totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de deltaic » 27 Mai 2014, 20:09

Cand am scris despre cota Dunarii,nu m-am gandit neaparat la pescuit si performante in domeniu.Am multi prieteni in delta(localnici)care pot avea/au avut de suferit impreuna cu familiile lor din cauza inundatiilor. Am bunuri imprastiate in diverse locatii si pot fi afectate.De exemplu,pontonul meu din Gorgova a fost deteriorat de sloiuri iarna trecuta,acum practic este inutilizabil si sta pe mal(cat o mai fi mal).La Mila 23,cambuza cu smelturi,unde sta si instalatia electrica unde cuplez redresorul si luminile de veghe de la ponton,va trebui dezafectata daca situatia o cere.
Referindu-ma la pescuit,am avut,de regula,pe apa mare,partide fructuase pe lacuri. Din coloanele de bradis de cca 4m,formate odata cu nivelul apei, tasneau stiuci hotarate(conteaza limpezimea apei). Este adevarat ca trebuie alese cu grija nalucile castigatoare ,tinand cont de situatia existenta in acel moment. Un alt avantaj al cotei mari este accesul facil in multe zone,atentie totusi la capcanele ce pandesc sub oglinda apei si la cele ce plutesc in deriva.

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 28 Mai 2014, 06:57

Goldelian scrie:Totusi , acesta este un forum de pescari de rapitor si cred ca majoritatea a inteles ceea ce am dorit sa spun . Acum...ca mai sunt unii mai speciali , carora trebuie sa le expilici pe indelete ce si cum , e altceva. WTF...
Domnule , vad ca nu stii sa te opresti ...... In regula , mergem mai departe . Eu sunt mereu dispus sa "dezbat" pe tema asta .

In primul rand alimentezi o discutie off topic . Aceasta a venit din fireasca mea nedumerire asupra afirmatiei pe care-ai facut-o mai sus , referitor la "pe minus" sau "in scadere" . Zic "fireasca" datorita faptului ca - asa cum spun - daca nu aloci atentia cuvenita redactarii unui post poti induce in eroare . Ceea ce tocmai ai facut .

Bun , suntem pe un forum de pescari . Si probabil ai sa mai imi spui - ca multi altii pana acum - ca nu suntem la Academie . Ei bine , chiar si un "amarat de forum de pescuit" prin definitie este o platforma pe care se comunica prin scris . Ajunge ca postarile sunt lipsite de inflexiuni , accente , nuante , etc . De aici nevoia de-a compensa printr-o expunere cat mai "lizibila" . Mai apoi gasesc absolut firesc sa nu fie nevoie ca cititorii unui post sa apeleze la ghioc sau la cititul in cafea pentru a descoperi intelesul unei postari . Chestiune de respect , macar . Treaba asta cu "lasa domle , ca pan' la urma s-a inteles ce-am vrut eu sa spun" nu este decat o jalnica scuza in fata neputintei si-a ridicolului la care simti ca te-ai expus . O patetica eschiva .

Nu in ultimul rand , ceea ce spun eu tine .... nu de vreo Academie , ci de elementare cunostiinte de gramatica si literatura .

Acum , cu speranta ca pan' la urma ai inteles , te rog a treia oara sa oprim "viitura" de off topic . Daca nu esti de acord mutam discutia in alta parte . Si nu sunt foarte sigur ca te poti lansa cu mine intr-o asemenea "polemica" .

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 28 Mai 2014, 07:34

liviu,iubesc Delta si as vrea sa ajung acolo cat mai des(saptamanal daca se poate).insa nu am posibilitati financiare sa fac asta.
de aceea caut sa merg acolo cand apele sunt pescuibile iar speciile de pesti pe care le caut sunt pe zonele in care am prins mereu
cine poate sa ajunga numai pentru plimbare este un om fericit.acum pe ape mari poti sa vizitezi cele mai "ascunse"locuri :wink:

Goldelian
senior
senior

Mesaj de Goldelian » 28 Mai 2014, 17:33

Daca acum 2 zile apa era '' pescuibila'' , azi , la Tulcea apa este tulbure iar cota este pe plus.
Sper ca acest " pe plus" sa nu genereze un alt off topic la fel de cretin ca cel anterior. Si chiar de ar genera, nu ma m-ai lansez in discutii cu idiot , care are mintea odihnita si care , prin experienta dobindita in a fi idiot, ma poate ''distruge''.....nu mai zic ca ar fi inutil sa stau de vorba cu toti nebunii.

Recomand ''academicianului'' , sa se ''dea jos'' de pe tastatura si sa se calmeze mancand o banana, pt ca nu arata decat ca un cimpanzeu( saracul animal nu are nicio vina) cocotat pe tastatura..ca de..doar asa pare si el mai inteligent.

Si cu asta oameni buni, va doresc fire intinse si...feriti-va de cretini , ca nu stiu cum, dar parca anul asta sunt mai multi.

Numai bine!!! :respekt: :bere:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 28 Mai 2014, 19:39

Maine pleaca spre delta 4 echipe in 4 directii diferite.
Goldelian scrie:Daca acum 2 zile apa era '' pescuibila'' , azi , la Tulcea apa este tulbure iar cota este pe plus.
O informatie ce le-ar putea fi de folos. Eu aman cu o saptamana plecarea, sunt o gramada de factori care ma impiedica,culmanand cu motorul Mercury(Yamaha este pregatit)care nu este inca "revizuit".Nici mulintele nu au ajuns la curatat dupa "baie"din lipsa de timp. Plec miercurea viitoare. Va voi tine la curent cu stiri proaspete din "zona de conflict".
>Adrian,sper sa ai parte numai de iesiri minunate,le meriti !

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 28 Mai 2014, 19:59

Goldelian scrie:
Recomand ''academicianului'' , sa se ''dea jos'' de pe tastatura si sa se calmeze mancand o banana, pt ca nu arata decat ca un cimpanzeu( saracul animal nu are nicio vina) cocotat pe tastatura..ca de..doar asa pare si el mai inteligent.
Amice , ( ca sa-l parafrazez pe scumpul Nenea Iancu ) , ..... esti complet inconstient ( sa sa nu-l parafrazez chiar pana la capat . Asta spun pentru tocmai a venit vara si-s ...... calduri mari ........ de tot peste zi . ) .

Iti repet , tu nu stii unde sa te opresti , im mod special in situatiile in care habar n-ai unde te poate duce RATA in care te-ai urcat ...........

Ca sa o iau cu inceputul , te intreb :

- in conditiile in care scrii absolut ca un babuin ..... de ce-mi atribui mie acest fictiv consum de banane ? Ma inviti la tine-n pom , la cina ? Prietene , eu mananc la masa , pe scaun , de cand ma stiu . Uneori - insa doar la desert - chiar si banane . Insa "halesc" d-astia ca tine cum nu-ti imaginezi ! La mic dejun , intinsi pe paine !
In continuare simti nevoia sa te "decorsetezi" de penibilul in care te-am adancit doar datorita faptului ca , in incultura ta - de care vad ca esti mandru nevoie-mare si ti-o faci "stindard" - la o invitatie de "game-over" si-o bere pe garla tu-mi raspunzi infatuat cu baliverne "agramaticalicesti" si cu un "WTF" copiat din snobism patetic de pe facebook ? N-ai fi fost cumva mai convingator in acest pseudodialog cu un ..... "PLM" neaos ? Trebuia imperios sa te caznesti sa epatezi americaneste ? Bai , lasa-ma ! .... Pe mine ? Aiurea-n tramvai ce vrei tu , trai-ti-ar !

- iti repet , ceea ce caut eu in dialogurile SCRISE cu interlocutorii mei din forumuri nu presupune vreo anume "Academie" . Ci - repet - elementare cunostiinte de Citire si Gramatica ...... de clasa a doua . Reactia ta atat de virulenta vine cumva dintr-un anume complex pe care-l ai si nu stii cum sa-l maschezi ? Stai linistit dragule , exact precum te-am avertizat , intrucat vad ca nu-ti functioneaza "franele" ( dar nici instinctul de "supravietuire" ) am sa-l demasc eu cu toata solicitudinea de care sunt capabil .

- nu ma simt "cocotat" pe tastatura . Aceleasi lucruri ti le-as putea redacta lejer printr-o scrisoare . Temerea mea consta in faptul ca - raportat la capacitatea ta de perceptie , deja mai mult decat elocvent ilustrata in ultimele reactii stupide pe care insisti sa le tot ai , as prefera sa-ti fac ..... o schita ! Stii , p-acilea mie-mi spune Pictoru . Ghici de ce ! Insa si cu schita am putea avea probleme , intrucat pana aici n-ai facut dovada faptului c-ai putea percepe la justa valoare mesajele ce-ti sunt transmise . Ba dimpotriva .
Spune-mi , te rog , te-ar avantaja niscaiva hieroglife sau chiar semnale fumigene inspre a reusi cumva sa te fac sa intelegi ca mai bine spui "stop joc" , pleci capu' frumusel si accepti berea aia fara commenturi de kkt ? Nu ca m-as pricepe la asa ceva , dar tare mult mi-as dori sa te fac cumva sa incetezi si sa nu ma determini sa te tavalesc pana dincolo de limita pe care imaginatia ta ar putea-o defini ca fiind .... maxima .

- cand ti-o mai "cauti" cu cate-un "academician" d-asta dilau ca mine ..... fa bine si cere "referinte" inainte de-a te lansa temerar inspre ceea ce s-ar putea lejer constitui pentru tine in "Certificatul de Ridicol" pe acest forum .
Cert este ca , esti sau nu constient de asta , popularitatea ta pe Rapitori in acest moment e rau de tot ....... pe minus ! Si nu ma determina sa te duc la cota de "albie seaca" . Ca pot !

.................................

p.s. BTW ( ca sa ma alinez si eu nevoilor tale de a poza in "miez" americanesc ) , sunt extrem de calm . Mai mult , ma distrez teribil imaginandu-mi ce vei pati in urmatoarele "episoade" .

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 28 Mai 2014, 20:46

modigliani scrie:
Goldelian scrie:
.................................

p.s. BTW ( ca sa ma alinez si eu nevoilor tale de a poza in "miez" americanesc ) , sunt extrem de calm . Mai mult , ma distrez teribil imaginandu-mi ce vei pati in urmatoarele "episoade" .
Ma PPM de ras :D
Pictore, "m-ai" poti?:D Mie imi aduce aminte de FAE, tie? :D Asta este pe plus :D Pe minus vedem ca cand si ca care va fi ca cum ar intui cineva ca cine poate hotara ca ce-ar insemna +/- :D
Bucuresti

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 28 Mai 2014, 20:47

! Stii , p-acilea mie-mi spune Pictoru .

ZUGRAVU!!!! o mica mare diferenta :wink: :wink: :headbash: :headbash:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 28 Mai 2014, 20:55

nu m-ai va certatz! :lol:

Goldelian
senior
senior

Mesaj de Goldelian » 28 Mai 2014, 21:00