fost eu) si destul de mic (ei ii spun gordon).
In Romania datorita prostiei criminale tipic romanesti cleanul a devenit o specie endemica (fiind un adevarat supravietuitor) va refer aici la regularizari haotice, poluare, pescuit excesiv etc etc.
Romani fiind o natiune foarte inventiva au adoptat aceasta tehnica si au imbunatatit-o prin atasarea unei ancore si inlocuierea sferei de plastic cu o pluta armata lestata in forma de lacrima (varianta mult mai eleganta decat plasticaria aia ordinara).

La ei cleanul e destul de putin *(cel putin pe unde am fost eu) si destul de mic (ei ii spun gordon).
In Romania datorita prostiei criminale tipic romanesti cleanul a devenit o specie endemica (fiind un adevarat supravietuitor) va refer aici la regularizari haotice, poluare, pescuit excesiv etc etc.
Romani fiind o natiune foarte inventiva au adoptat aceasta tehnica si au imbunatatit-o prin atasarea unei ancore si inlocuierea sferei de plastic cu o pluta armata lestata in forma de lacrima (varianta mult mai eleganta decat plasticaria aia ordinara).
the angler is catching xxx, not by the lure
Salut. Stiu ce inseamna boule d'eau in franceza. Stiu si tehnica de pescuit care foloseste buldo. Mi s-a intamplat de multe ori sa vad pesti muscarind la distante la care intr-adevar era imposibil de ajuns cu orice echipament de fly. Si datorita terenului accidentat si datorita spatiului de lansare. Ma refeream strict la afirmatiile lui stiuca atunci cand am spus ca se poate lansa oriunde cu echipament de fly. Mi se pare destul de gratuit sa afirmi ca oricine pescuieste cu buldo, chiar si cei care nu recunosc. Atunci cand nu am ajuns unde erau pestii, cu echipamentul de fly am incercat alta zona. Iar daca ti se pune pata pe pesti nu contest ca nu ai putea sa-i prinzi cu orice alte metode. La noi in zona inca exista destul clean si mare incat sa poata oricine sa prinda numai la fly daca vrea.
Cunosc un "pescar de musca" ce foloseste o tehnica foarte inovativa si productiva in acelasi timp. Plumb in capat si saltatoare cu "muste" cat cuprinde...Prinde si cate 3-4 cleni odata iar de biban ce sa mai vorbim...Pacat ca nu s-a nascut pe malul marii unde tehnica asta este en vogue
...Iar culmea tupeului era sa sustina ca practica flyfishing. Hmm, nu am nimic impotriva tehnicii cu buldo. De cele mai multe ori se finalizeaza cu trecerea catre pescuitul adevarat la musca, insa sirurile de muste cu denumiri toparlanesti si plumb in capat nu o sa faca pe nimeni muscar oricat si-ar dori.
Snur intins
Cunosc un "pescar de musca" ce foloseste o tehnica foarte inovativa si productiva in acelasi timp. Plumb in capat si saltatoare cu "muste" cat cuprinde...Prinde si cate 3-4 cleni odata iar de biban ce sa mai vorbim...Pacat ca nu s-a nascut pe malul marii unde tehnica asta este en vogue

Snur intins
[quote="arapaima"]Cu snurul poti ajunge oriunde. Depinde ce lanseta folosesti si cat de priceput esti. Asta este cel mai important, sa fii priceput
[/quote] Arapaima nu poti ajunge mai departe decit lungimea batului,minii,si snurului cu inaintas .dar cu buldo dai 50 ,60 ,de metri depinte de grosimea firului .,si de marimea buldoului.

Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.
[quote="Bic"]Chevesne=clean.Taparina e depasita;din pacate noua metoda en vogue e parasuta.[/quote] Arata cu ce pescuiesti ca sati spun cine esti zice un proverb ROMINESC .Aceea care folosesc se numesc BRACONIERI .,nu pesacari sportivii.
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.
[quote="arapaima"]Cu snurul poti ajunge oriunde. Depinde ce lanseta folosesti si cat de priceput esti. Asta este cel mai important, sa fii priceput
[/quote]
Deacord cu tine ,dar snurul stas are 28 de metri plus un inaintas chiar si facut inca vreo 3,4 metri ,ok max 35 metri ,dar cu buldo dai cu un fir de 16 ,18 cu bat de o anumita actiune DUBLU,intelegiDUBLU,si poti da si peste repezisurii,si .......nu as vrea sa fiu rautacios .