vai........ cand ma gandesc ce a fost lacul Belis si unde a ajuns, nici nu stiu cum sa reactionez, prima data cand am ajuns pe malurile superbului lac Belis, nu era nici un pet pe malu apei, nu auzeai muzica, nu vedeai skijeturi si salapi de 200 de cai, ce vremuri...... asta se intampla prin 1998, atunci daca prindeai un pastrav de 1kil un kil juma, nu era nimic special, acuma daca se prinde unu isi face poza toti cei de pe mal cu el, apropo pe atunci nu exista biban , rosioara, babusca, caras... si mai nou salau....wtf??? poate dupa ce apare stiuca o sa reincep activitatea pe lacu Belis
din pacate chiar nu ma mai atrage lacul Belis, pentru ca nu mai are ce sa ma atraga, nu mai sunt lostritele care bagau spaima in clenuti de juma de kil, nu mai sunt pastravii care faceau ravagii in bancurile de boisteni... acuma nu mai sunt nici boisteni. Lacul si-a schimbat complect ecosistemul au diparut speci precum coregon , silostrita patravu, si au aparut rosioara , carasu si bibanu.......pacat
Cea ce se incearca sa se faca pe Belis ii de rasu curci ( sa nu zic altfel) domle degeaba se duce jandarmu sa amendeze cu 150 ron pescaru care o iesit sa prinda 10 pesti , jandarmu acela ar trebui sa rupa chitanta si sa ii explice frumos care sunt regulile pe lac si sa ii reaminteasca pescarului nu uite gunoiul la plecare, faza cu jandarmu o inceput mult dupa masacrul care avut loc pe acel lac , localnici si nu numai ,au plasuit acel lac pe fiecare metru patrat, exemplare deosebite de pastrav coregon si lostrita au fost masacrate fara mila.
Din pacate cu acei bani incasati nu se face nimic si probabil nici nu o sa se faca AJPS CLuj ii de condamnat in privinta pescuitului ( zic eu ) cu adevarat sportiv nu a facut nimic (ok ok.. ceva ceva in Sacalaia care deja batea prea tare la ochi, deja intru in balarii)
ca sa revin cat de cat la subiect am fost anu asta o data si probabil ultima data, inafara de gunoie , gunoie si mult zgomot de la barci puternice si muzica nu am gasit nimic
era sa uit RESPECT pentru domnu care a prins mreana de 30 de cm , eu mai mare de 20cm nu credeam ca exista in Belis
ce sa zic... fir intins