totul despre Delta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: totul despre Delta
Marea problema e cu braconajul ... Nu facem noi jaf asa mare cu lansetele ...
Vremurile frumoase au trecut ...
-
- veteran
Maniacs scrie:Marea problema e cu braconajul ... Nu facem noi jaf asa mare cu lansetele ...
mi-a luat ceva timp ( ani) sa inteleg un lucru: plasele si braconierii, in tara asta in care traim si in societatea asta din care facem parte, nu o sa reusim niciodata sa-le/ sa-i starpim... vor fi mereu, din pacate...
problema se pune la modul de a stii sa ,,administram'' ceea ce ramane, ceea ce le scapa lor...
daca noi participam, luand cu sacii, neeliberand nimic, nici macar pestii sub masura nu o sa mai ramana nimic...
daca, in schimb, invatam sa respectam pestii evitand sacrificarea lor fara a fi nevoie, doar din dorinta de a arata vecinilor cat am prins, chiar daca nu mancam peste sau indiferent ca avem in frigider mai mult decat mancam intr-o luna... poate vom reusii sa protejam putinul pe care il avem...
nu trebuie sa ne uitam la ce fac cei cu plasele, sa ne lamentam si sa folosim drept scuza acest lucru ca sa justificam braconajul facut de noi insine...
eu gandesc in felul urmator: poate macar cativa din pestii eliberati de mine ma vor mai bucura intr-o partida ulterioara
p.s. si eu retin si mananc peste, dar nu abuzez
Nihil Sine Deo
Eu cred ca mananc mai putinp.s. si eu retin si mananc peste, dar nu abuzez

Anul trecut se carau 50-60 kg de stiuca (multe marle) de pescar ...O fi mult ,o fi putin...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
@deltaic, inca nu ne-am hotarat, mergem cu o salupa cu 6 locuri de dormit, o sa ne hotaram in ultima clipa. Am intrebat capitanul daca poate ajunge pe Chiril, tinand cont ca salupa are pescaj de sub 1 m, dar a zis ca nu se poate intra decat cu barca.
Aline, dupa dezastrul pe care l-am prins anul trecut dupa furtuna, nu mai avem curaj sa plecam pe ape in crestere. Mai bine mergem prin octombrie, mai dispar tantarii, mai scad apele.... Si prindem si festivalul de bere
Aline, dupa dezastrul pe care l-am prins anul trecut dupa furtuna, nu mai avem curaj sa plecam pe ape in crestere. Mai bine mergem prin octombrie, mai dispar tantarii, mai scad apele.... Si prindem si festivalul de bere

Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
Cand e festivalul ala ca vin si eu la o poveste ? 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
ramane de vazut daca prin octombrie se vor linisti apele....
daca nu... pe incinte....cine are milioane de lasat pe acolo

daca nu... pe incinte....cine are milioane de lasat pe acolo

Adriane, ai un "optimism" debordant...
...cred ca subiectul "incinte in delta" ar trebui..."la separeu", de topicul asta.

...cred ca subiectul "incinte in delta" ar trebui..."la separeu", de topicul asta.

aline,am un optimism.... realist 

"realism" la stiuca?
(cine-ar fi crezut!?)
...ne-au dat peste cap "prognozele" (realiste) de acu' vreo luna, ce sa mai...
A mea a iesit, pe-alocuri! ( Sa Fie Apa Mare!) Baga-mi-as!

...ne-au dat peste cap "prognozele" (realiste) de acu' vreo luna, ce sa mai...

A mea a iesit, pe-alocuri! ( Sa Fie Apa Mare!) Baga-mi-as!

Dupa un telefon primit de un prieten de la un stiucar, astazi s-a prins foarte bine stiuca, nu stiu locatia, dar undeva mai spre " fundul deltei" unde este un parc de rulote.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!