Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 22 Oct 2008, 17:54

:roll: Senior Tavi ,se poate lua Buldo complet echipat de la mag de pe MILEA de linga str EROILOR,colt cu Milea de la Alex,cred ca mai are ca am trecut zilele trecute si parca mai avea ok. :explode:
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 22 Oct 2008, 18:04

Cu referire: dragos 74deacord cu domnia ta : sir.JONES intru totul deacord cu domnia ta ,pina la un punct,de vedere.Ancora este ok ,nu trebuie sa depaseasca circunferinta bulei,are rol de a agata pestele cind o ia in gura CLEANU.Haclul ceva mai lung de pe ancora are rolul sa acopere ancora cind vine prin apa.RECOMANDARE testati si apoi criticati?AM folosit ,testat si am ajuns la concluzia ca este NET superior BULEI de plastic ,cea comerciala :lol:
Deviz: Toti pescarii sunt mincinosi sau la pescuit se duc doar mincinosii ,Senior Victor.

stiuca
veteran
veteran

Mesaj de stiuca » 22 Oct 2008, 18:11

Myky dragule tin sa te informez ca nui obligatoriu ca ceti place cum merge tie sa placa si la altii .CITE bordeie atitea obiceie.Pe uni ii satisfac plasticele ,iar pe altii plutele ,de si cei rau in treaba asta ,nici oamenii nu sunt la fel ,si nu au aceleas gusturi :?: No lua ca critica ci ca informare. Iar cu privire la greutate cred ca daca dai intre 20 si 50 de metri ,in functie de bat si de grosimeafirului cu care dai ,sau care il ai pe mulineta.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 22 Oct 2008, 19:16

Nene Victore, tin sa-ti reamintesc, (pentru ca stiai asta !) ca mie nu-mi place buldo de nici un fel nici de plastic nici din dop, fie el si de sampanie frantuzeasca :D... da' aici vorbim despre o chestie pe care o declari profesionala, adica, una care, indiferent de gusturi, functioneaza ca un ceas elvetian...
apropo de bordeie si obicee : cel mai original si inventiv buldo pe care l-am intalnit pescuind pe apa era un... bec de veioza, d-ala cu dulie mica... si prindea omu' cu el...
daca pe omu care-l folosea, il satisfacea metoda, putem sa trecem becu' la categoria buldouri profesionale ?
deci nu discutam despre gusturi si bordeie,... .discutam despre aspecte tehnice pe care un buldo profesional ar trebui sa le indeplineasca... si ce-l face sa fie mai bun ca altele...
poti sa imi spui alte calitati ale dopului (in afara de faptul ca nu se sparge), cu care poate sa ia fatza buldoului de plastic ? zici ca ai folosit , testat si concluzionat ca este NET superior bulei de plastic... prin ce ?
mai discutam (sau ar trebui, cel putin) aici de metoda buldo in sine, pe care cei care o practica vor sa o sustina ca "sportiva"... idee la care precum constati manifest multa intelegere :lol: ...
dar niste tehnici, montaje (monturi), si ce stiu sa faca ele, functie de situatie, de apa si de peste... si de ce nu de ...buldo... cand aflam ?
e drept ca distanta la care poti arunca cu buldo depinde de bat si de grosimea firului, ca si la vobler, ca si la twister de altfel,... dar fiindca tot veni vorba, am si io doo intrebari :
1) cu acelasi bat si acelasi fir, cu ce buldo poti arunca mai departe: cu cel de plastic umplut cu apa, sau cu buldoul profesional din poza ?
2) pentru pescuitul la buldo, batul cum trebe sa fie ? moderat, fast, sau cum ? scurt, lung, sau cum ? or fi mai bune pentru buldo betele dedicate twisterelor, sau cele destinate voblerelor ? ce gramaje ?
sau buldo ala e doar asa... profesional si gata, nu sufera opinii ?!
PS: nu punem la socoteala aici buldoul ala al lu' Tavi cu incrustatii si holsuruburi de titan,... ala e de colectie ! :lol:
si 3) :lol: : ce fir trebuie sa folosim la buldo ? ma refer la aruncari de 40 m fix ... :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Oct 2008, 20:25

miky scrie:poti sa imi spui alte calitati ale dopului (in afara de faptul ca nu se sparge), cu care poate sa ia fatza buldoului de plastic ? zici ca ai folosit , testat si concluzionat ca este NET superior bulei de plastic... prin ce ?
Eu pot. :twisted:
mai discutam (sau ar trebui, cel putin) aici de metoda buldo in sine, pe care cei care o practica vor sa o sustina ca "sportiva"... idee la care precum constati manifest multa intelegere :lol: ...
Metoda cu buldo cu doua-trei muste sau cat naiba mai zice legea e la fel de sportiva ca si snurul cu trei muste. Poate e usor discutabila ancora aia din coada dar cred ca intram in discutii de dragul discutiei.
Poate nu e la fel de eleganta, de purista, poetica si visatoare dar la fel de sportiva.
Prin sportiva inteleg ca e o metoda fair-play.
[/quote]

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 22 Oct 2008, 20:44

Tavi scrie: Metoda cu buldo cu doua-trei muste sau cat naiba mai zice legea e la fel de sportiva ca si snurul cu trei muste. Poate e usor discutabila ancora aia din coada dar cred ca intram in discutii de dragul discutiei...
ma Tavi,... io ti-as da dreptate, in fond se pescuieste cu momeli artificiale, da' numa daca-mi spui: daca nu discutam de dragul discutiei pe topicul asta de "polemici infinite", atunci de ce discutam ?
deci daca te oftici... treci inapoi pe Arena ! :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Oct 2008, 21:01

Deci nu.
Nu accept varianta asta, imi dai dreptate numa daca spun eu nu stiu ce.
Imi dai dreptate pentru a am dreptate. (punct) :twisted:
Bine, hai ca spun: eu cred ca tu discuti pe topicul asta pentru ca vrei sa ma tragi de limba si sa te invatz sa dai la buldo. :lol:
Vad ca esti in faza in care nici macar nu stii cu ce buldo tre sa dai.
Si nu, nu m-am ofticat.
:explode:
:lol:
ok
:lol:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 22 Oct 2008, 21:19

Tavi scrie:Vad ca esti in faza in care nici macar nu stii cu ce buldo tre sa dai.
M-ai citit !!! sunt in deruta !:twisted:
Tavi scrie:Eu pot.:twisted:

daca poti... atunci spune !
altfel nu se pune ! ok ! :lol:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 22 Oct 2008, 21:29

Bine spun, consider ca mi-ai promis ca imi dai trei emergeri si ma inviti la o partida de scobar pe Olt, ca am auzit ca esti tata lor. :lol:
Deci avantaje dop:
-aspect natural, nu sperie pestii ca bazdagania aia translucida de plastic
-dimpotriva, daca il misti bine prin apa, chiar atrage pestii ca nu degeaba pun oamenii ancore 8)
-il poti lesta cat vrei, cu plumb, cu holsuruburi sau ce-ti trece prin dop, deci nu tine faza ca bagi apa in buldo frantuzesc si arunci mai departe
- il poti ciopli in ce forma vrei, in ultima instanta poti sa-l faci vobler
-desi ai zis ca nu se pune, totusi nu se sparge, chiar si pe Olt poti sa dai intr-o piatra;
am lasat la urma argumentul suprem:
- tre sa bei o sticla sau o damigeana de oaresche ca sa-l meriti.
sau:
decat sa bagi apa intr-o buldo, mai bine scoti dopu ...la o sticla :oops:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 22 Oct 2008, 23:08

ei bine da,... pentru argumentu' asta suprem, iti dau si emergerii si te duc si la scobarii aia de pe olt ! daca dai si damigeana, te las sa tii tu dopu'... :D
ca poti face vobler din el, iar ii adevarat dar atunci nu mai e pescuit la musca...
ce nu-i adevarat e ca e atrage pestii cand il misti prin apa,... buldoul atrage clenii (in speta) doar la caderea pe apa, prin zgomot... daca nu s-a repezit imediat, dupa ce l-ai tras vreun metru, poti sa uiti... de cele mai multe ori !!!...
aspect natural ... hmm !... natural de ce ? de dop ?

Scrie răspuns