BRACONAJ, MOMEALA NATURALA

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 23 Aug 2008, 10:11

Cu siguranta lucrurile se schimba ( in bine cred). Dar, citeodata, nu mai am rabdare si zic: ori facem ce spunem ori spunem ce facem. Ca asa nu se mai poate !

Am citit ce scrie in permisul de pescuit, dupa ce am fost pe un frumos lac de munte, Belis. Aici se pescuieste in veselie cu momeala naturala, desi mai sunt pastravi in lac !
Si am mai gasit doua chichite:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 245#147245

Nu cred ca este cinstit sa ne plingem mereu ca traim in Romania: la cel mult 50 Km de orice punct ( cu siguranta in Transilvania) se gaseste un loc bun de pescuit ! ( riu, balta, lac, ape colinare sau de munte). Despre autorizatii ( care nu sunt usor de platit) putem sa nu ne facem griji: nu prea sunt controale, si daca sunt, amenzile ( daca se aplica !) sunt mici.

Vad la televizor reportaje ( filme) cu partide de pescuit: cele mai bune locuri din lume, cei mai buni ghizi pescari a locului, cele mai bune perioade, momeli stiute, barci si scule sa nu mai vorbim. Uneori nu se prinde nimic o zi intreaga !
La noi se prinde. Si eu ( superincepator) am prins.

Cred ca pretul alcoolului a luat-o razna !
La Barcelona, unde ma fost ultima data, la magazinul de linga hotel:
- 1 butelie de vin = 1 euro. La noi 3 euro ( cabernet de Murfatlar)
- 1 vodca Finlandia= 5 euro. La noi 16 !
Protestez ! Nu este drept !
Din ce in ce mai greu gasesti si o palinca buna.

Duminica linistita !

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 23 Aug 2008, 13:19

Cu ingaduinta domniilor voastre am sa intru si eu in discutie.
Prin 2002 am fost un week-end in cheile Lapusului, judetul MM, Duminica dimineata au aparut niste localnici si au dinamitat pe o lungime de vre-o 300 m de rau, in total au strans vre-o 2 saci de peste, Ne-au spus si noua: "hai intrati in apa si luati si voi pesti" si am raspuns "Nu, mersi, am prins aseara"
A fost un adevarat carnagiu piscicol ce am vazut acolo. Spre fericirea pescarilor s-a inchis mina din Baiut(de acolo provenea materialul explozibil) si am inteles ca nu se mai braconeaza, totusi inca mi-e frica sa merg prin zona respectiva la pescuit. Nu frica de localnici, ci de amintiri. N-o sa uit niciodata imaginea cu pestii care veneau cu burta in sus, si nu erau putini.

Un alt caz, tot in MM, pe acelasi rau exista un mic dig, o fosta microhidrocentrala. Digul a fost prost gandit astfel incat pestele sa nu poata urca in amonte. Primavara cand urca scobarii la depus icre, la baza digului e neagra apa, ceva asemanator cu filmele americane cu somoni. Nu trebuie decat sa-i scoti cu cosul, lopata, etc. Intr-o emisiune la un post TV local, directorul AJVPS spunea despre locul respectiv ca este "O scoala de braconaj" In toamna asta vor sa distruga digul respectiv, sper sa o si faca.

Iata 2 cazuri de braconaj care s-au/se vor rezolva. Daca ar fi controale mai dese, si o implicare mai multa, poate s-e vor rezolva in vre-o 10 ani.
Pana atunci, pescuim unde putem, si unde mai gasim peste. ..

Numai bine si rau la nime
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 23 Aug 2008, 13:54

nu stiu, poate divaghez un pic de la subiect, dar n-a observat nimeni ca pe apele noatre se prinde, de la an la an, tot mai putin peste. o fi braconajul de vina, or fi conditiile de mediu, nu stiu.... prin formatia profesionala sunt apropiat de statistica si nu pot sa nu vad ca de la an la an capturile sunt tot mai putine desi in toti acesti ani de pescuit am asimilat tehnici noi, scule noi, etc. o fi crescut densitatea pescarilor, nu stiu. semnalez pur si simplu un fapt. ganditi-va pescarii mai vechi, cum prindeati acum vreo 10-15 ani si cum prindeti acum.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

pityu
veteran
veteran

Braconaj, momeala naturala

Mesaj de pityu » 23 Aug 2008, 22:38

Din cauza pescarilor sportivi nu va scadea niciodata populatia piscicola. Oricat ar prinde ei cu batul este mult sub limita puterii de refacere.
Braconierii, da. Ei pot extermina in masa populatii intregi de vietati, nu numai pesti. Tot ce e viu in apa !
Parerea mea - vorba lu' Vacacaroiu !

lerua
junior
junior

Mesaj de lerua » 24 Aug 2008, 11:08

Mi-a spus un tip ca a vazut pe Nera urmatoarea scena:masina trasa cu spatele la apa , in portbagaj generator electric , curentat apa de clocotea.Rezultatul :?: Nu trebuie sa vi-l mai spun :cry:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Aug 2008, 22:12

lerua scrie:Mi-a spus un tip ca a vazut pe Nera urmatoarea scena:masina trasa cu spatele la apa , in portbagaj generator electric , curentat apa de clocotea.Rezultatul :?: Nu trebuie sa vi-l mai spun :cry:
Adesea braconeaza chiar paznicii sau padurarii, inclusiv pe apele cu salmonide delcarate interzise la pescuit! Asadar lupul paznic la oi! Oi, oi, oiiii! :lol: vorba ardeleanukui...

pityu
veteran
veteran

Braconaj, momeala naturala

Mesaj de pityu » 24 Aug 2008, 23:47

Din pacate aveti cu totii dreptate. Aici ar fi de lucru in primul rand. Sa starpim braconajul si asta nu se poate decat cu masuri foarte ferme. Dosar penal, inchisoare, amenzi foarte mari. Un coleg care a muncit ani de zile in Irlanda mi-a povestit ca asa a fost si acolo inainte. S-a ajuns intr-atat ca au ramas apele fara pesti. Au venit la putere insa nicte oameni destepti, care au scos militaria din pod si au aplicat legi dure la sange fara iertare. A intrat frica in braconieri asa de tare incat nimeni nu a mai avut curajul sa incerce.
Asta e adevarul. Trebuiesc masuri ferme, altfel numai ne amagim !!!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: Braconaj, momeala naturala

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Aug 2008, 11:27

pityu scrie:Din pacate aveti cu totii dreptate. Aici ar fi de lucru in primul rand. Sa starpim braconajul si asta nu se poate decat cu masuri foarte ferme. Dosar penal, inchisoare, amenzi foarte mari. Un coleg care a muncit ani de zile in Irlanda mi-a povestit ca asa a fost si acolo inainte. S-a ajuns intr-atat ca au ramas apele fara pesti. Au venit la putere insa nicte oameni destepti, care au scos militaria din pod si au aplicat legi dure la sange fara iertare. A intrat frica in braconieri asa de tare incat nimeni nu a mai avut curajul sa incerce.
Asta e adevarul. Trebuiesc masuri ferme, altfel numai ne amagim !!!
Braconeii cu carbid, curent, volti etc ar trebui bicuiti in piete publice si legati de maini si picioare sa ii vada lumea! :lol:

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 25 Aug 2008, 11:30

In primul rind ar trebui sa fie cineva care sa-i prinda

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 25 Aug 2008, 11:32

Ar fi cine sa-i prinda, mai trebuie sa si vrea.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

Scrie răspuns