totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de Zamfi » 17 Sep 2014, 21:02

Sa stii ca se cam prinde peste tot pe ghioluri .Diferenta o face marimea stiucilor :wink: Am eu niste prieteni acolo ... :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 18 Sep 2014, 12:49

Zamfi scrie:Sa stii ca se cam prinde peste tot pe ghioluri .Diferenta o face marimea stiucilor :wink: Am eu niste prieteni acolo ... :respekt:
Caras o mai fi? :roll:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 21 Sep 2014, 15:11

ovidiu scrie:Caras o mai fi? :roll:
Este , nu se prinde prea bine , apa este tulbure si curentul puternic , dar se prinde , impreuna cu rosioara mare . La vintire este principalul peste prins.
Cronica acestor zile NEBUNE-NEBUNE , ceva mai tarziu. Acum am sosit si ma apuc de zacusca de peste(vezi topicul de gastronomie).

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 22 Sep 2014, 19:44

>>> In pofida conditiilor din delta , nu tocmai optime , am beneficiat de o escapada foarte frumoasa sub toate aspectele. Trupa incropita cu cateva zile inaintea plecarii s-a dovedit omogena si chiar daca au fost si camarazi care nu stiau prea multe despre spinning(sau pescuit),sub indrumarea celor mai experimentati au avut parte de capturi (pentru ei chiar capitale). Partida a fost axata cu predilectie pe stiuca si biban. “Muzele” au fost si de data asta de partea noastra si ne-au adus inspiratia in alegerea zonelor de pescuit.Un vant destul de puternic si schimbator ne-a cam chinuit ,dar toata lumea s-a intors acasa cu amintiri placute , ce cu greu vor fi uitate (pescuit si distractie).
Cota apelor Dunarii a luat-o razna. La sosirea noastra cota ceatal Sf.Gh. a fost 269+5 , la plecare , ieri, 291+9. Se zvoneste ca va urma o scadere a nivelului apei. Pe brate curentul este foarte puternic si plutesc multe buturugi si alte alea. Mare atentie !
Pe lacuri sunt zone cu apa limpede,destul de limitate(ma refer la locurile unde am fost eu),dar care s-au dovedit alegerea corecta. Odata cu cresterea nivelului apei zona de jucat naluci s-a marit , cine nu si-a ales cu grija giugelele tinand cont de lucrul asta , a cam “somat”…si au fost destui . Ieseam la pescuit pe la ora 6.45 pana pe la 12 si de la 16 pana la apus ,19.15 aprox.
Cum a trebuit sa stau aproape de colectiv si am avut si un partener de care a trebuit sa ma ocup , nu am strabatut distante mari , m-am concentrat pe locurile unde am dat de pesti.
In general stiuca si biban se cam prinde peste tot , difera numai marimea capturilor. Un rol important il are si dibacia fiecaruia.
“Stationaristii” cu care am discutat , nu erau multumiti de rezultatele obtinute. Se prinde ceva caras si rosioara maricica. Curentul puternic de pe canale si smocurile de bradis sau crengile in deriva aduc la disperare bietul pescar. Este dificil si de nadit.
As mai fi scris cate ceva dar , a venit unul dintre baietii mei cu rugamintea sa-l ajut sa conceapa un referat despre delta si oamenii ei , asa ca inchei aici relatarea.

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 24 Sep 2014, 21:49

hai si cu pozele... un pic mai tarziu decat as fi vrut, deltaicul ma va scuza sper :?
(google iar a schimbat interfata... :wallbash: )

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 25 Sep 2014, 15:50

antipaticilor :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 25 Sep 2014, 18:34

Merci "gsteph" pentru ajutor ! Cand am vazut stiucile din pozele de pe topicul cu balta de la Arad , am vrut sa te rog sa nu mai postezi nimic...Daca stiucile ar fi vivipare , cele prinse de noi in delta ar fi fost puii perfecti...
In echipa noastra , din delta , cea mai mare stiuca prinsa a avut 4,230g. Stiu asta cu exactitate , deoarece cel care a prins-o a oprit-o pentru bucatareasa. Cele mai multe au avut 2-3,5 kg si am muncit intens sa aflam salasul lor. Rezultatele cele mai bune le-am obtinut pe cel mai intens vant si , implicit ,valuri mari. Nu muscau decat la anumite ore si au fost mofturoase nevoie mare.Totusi am prins cam 30-40/zi. Stiuci atat de mari ,ca cele de la Arad, nu am mai prins in zonele libere ale deltei din 2002-2003.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 25 Sep 2014, 18:45

In ce zona s-au intamplat partidele voastre cu stiuci ?
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 29 Sep 2014, 14:50

8zile la crisan, stiuci multe pe lacurile din zona,cam mici.pe iacob am prins si 2 somni la lingura de 30 grame :shock: ce cautau acolo nu stiu... unul era sarit de 4 kile.se prinde bine pe vant ,predomina cele mici.apa este inca mare.

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 30 Sep 2014, 11:43

asta cu "prins bine" este o notiune extrem de relativa! Am vazut "sportivi" bucurosi cu 5-10 kile de "stiuca" de max 1 kg/bucata, dar si pastratori de pixuri de 200 grame :censored:
Mentinerea apei la nivel ridicat si relativ constant a adus surprize de stiuci mai mari pe natural, dar...nimic de speriat ;)
Una peste alta, pare un an bunicel de stiuca in delta.
Incintele sunt o alternativa pentru cine isi permite taxa de acces si nu are o problema cu acest concept de pescuit.

Scrie răspuns