Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 20 Sep 2008, 22:44

aaaa .. MIhaiV merci pt ... nici nu stiu cum pot sa-i zic.... hai sa fie "invitatie" pe situ lui Luci... care sper sa fie valabila in continuare

imi redeschide contul si imi trimite parola sau cum face ? :lol:

si tocmai ma gindeam sa te intreb daca iti dai sema ce amuzant e acu pt mine cind ma gindesc ca purtasem discutii pe alt forum si chiar si pe privat cu tine despre japca in care ziceai ferm convins ca ne e si nu e... ca doar pesti se feresc... ei vad... si simt... caci au organ ... linia de mijloc... si nu-ti venea a crede poate pt ca parerea venea de la un concetatean de-al tau .... iar acu mai ca esti dispus sa crezi ca se ia la japca chiar si din interiorul gurii ca deh vine de la un strainez ... nu ? cum e ? :lol:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 21 Sep 2008, 01:03

eugen scrie:dumitre,

timisoreanul tau era un habarnist. trebuia sa-ti fi spus ca nu a vazut niciodata pe bega pescuindu-se la swimbait, stickbait, lipless, minnow, tail dancers, cranks samd etc. asa nu se pune. acu' nici macar nu le mai zice voblere mah. ba chiar tree cate o lanseta de heavy cover pentru fiecare tip. te-ai ramolit de tot, r-ar ea de viata. :)

si mai lasa-l dreac de taimen. de ce vrei sa platesti toate politele deodata, nu mai bine mai stai la coada la ghiseu si-n alte dati? nu de alta dar nu vad unde te grabesti, maine poimaine vine iarna.
........Eu sint habarnistul.Si am neobrazarea sa o mai spun odata ....Intre 1998 si vara lui 2005 n-am vazut decit in 2005 trei persoane care dadeau cu voblere pe Bega .Si mi-i amintesc foarte clar pe fiecare..Blinkeristi cu oscilante sau rotative ,razleti,am mai vazut ce-i drept.Bineinteles ca n-am fost non stop,peste tot .Iar singura persoana cu care am reusit sa vorbesc despre baitcasting,am gasit-o dupa luni de intrebat in stinga si dreapta.Era prof la Universitate,pe nume Calin.Nu i-am pus la socoteala pe cei cu care ieseam eu.Sau pe prietenul meu Oliver Ianculov,cu care am pierdut orice legatura.La el am vazut prima oara Shimano,Fenwick si Rapala.Acum 9 ani.Pina atunci dadeam cu Cozma A 9 si cind prindeam cite ceva izbucneau "pescarii" :-Fii atent,mai are un peste in gura(era vobleru).Asta era lumea pescuitului timisorean pe care am intilnit-o eu.Cu siguranta mai erau si altii,ca mai dispareau voblere de pe rafturi,dar n-am avut eu onoarea sa-i intilnesc.Forumurile erau un capitol slab atunci.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 21 Sep 2008, 02:43

Iar daca am judeca pescarul dupa cum si ce a prins in cariera lui,iar Dumitru ar pune la galerie tot ce are(nu stiu care-i capacitatea la galeriile personale) marea majoritate a celor care "vorbesc discutii",mai ales la fly fishing,ar pleca la plimbare pe malul apei,suspinind intr-una.Iar de scule ar uita vreme indelungata.Azi am realizat "dimensiunile" situatiei.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 21 Sep 2008, 02:52

@ jedi,
stiu, mi-a spus doru. sper ca te-ai prins glumeam cu epitetul "habarnist". e la moda in niste discutii de actualitate. normal ca lucrurile au inceput sa se popularize abia in ultimii ani, chit ca esti printre putinii care au tupeu sa recunoasca...

@miky,
azi am bagat casting cu trafaletu' pana la 1 noaptea, mai am doar ziua de maine si gata. unfuckin believable...

@ kuintinautti,
ce te aprinzi asa de tare? relax, daca o tii tot asa muta astia subiectul la arena.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 21 Sep 2008, 03:26

@ Eugen ...No problem.....Am devenit constient ca forumul e mare generator de epitete. Nu stiu cine-i Doru.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Sep 2008, 12:52

kuintautti scrie:aaaa .. MIhaiV
...si tocmai ma gindeam sa te intreb daca iti dai sema ce amuzant e acu pt mine cind ma gindesc ca purtasem discutii pe alt forum si chiar si pe privat cu tine despre japca in care ziceai ferm convins ca ne e si nu e... ca doar pesti se feresc... ei vad... si simt... caci au organ ... linia de mijloc... si nu-ti venea a crede poate pt ca parerea venea de la un concetatean de-al tau .... iar acu mai ca esti dispus sa crezi ca se ia la japca chiar si din interiorul gurii ca deh vine de la un strainez ... nu ? cum e ? :lol:
Pai normal ca daca-s nepriceput in anumite chestii sunt dispus sa accept idei noi, daca au argumente noi. Posibilitatea exista. Mai are nevoie doar de dovezi si sustinere.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 22 Sep 2008, 09:22

cu toate ca am primit "invitatia " intimpin difictultati tehnice sa ma loghez sau sa-mi deschid nou cont... deh... semnal slab... furtuna prin muntii Apuseni ... asa ca va mai povestesc aici ...

Se pare ca am ajuns iar la vorba internautului... el insusi dovedit a fi un roman-devenit-altcineva...

la discutia respectiva au ajuns unii sa-i spuna pe sleau ca a devenit de-a dreptul penibil asa ca a ajuns saracu wonaby la vorba lui din articolul faimos scris gratis ca altele asemeni lor...

" Stupoare, romanii nerecunoscatorii de ei , nu s-au inghesuit sa-i imbogateasca, iar unii, obraznici ca toti balcanicii au indraznit sa-i spuna ca la bani aia prefera altceva. Individul precis nu stia... "

Acu sa spun drept acolo vorbea la plural si ma include si pe mine (atentie... nu a negat niciodata asta !) asa ca ma intreb cum dracu se gindeste el ca m-ar fi imbogatit pe mine cineva ... in special romanii ? prin donare ? ca io personal n-am facut comert niciodata . Clar inca o minciuna ...

Dar ma gindesc in sinea mea... Ce dracu sa te astepti de la unul care trinteste pe masa discutiei un argumenta ca asa : "Cel putin eu am pozat un steelhead langa un bat G. Loomis si nu langa un pet aruncat pe malul apei..." :lol:

Sincer... ne-a inchis gura la toti ! :lol: ( mai ales mie care cu salmonidele nu prea ma am... )
stellhead am prins aici... au populat astia dar nu sa adaptat... era pielea si osul... nu merita fotografiat .... sincer o captura cu care nu ma pot mindri

Drept e ca s-a saturat lumea sa citeasca articole frumos impodobite cu poze care ilustreaza pesti prinsi de el... si i-as propune pe acesta cale sa mai bage si peisaje frumoase din British Columbia ... loc care este singurul in lume unde somonul nu este considerat ca fiind pe cale de disparitie unde... din cite stiu eu ... lumea mege la cules pesti caci de pescuit nu poate fi vorba

citesc undeva la un mesaj in care era mai mult vorba de traditiile romanesti de pescuit la musca... pe care bag seama ca ulterior la modificat ca Clown-ul nu se comporta doar cu romanii asa... ci si acolo tot asa face...

cica se duce la magazin cu produse de pescuit si cind vinzatorul il intreba intrigat de ce nu este consultat sau intrebat ... el raspunde ...

_ de ce sa te intreb ? ai cistigat vreun concurs ?
_ Nu n-am cistigat
_atunci de unde sti ca esti bun ? ( deci e ce m-as sinchisesc sa-ti dau "buna ziua" macar ?)

:lol: :lol: :lol: :lol:

sarucu Clown... ca de obicei e tot numa concursuri... chiar si cind nu stie nimeni ca e concurs ... el tot concurs baga...

e dus nene... wiiiutiptiptiduuuuuuuuuuuuuu

ala nu e comportament de om normal in magazin... dar deh ... oameni sint diferiti... unii sint mai vorbareti ... iar alti mai infumurati... ( ***** e termenul corect :wink: )

..................

acu ma vad nevoi sa-i mai desenez scumpuli Luci din nou si inca odata caci vad ca numai voi 2 ... tu si cu nobody numa de asta va tot legati ca inecatul de pai....

@ Bai Luci...

de unde si pina unde bagi tu de la tine din burta pe situ tau la discutia aia ulterior mesajului in care recunosti cu gura ta ca a fost o simpla propunere ca eu ... citez... cer si pretind

"Sa ceri si sa pretinzi ca la nivel INTERNATIONAL cei care folosesc termenul de musca de secole justificat lingvistic cu un alt termen impropriu din cauza neajunsului unei limbi e hilar si bineinteles ca nu e de luat in seama "

tu macar realizezi cit de penibil esti cind minti interpretind intr-un mod imaginar dupa bunul tau chef vorbele altora ? ca sa nu mai zic de exagerare... auzi... o propunere adresat unui nr restrins de uzeri pe un forum... devine la nivel INTERNATIONAL

consider ca mi-am explicat clar de atunci punctul de vedere si mi l-am si argumentat

pe vremea cind voi foloseati un limbaj fitzos doar in termeni din limbi straine ... fly fishing , hackle si altele io am propus ceva... am propus ca sa ii se zica pescuit la fluture .... da ?

ei si mare brinza.... te amuzat ? ai tras o burta de ris ? rizi cred de fiecare data de cind iti aduci aminte ... ( la fel ca prostu cind isi vede... )

Eu am am propus asta pt ca suna mai frumos.... in romaneste ( iti aduci aminte ? prefer sa vorbesc romaneste ! )

Mustele mele asa le vad eu... FLUTURI !

Tot asa le-a vazut si alti pe ale mele... deci cit de impropriu vezi tu o denumire de FLUTURE la o musca de genul urmatoarelor ?

http://www.bestclassicsalmonflies.com/d ... zonia.html

http://www.bestclassicsalmonflies.com/r ... eal_5.html

http://www.bestclassicsalmonflies.com/t ... regia.html

http://www.bestclassicsalmonflies.com/d ... avion.html

http://www.bestclassicsalmonflies.com/m ... baron.html

http://www.bestclassicsalmonflies.com/d ... argus.html

http://www.bestclassicsalmonflies.com/d ... argus.html

mai vrei exemple ?

dupa vizualizarea mustelor din linkurile de mai sus ... daca nu o poti deloc vedea ca mine ... eeee n-ai decit sa rizi in continuare si sa-mi altoiesti epitete concomitent asociinduma cu alcolul cum ai facuto si pina acu

cu toate ca stiu si eu sa fac de astea ( i-am facut una in graba lui Tedy ) ale mele cu care pescuiesc sint mult mai simple si banale comparativ cu primele de pe situ asta care nu este unicul... http://www.bestclassicsalmonflies.com

Mai mult ... coincidenta... tot asa ii zice si in limba finlandeza ( fluture ) deci cu siguranta nu este unicul fluierat in biserica daca nu le spui la gulere hackle cum iti place tie

ps : nu veni la mine cu chestii ca de ce port discutia asta aici caci si tu faci fix acelasi lucru... altfel o purtam discutia acolo la subiectul deschis pe pescarul.com daca era posibil si pt mine.

sau prin reviste scriind articole :lol: :lol: :lol: :lol:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 22 Sep 2008, 09:44

Ba Luci....

am tot uitat sa te intreb ... cum dracu se face ca faci atita show despre " impropriu" dar taci ca porcu in papusoi cind in romaneste la lostrita ii spune lostrita ?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 22 Sep 2008, 17:49

kuintautti scrie:Ba Luci....

am tot uitat sa te intreb ... cum dracu se face ca faci atita show despre " impropriu" dar taci ca porcu in papusoi cind in romaneste la lostrita ii spune lostrita ?
Nu ma cheama Luci, da’ sper ca nu te superi daca iti raspund, ca vad ca tot insisti ca taimen=lostrita. Citeste si compara astea doua:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hucho_taimen

http://en.wikipedia.org/wiki/Huchen

sau astea doua:

http://www.fishbase.org/Summary/Species ... hp?id=8681

http://www.fishbase.org/Summary/Species ... hp?id=4664

Mie imi pare ca-s din aceeasi familie, aceeasi subfamilie, acelasi gen, dar specii diferite. Cel putin asa scrie acolo. Io nu-s mai scolit ca ei in chestiile astea, asa ca ii cred.

Amu daca ai studiat linkurile alea, recunosti ca-s specii diferite?

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 23 Sep 2008, 04:08

MihaiV scrie:Mie imi pare ca-s din aceeasi familie, aceeasi subfamilie, acelasi gen, dar specii diferite. Cel putin asa scrie acolo. Io nu-s mai scolit ca ei in chestiile astea, asa ca ii cred.

Amu daca ai studiat linkurile alea, recunosti ca-s specii diferite?
merci pt linkuri...

:lol:

tu la guler ii poti spune si hackle daca vrei :wink:

bai tata... ca una e asa zisa lostrita siberiana... si ca altu e "somon de danubiu" aka lostrita... in romaneste ... caci despre asta e vorba... da ? le zice la ambele doua ... FIX.... LOSTRITE !

acu drept e ca toata lumea face confuzii ... eu cel putin am facut in multe chestii !

dar e de-a dreptul jenant si penibil sa te apuci sa scrii articole in care tu rizi de altii... romani de-ai tai dar si tu faci FIX acelasi lucru

si mai jegoasa e chestia ca el in articolul in cauza ... din postura de "mare campion"... deh ... om educat si cultivat... deh o citit o carte... deh... cu scoala de casting ... el care da la peste cu ghizi in paradisul pescarilor... ride de romani de-ai lui care nu au de a face cu pescuitul... si spune asta exprimidusi chiar si nemultumirea sau dezgustul fata de ei ...

" cele mai neplacute comentarii au venit, se putea altfel ? tot din partea unor romani "

va spun io ! e fix in aceiasi clasa cu emthy_ cluster cind a dat dedicatii la incepatori dar e ... premiatul clasei

dar vorba lui... ca e destept prostul... tot din acelasi articol... ptiu nu fi di ochi ! sint uluit de uimit !... ca tare dishtept mai e ... as zice sclipitor ! ...

"internautul poate debita cite enormitati vrea si multe din ele cu aerul ca face bine romanilor "

culmea e ca e impropriu sa zici la musca altfel...

ps : in cazul asta... termenul "*****" e corect ! nu stiu ce moderator zelos la corectat repede... dar i-as recomanda sa citesaca si alte postari fie ele de la arena pagina 159 si sa-mi spuna si mie ... printre altele ... daca considera corect ca altcineva sa se logheze cu acelasi nume de utilizator ca al meu

Scrie răspuns