Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 22 Oct 2008, 23:22

sir.JONES scrie:Am incercat ceva cu betisorul tirolez dar mi sa parut foarte neproductiv asa ca l-am abandonat in trusa. De fapt ca fiu sincer nu stiu cum sa il folosesc.
Eu pescuiesc la buldo si consider ca prind la musca desi recunoasc cinstit ca flyfishing e mult superior din toate punctele de vedere (eleganta si precizie) e ca si cu ai compara un duel cu sabia cu unul cu sapele de sapat in gradina. Amandoua sunt cam acelesi lucru daca le gandesti ca rezultat.
Prind sub 4-5 pesti la ancora de la buldo asta tot anul e adevarat ca sunt bucati mari de clean sau avat.
Am vazut schema de a lega o musca mare dupa buldo dar mi s-a parut destul de pretentioasa (cred ca presupune un mic stopaj in aer ca sa se aseze corect)
Adevarul e ca si tu si Miky ati spus cateva avantaje ale metodei buldo dar nu ati mentionat niciunul ca adesea pastravul sau cleanul se inteapa singur prin efectul de inertie al bilei cu apa. E un avantaj de pilda cand e curent rapid, agitat si nu ai vizibilitate buna ca sa observi ridicarea pestelui la musca. Sau cand esti mai obosit si vrei sa te relaxezi. Ma gandeam ca l o adica se poate monta si o nimfa - se leaga pe un forfac de 0.12 lung de 1 metru, prins de inelul de la coada bilei. Odata lansata, se stopeaza in aer traiesctoria sa nu se incurce musca, si se tine putin bila pe loc ca sa aiba timp nimfa sa coboare spre fund. Nu ma intrebati cum detectez muscatra sub apa! :lol: Probabil ca va "tremura" bila pe apa, se va opri o secunda etc. Ce parare aveti?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Oct 2008, 23:47

miky scrie:ei bine da,... pentru argumentu' asta suprem, iti dau si emergerii si te duc si la scobarii aia de pe olt ! daca dai si damigeana, te las sa tii tu dopu'... :D
ca poti face vobler din el, iar ii adevarat dar atunci nu mai e pescuit la musca...
ce nu-i adevarat e ca e atrage pestii cand il misti prin apa,... buldoul atrage clenii (in speta) doar la caderea pe apa, prin zgomot... daca nu s-a repezit imediat, dupa ce l-ai tras vreun metru, poti sa uiti... de cele mai multe ori !!!...
aspect natural ... hmm !... natural de ce ? de dop ?
auzi, stii ceva?
nici unu nu (mai ) pescuim la buldo.
io zic sa dea Fario damigeana si dup-aia mai vedem. Pentru ca uite ce zice el:
Odata lansata, se stopeaza in aer traiesctoria sa nu se incurce musca, si se tine putin bila pe loc ca sa aiba timp nimfa sa coboare spre fund. Nu ma intrebati cum detectez muscatra sub apa! Laughing Probabil ca va "tremura" bila pe apa, se va opri o secunda etc. Ce parare aveti?
Eu unu ma dau batut, nu stiu cum sa tin pe loc buldo (pe rau) ca sa se scufunde nimfa aia. Dar o damigeana poate mi-ar dezlega limba.

p.s. se arunca clenii in buldo oricand, nu doar in primul metru. Dar n-ai de unde sa stii daca dai numa cu buldo frantuzesti. :twisted:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 23 Oct 2008, 06:27

Sincer mie imi place sa imi mesteresc singur buldo. De aia sunt de 2 ori mai mandru cand prind la el (imi leg singur mustele)
Daca crezi ca treaba simpla te asigur ca te inseli.
Presupune taierea a doua trunchiuri de con din dopuri. Montarea sarmei de armare care musai sa fie din inox. Lestarea buldoului si apoi lipirea conurilor. Kituirea si apoi vopsirea baza (eu prefer albul) dupa aia eventual o alta vopsire mai decorativa. Lacuirea si eventual supralacuirea. Eu folosesc lac auto (e mai elastic decat nitrolacul). Tot procesul dureaza cam 3-4 zile.
the angler is catching xxx, not by the lure

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 23 Oct 2008, 06:51

sir.JONES scrie:Sincer mie imi place sa imi mesteresc singur buldo. De aia sunt de 2 ori mai mandru cand prind la el (imi leg singur mustele)
Daca crezi ca treaba simpla te asigur ca te inseli.
Presupune taierea a doua trunchiuri de con din dopuri. Montarea sarmei de armare care musai sa fie din inox. Lestarea buldoului si apoi lipirea conurilor. Kituirea si apoi vopsirea baza (eu prefer albul) dupa aia eventual o alta vopsire mai decorativa. Lacuirea si eventual supralacuirea. Eu folosesc lac auto (e mai elastic decat nitrolacul). Tot procesul dureaza cam 3-4 zile.
Io prefer ca in alea 3-4 zile sa merg la pescuit! :lol: :lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 23 Oct 2008, 07:58

sir.JONES scrie: Presupune taierea a doua trunchiuri de con din dopuri.
aha ! deci doua dopuri ! asta inseamna 2 sticle ! ma miram io de ce in zone intens pescuite la buldo nu e strop de vin prin alimentare :lol:
Fario_nebunu scrie: Nu ma intrebati cum detectez musca trasa sub apa! Probabil ca va "tremura" bila pe apa, se va opri o secunda etc. Ce parare aveti?
ma, ... io cred ca o ridica si pune buldo pe lat, ca platica pe pluta ... sau o ia si pleaca cu ea molfaind-o ca si crapul la boiles... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Oct 2008, 09:10

miky scrie:
Fario_nebunu scrie: Nu ma intrebati cum detectez musca trasa sub apa! Probabil ca va "tremura" bila pe apa, se va opri o secunda etc. Ce parare aveti?
ma, ... io cred ca o ridica si pune buldo pe lat, ca platica pe pluta ... sau o ia si pleaca cu ea molfaind-o ca si crapul la boiles... :lol:
:lol: :lol: :lol: 8) Miky the best! Ma miram sa nu scoti ceva funny!

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 23 Oct 2008, 18:34

Gata, aproape m-ati convins... :lol:
Fiind incepator, doresc sa ma initiez in pescuitul la buldo, ca urmare intentionez sa-mi achizitionez echipament de buldo (lanseta + mulineta + fir + buldo). Am nevoie de sfaturi. Nu vreau sa investesc mult de la inceput dar nu vreau sa cumpar idiotenii.
deci va rog sa-mi recomandati o lanseta, eventual ceva Combo, nu foarte fancy, dar nici ciuruc, ceva de firma, raport calitate-pret optim, dat fiind bugetul redus de care dispun...
Vreau sa pescuiesc pastrav, lipan, clean, avat, rosioara, stiuca, biban, crap si cteno, ocazional fusar, beldita si chiscar :D iar in sezon estival la calcan si cambula...
in concordanta, caut si fir bun, pentru lansari intre 15,23 m si 49,875 m, eventual ceva fluorocarbon, daca ziceti ca e bun...
rog recomandari si pentru buldo ( :D )
deasemeni si pentru "uscate" !...
poate stiti si ceva DVD-uri pentru studiu... sau vreun Guru' sa ma initieze pe nervii lui... :D

PS: mulineta am , dar nu stiu daca se potriveste cu batul
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Oct 2008, 21:39

PS: mulineta am , dar nu stiu daca se potriveste cu batu
Nu se potriveste.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Oct 2008, 22:32

miky scrie:Gata, aproape m-ati convins... :lol:
Fiind incepator, doresc sa ma initiez in pescuitul la buldo, ca urmare intentionez sa-mi achizitionez echipament de buldo (lanseta + mulineta + fir + buldo). Am nevoie de sfaturi. in concordanta, caut si fir bun, pentru lansari intre 15,23 m si 49,875 m, eventual ceva fluorocarbon, daca ziceti ca e bun...
rog recomandari si pentru buldo ( :D )
deasemeni si pentru "uscate" !...
poate stiti si ceva DVD-uri pentru studiu... sau vreun Guru' sa ma initieze pe nervii lui... :D

PS: mulineta am , dar nu stiu daca se potriveste cu batul
Miky, nu e f greu, sa nu te sperii dar sa fii atent sa nu iti dai singur cu buldo in cap cand lansezi overhead cu putere, ca sa atingi cei 43,654 metri doriti. Macar sa nimeresti capul pescarului de pe malul opus sau scafarlia padurarului care vine sa te intrebe de permis! :lol: :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 24 Oct 2008, 07:27

Fario_nebunu scrie: Macar sa nimeresti capul pescarului de pe malul opus sau scafarlia padurarului care vine sa te intrebe de permis! :lol: :lol:
mah serbanele, mai sabotezi padurarii punand focuri de diversiune...timp in care sa poti tu pescui linistit la rama? :lol:
povestiri de-astea nu se uita, sunt stocate in arhiva :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns