totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian99
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de adrian99 » 27 Aug 2014, 14:37

putem sa schimbam cate giugele om vrea.... :(

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 27 Aug 2014, 14:51

Dacat perioade de-alea in care tot sacosaru' da buzna, mai bine perioade de-astea "dificile" cu pesti greu de dichisit... (pentru fanatici)

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 27 Aug 2014, 18:19

aline,sunt destui "sacosari"si acum in Delta....
auzeam de controale efectuate pescarilor(atat sportivilor cat si "profesionistilor")....in anumite zone
partea cu Maliuc,Mila 23....mai rar spre deloc(din surse sigure)
de schimbat nu s-a schimbat nimic(major)si nici nu se va schimba
:roll:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 28 Aug 2014, 12:10

deltaic scrie:,capturi pentru unii inexistente,pentru altii mai experimentati , selfie-uri cu stiuci de 3-4 kg si avati trecuti de prima tinerete..
Radu_T scrie:Amu am vint din Delta ...naspa...apa in scadere ...venea iarba 'no limit'...deci la stationar cangi....lacu' ligheanca stiuci rare si mici....Fortuna si mai rare...si mai mici...poate in vro'2 saptamani sa fie altceva.
Si totusi peste se prinde. Multa lume se limiteaza strict la zone consacrate , ignorand cu desavarsire zonele adiacente.Poate este mai bine asa.
Am tot amanat plecarea , Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)nu a beneficiat pana acum de zile libere, dar acum...pare hotarat sa pustiasca delta.
Am reusit si am achizitionat o parte dintre nalucile pierdute acum 2 saptamani. Tinand cont de nivelul actual al apei din zonele vizate,am mai cumparat vreo 3 voblere care, gandesc eu, vor da ceva rezultate.Vom vedea.Am reparat si Evergreenul.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 28 Aug 2014, 13:01

liviu,n-a zis nimeni ca nu mai este peste...
problema este alta:ca sa-l gasesti(atat pe zonele consacrate,cat si adiacente)trebuie sa consumi foarte multa benzina sa ajungi rapid dintr-o zona "moarta"intr-una "fierbinte".asemenea probleme apar foarte des cand sunt fluctuatiile de nivel sunt atat de rapide si mai ales dese
repet:cine are bani si timp foarte bine :respekt:
cine nu.....se uita pe geam :D

alex leonte
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alex leonte » 29 Aug 2014, 08:59

Cred ca este de actualitate, chiar daca partida a fost anul trecut, la inceputul lunii noiembrie, in zona Dunavat. Specii vizate - biban si stiuca, pescuit din barca. Pescarii, niste amatori :) dar destul de pasionati ca sa impartaseasca din experienta lor:
https://www.youtube.com/watch?v=9e6PfUlTFbg

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 01 Sep 2014, 19:33

hehe, de cand nu l-am mai vazut pe marius.... :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 03 Sep 2014, 12:45

>>>Iz de toamna in delta. Perioada in care am fost semana mai mult cu jumatatea lui octombrie decat cu zile de vara tarzie. Pe drumul spre delta , prin Dobrogea, la orele diminetii erau 8-9*C. Am stat la cort si cum apunea soarele , se racorea serios, pe la ora 20.30 respiratia era insotita de abur. In fiecare noapte temperatura a scazut pe la 12-14*. Dimineata se incalzea dupa ora 9.30, din apa ieseau aburi. Apa a mai pierdut, de asemenea, niste grade. Nivelul ei ramane ridicat dar scade constant. Cota ceatal la dus 204-4 ,la intoarcere(ieri) 197-4. Vegetatia(ma refer in principal la cea submersa) ramane deocamdata viguroasa si pe multe canale pluteste in deriva. Pe lacuri apa are in general cam 2-2,4 , zona de jucat naluci ramane cam 60-90 cm. S-au format insule mari de bradis(tot de lacuri este vorba) si cine stie cum sa abordeze problema…
Dunarea este tulbure si canalele alimentate direct , de asemenea. Sontea, de la Fortuna (care este limpede) pana la Baba Rada, este limpede si plina de suspensii.Spre Mila 23 se tulbura , primeste apa din canalul de centura care la trecerea noastra era semiobturat de un copac cazut de curand. Bahrova este limpede dar, de la marea intersectie spre Babina este plin de capcane submerse.Olguta limpede ,Eracle tulburel , Lopatna semi-limpede. Garla lui Iacob limpede . Trei Iezere, Ligheanca, Polidionca si Puturoasele , can. Vlasova, can.Dovnica, sunt limpezi. Matita are zone semi-limpezi la fel si Babina si Bogdaproste si Nujnic. Sfistofca ,Balbera , Dolhea(are si mici zone clare) , Vastosnea , sunt destul de tulburi si vegetatia arata ciudat,este” naclaita”.
Am prins multe stiuci si bibani , si exemplare maricele (stiuci care conf. gripului aveau 3,2-3,6 kg),nu ca la iesirea trecuta dar, multumitor. Erau tentative pe canale (ex. Lopatna) si brat Sulina de pescuit la stationar. Am vazut lume nadind la crap. Prin zonele mai estice s-a cam somat (relatari de la echipe sosite de curand).
Cum spuneam, a fost o iesire in care am stat la cort , departe de “civilizatie”si benzinarii , dar aproape de zona de pescuit , fiind insotit de vesnicul meu partener deltaic , Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum).

mariusz
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mariusz » 05 Sep 2014, 06:20

Faina prezentare deltac, tine-o tot asa.
Stie cineva in ce regim se pescuieste pe Babina-Matita??

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 05 Sep 2014, 06:26

50 lei/zi , C&R -Babina, Matita, Merhei,Lacul Dracului, Polidionca. si zona Bratului Chilia pana la km 55 inclusiv Cernovca.

Scrie răspuns