Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 19 Aug 2008, 08:24

In principiu vine el la tine cu barca ,dar ca sa fi acoperit mergi la ocolul silvic in centrul satului Belis iti iei autorizatie pe cite zile vrei si stai linistit.
Pe padurar il chiama Mircea .Matis.... :wink: daca chiar ai nevoie iti dau nr. lui de tel. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 19 Aug 2008, 09:12

In saptamana trecuta am stat sus la Dealu Botii .
In timpul saptamanii totul a fost minunat,liniste , pescuituri de dimineata si de seara foarte reusite unele , fara capuri deosebite , clean pana la 40 cm , dar multe, fara pastrav dar cu o vreme exceptionala, fara barci care sa ne strice total partidele de pescuit, cu multe bai in apa care a fost minunata deci excelent.
In schimb de vineri seara totul s-a terminat .
Au aparut 2 skijeturi care au facut legea pe lac, s-au invartit , au mers in toate directiile, au facut intreceri, au tras colace si cu asta pescuitul a fost compromis.
Nici baie nu mai puteai facedin cauza lor asa ca ne-am retras in padure la zmeura si la afine ca sa scapam de ele.
Sambata si duminica au aparut si alte barci cu motor pe care probabil ca toti pescarii din zona le injurau dar nu avem ce face pana cand guvernul a decis ca Lacul Fantanele Belis se poate transforma in Aquadrom.
Nici o reactie de la presa sau de la autoritati in sensul stoparii acestui fenomen dar speram ca dupa concedii sa avem mai multe raspunsuri.
In rest va doresc sa ajungeti in timpul saptamanii sa vedeti ce bine este.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 19 Aug 2008, 12:12

valistrati scrie:In principiu vine el la tine cu barca ,dar ca sa fi acoperit mergi la ocolul silvic in centrul satului Belis iti iei autorizatie pe cite zile vrei si stai linistit.
Pe padurar il chiama Mircea .Matis.... :wink: daca chiar ai nevoie iti dau nr. lui de tel. :wink:
Da, mersi mult. Da un PM, sa nu zica omul ca i-ai pus nr pe site ;).
Cu lacrimi Bastus!

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 19 Aug 2008, 12:33

MihaiV scrie:
Pop Vasile scrie:Pe viitor mai trage de ei, caci dimensiunea minima legala este de 25 cm!
Este bine de amintit aceste dimensiuni !

Cei retinuti de mine aveau 26 - 27 cm ( am avut emotii, dar mi-am masurat mina la birou ).
Pestele trebuie eliberat imediat; cei retinuti erau cam morti la sfirsitul zilei desi au fost tinuti in juvelnic ecologic.

Am fost controlat prima data in acest an. Am spus cu un fel de mindrie ca am autorizatie pe tot anul. Padurarul nu m-a intrebat despre pestii prinsi. Probabil era convins ca eu cunosc si respect dimensiunea si cantitatea legala !
Posibil si : vazind cum pescuiesc, a fost sigur ca nu puteam sa depasesc greutatea ! Dar despre dimensiune....i-o fi scapat !

Fire zbuciumate !

dancj
junior
junior

Mesaj de dancj » 19 Aug 2008, 13:36

vai........ cand ma gandesc ce a fost lacul Belis si unde a ajuns, nici nu stiu cum sa reactionez, prima data cand am ajuns pe malurile superbului lac Belis, nu era nici un pet pe malu apei, nu auzeai muzica, nu vedeai skijeturi si salapi de 200 de cai, ce vremuri...... asta se intampla prin 1998, atunci daca prindeai un pastrav de 1kil un kil juma, nu era nimic special, acuma daca se prinde unu isi face poza toti cei de pe mal cu el, apropo pe atunci nu exista biban , rosioara, babusca, caras... si mai nou salau....wtf??? poate dupa ce apare stiuca o sa reincep activitatea pe lacu Belis :P

din pacate chiar nu ma mai atrage lacul Belis, pentru ca nu mai are ce sa ma atraga, nu mai sunt lostritele care bagau spaima in clenuti de juma de kil, nu mai sunt pastravii care faceau ravagii in bancurile de boisteni... acuma nu mai sunt nici boisteni. Lacul si-a schimbat complect ecosistemul au diparut speci precum coregon , silostrita patravu, si au aparut rosioara , carasu si bibanu.......pacat
Cea ce se incearca sa se faca pe Belis ii de rasu curci ( sa nu zic altfel) domle degeaba se duce jandarmu sa amendeze cu 150 ron pescaru care o iesit sa prinda 10 pesti , jandarmu acela ar trebui sa rupa chitanta si sa ii explice frumos care sunt regulile pe lac si sa ii reaminteasca pescarului nu uite gunoiul la plecare, faza cu jandarmu o inceput mult dupa masacrul care avut loc pe acel lac , localnici si nu numai ,au plasuit acel lac pe fiecare metru patrat, exemplare deosebite de pastrav coregon si lostrita au fost masacrate fara mila.
Din pacate cu acei bani incasati nu se face nimic si probabil nici nu o sa se faca AJPS CLuj ii de condamnat in privinta pescuitului ( zic eu ) cu adevarat sportiv nu a facut nimic (ok ok.. ceva ceva in Sacalaia care deja batea prea tare la ochi, deja intru in balarii)
ca sa revin cat de cat la subiect am fost anu asta o data si probabil ultima data, inafara de gunoie , gunoie si mult zgomot de la barci puternice si muzica nu am gasit nimic
era sa uit RESPECT pentru domnu care a prins mreana de 30 de cm , eu mai mare de 20cm nu credeam ca exista in Belis

ce sa zic... fir intins
amator de spinning
ca sa primesti un sarut de la o miss

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 20 Aug 2008, 08:02

Multa lume cunoaste ce a fost Belisul.
Multa lume stie motivele pentru care s-a schimbat ( cum si de ce ).
Cred ca este bine sa povestim aceste lucruri, de cit mai multe ori si in cit mai multe locuri.

Belisul, Tarnita, Somesul Cald si Gilaul - sunt bogatii ale Apusenilor. Sunt relativ aproape de mai multe localitati : spre bucuria multor oameni.

Autoritatile nu vor face mare lucru pentru valorificarea lor ( ma exprim prescurtat) intr-un orizont de timp rezonabil, daca noi nu cerem aceasta !

HAIDETI SA FACEM CEVA !

Cel mai simplu: sa ne raliem initiativelor exprimate in acest forum. Cit mai multi.

Desigur, putem sa facem mai mult.
Ca si exemplu: eu sunt dispus ca, o zi pe an sa particip la actiuni de control ( din partea AJVPS) impreuna cu ecologisti, jandarmi, consilieri locali. Asigur transport si masa pentru inca 4 persoane.
Alt exemplu: particip la o actiune, intr-o zi de duminica, in care sa curatim locurile de campare ( cerind scuze pentru deranj celor aflati la iarba verde)
Alt exemplu: deoarece multi oameni nu stiu, cred ca ar fi benefica instalarea de indicatoare mari cu rugamintea de a se duce acasa toate resturile - asa cum au fost aduse.

Idei sunt multe.....

Fire zbuciumate !

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 22 Aug 2008, 11:44

PENTRU A INCERCA SA SENSIBILIZAM AUTORITATILE CU PRIVIRE LA CIRCULATIA AMBARCATIUNILOR PE LACUL BELIS, AM CREAT O PETITIE PE CARE O PUTETI SEMNA PE SITE-UL :
http://www.petitieonline.ro
(Sper sa si apara azi)
Adrian

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 22 Aug 2008, 11:47

Reactiile Dumneavoastra la subiectele lansate aici in ultimul timp ( motor termic si pescuit sportiv) sunt sub asteptarile mele.
Cred ca nu o sa insist. ( cu exceptia celor de mai jos)

Am citit in carnetul de membru pescar sportiv extrasele din Legea nr. 192/2001, si m-am crucit.
1. Deoarece Belisul este apa din zona de munte este permis pescuitul cu o singura undita. Pe maluri multi aveau doua sau trei undite !
2. Art. 55 : constituie contraventie ( este interzis!) pescuitul cu momeli naturale in ape de munte care ofera conditii de viata salmonidelor.
La Cupa celor trei lacuri punctau cleanul si pastravul - deci Belisul ofera conditii. Momelile cel mai des utilizate pe Belis sunt: viermisori, boabe de porumb si rima !
Si 3 , o chestie deadreptul hilara: dimensiunile minime ... care pot fi pescuite in Romania: clean: 25 cm, pastrav 20 cm, lipan 25 cm.
La concursurile oficiale acesti pesti puncteaza de la 20 sau chiar de la 18 cm!
Legea interzice pescuitul sub aceste dimensiuni dar pedepseste numai retinerea pestilor sub dimensiuni. Daca se face un lucru interzis, faptasii nu sunt pasibili de pedeapsa! ( rasuflam usurati !)

Recunosc: si pe mine ma agaseaza subiectul.

Fire zbuciumate !

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 09 Sep 2008, 11:48

Saptamana trecuta in Weekend am avut cateva ore f bune de pescuit la spinning .Sareau langa maluri pe orice cadea in apa .
Cred ca si muscaritul a mers bine.
Din pacate distractia a fost curmata de cele 2 skijeturi si o barca cu motor care au stricat total apa.
Dupa ei nu a mai tras un peste pana seara tarziu cand am mai prins vreo doi la trena.
Clenii mai mari i-am prins inspre Giurcuta si visavis la Paraul florilor.
Am avut si un peste care mi-a rupt firul de 0,12 si mi-a plecat cu voblerul Strike pro proaspat cumparat.
Fire intinse
Adrian

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 10 Sep 2008, 11:16

Pacat ca se apropie 15 Septembrie !

Scrie răspuns