>>> In pofida conditiilor din delta , nu tocmai optime , am beneficiat de o escapada foarte frumoasa sub toate aspectele. Trupa incropita cu cateva zile inaintea plecarii s-a dovedit omogena si chiar daca au fost si camarazi care nu stiau prea multe despre spinning(sau pescuit),sub indrumarea celor mai experimentati au avut parte de capturi (pentru ei chiar capitale). Partida a fost axata cu predilectie pe stiuca si biban. “Muzele” au fost si de data asta de partea noastra si ne-au adus inspiratia in alegerea zonelor de pescuit.Un vant destul de puternic si schimbator ne-a cam chinuit ,dar toata lumea s-a intors acasa cu amintiri placute , ce cu greu vor fi uitate (pescuit si distractie).
Cota apelor Dunarii a luat-o razna. La sosirea noastra cota ceatal Sf.Gh. a fost 269+5 , la plecare , ieri, 291+9. Se zvoneste ca va urma o scadere a nivelului apei. Pe brate curentul este foarte puternic si plutesc multe buturugi si alte alea. Mare atentie !
Pe lacuri sunt zone cu apa limpede,destul de limitate(ma refer la locurile unde am fost eu),dar care s-au dovedit alegerea corecta. Odata cu cresterea nivelului apei zona de jucat naluci s-a marit , cine nu si-a ales cu grija giugelele tinand cont de lucrul asta , a cam “somat”…si au fost destui . Ieseam la pescuit pe la ora 6.45 pana pe la 12 si de la 16 pana la apus ,19.15 aprox.
Cum a trebuit sa stau aproape de colectiv si am avut si un partener de care a trebuit sa ma ocup , nu am strabatut distante mari , m-am concentrat pe locurile unde am dat de pesti.
In general stiuca si biban se cam prinde peste tot , difera numai marimea capturilor. Un rol important il are si dibacia fiecaruia.
“Stationaristii” cu care am discutat , nu erau multumiti de rezultatele obtinute. Se prinde ceva caras si rosioara maricica. Curentul puternic de pe canale si smocurile de bradis sau crengile in deriva aduc la disperare bietul pescar. Este dificil si de nadit.
As mai fi scris cate ceva dar , a venit unul dintre baietii mei cu rugamintea sa-l ajut sa conceapa un referat despre delta si oamenii ei , asa ca inchei aici relatarea.