totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
crapmaniacul
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de crapmaniacul » 03 Dec 2013, 13:39

peavey scrie:In asteptare de Deltaic...Hai ca am fiert tuica deja,incepem sa ne hranim cu povestiri... :respekt:
Indiferent de marimea sau numarul capturilor care e clar ca nu au lipsit, sunt de admirat atat curajul cat si determinarea lui de a-si duce planul (crucea) la bun sfarsit.
O noapte la cort pe vremea care a fost (in jur de 2-3 grade cu minus noaptea) cu precipitatii si vant, e o treaba la care nu te bagi usor.
Asteptam recenzia iesirii cu interes.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 03 Dec 2013, 18:26

Ca sa fiu sincer pana la capat,nu am putut cara si monta cortul singur.Este un cort mare si fara ajutorul lui Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum),credinciosul meu partener,ma descurc foarte greu. Nu am vrut sa folosesc nici corturile mele expeditionare si am ales varianta sacului de bivuac(300g.). Anii de alpinism hivernal(de performanta) si experienta montana imi sunt de mare ajutor si o actiune de acest gen in delta mi se pare "floare la ureche".Inclin sa cred ca inca nu sunt atat de batran sa realzez"ispravi" de acest gen. In luna ianuarie sunt invitat intr-o expeditie hivernala in Uganda,pe munte,prefer sa stau cu familia.
Imediat vine si cronica finalului de sezon.

danstiucaru
veteran
veteran

Mesaj de danstiucaru » 04 Dec 2013, 09:23

ce fain de cei care au ajuns in delta indiferent de rezultate eu merg pe al patrulea ande cand nu am mai ajunsj in delta sper sa nu ajung ca nationala romaniei la 8 ani de necalificare la 1 mondial :lol:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 04 Dec 2013, 10:21

Multumesc “gsteph”pentru ajutorul cu postarea pozelor.
>>>Final de sezon. Iarna incepe sa-si intre in drepturi si,cum se poate vedea in a treia poza,sunt zone mari inghetate.Nu am putut ajunge pe anumite japse si canale. Apa este in crestere si a ajuns la un nivel remarcabil pentru perioada asta (ceatal 180+5). Zonele de apa limpede de pe lacuri alterneaza cu cele cu apa tulbure. Pescuitul a mers mai bine in zonele cu o usoara tulbureala. Toate stiucile prinse aveau pe cap si corp viermi(sau naiba stie ce sunt),semn ca nu erau active. Daca nimereai cu naluca pe la botul cumetrei, erau ceva sanse de reusita. Am avut un singur atac lateral violent,in care stiuca a venit ca o torpila vreo 4 metri,a lovit voblerul si l-a ratat. Am mai pierdut 3 bucati(maricele) care nu au muscat cu hotarare. Peste s-a prins in mai multe locuri,pe natural.Incinta accesata dinspre Chilia a dezamagit inca odata. Lacurile Babina,Matita,Lacul Dracului,Merhei,nu au oferit satisfactii. Am mai pescuit pe Polidionca,Macovei,Iacob si pe japsele din zona(unde nu era inghetat),pe canalul din spatele Gorgovei si pe Trei Iezere.Se pescuieste intens cu setca si la goana.Pe lacul Ligheanca nu aveai loc sa arunci un ac de cate plase erau intinse. Nu am prins cine stie ce balauri,au predominat marlitele dar, am reusit si cateva capturi spre 2-2,5 kg(asa spunea gripul). Frecventa atacurilor a fost slaba si a trebuit sa-mi pun serios mintea la contributie in stabilirea zonelor de pescuit.Bucuria de a fi din nou in delta inlatura orice neajuns de genul asta. Cei care vor sa mearga in perioada asta si sa-si scoata banii pe benzina si alte cheltuieli,mai bine stau acasa(in general este mai bine sa stea pe-acasa).
Pentru mine,al 41-lea sezon tocmai s-a terminat(…probabil…).

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 04 Dec 2013, 22:59

deltaic scrie:Pentru mine,al 41-lea sezon tocmai s-a terminat(…probabil…).
Las` ca te ademenesc eu cu un salau !!
www.wilddanube.ro

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 07 Dec 2013, 13:46

MuskMd scrie:la multi ani coane Riga :D

Multumesc coane,
Mai rar pe aici in ultima vreme, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 09 Dec 2013, 13:33

De la ultima echipa sosita din zona Matita-Babina-Lacul Dracului,aflam ca rezultatele au fost aproape nule.Ceva stiuci pe canalele dinspre Chilia. Atacuri foarte rare dar,stiuci maricele.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 21 Ian 2014, 21:41

prima iesire in doomiipai'shpe.
pescuiala in sudul deltei. ape foarte scazute si limpezi.prea limpezi.
cald. foarte cald, pentru mai mult de jumate de ianuar.
rosioarele mari ciuguleau la suprafatza ca-n sfarsit de octombrie.merge si avatul. nu-i biban!?!
pe sfantu' se ia crap frumos.
ciuca mofturoasa .ca orice bortoasa-n luna noua.nu venea la nici o naluca gen. guma,vobler sau spinner-bait.
ori unde,oile, holbinele si alte solomonuri, mergea mai bine la baboi viu. normal;n-avea chef de sprinturi cu ditamai burdihanul.
pescari putintei,dar eficienti,ziceau ei. eu le zic;LACOMI si prosti.am ajuns ,noi sau noii ,pescarii "sportivi" sa bagam pet-uri cu baboi. sa le mai si pazim de frica la aia pe care-i hulim. a profesionistilor "ca daca vad aia ca merge aici baga plase".
"capturi" de zece bucati ...azi am luat cinshpe kile....am scos nush cate icre.pacat !
in rest, mai sunt lebede..au inmugurit matzisorii, iarba-i de-un verde crud zici ca-i aprilie. Delta-i foarte frumoasa si iarna..sau mai degraba "iarna" asta .si muuuult mai linistita.

m-am intors cu doua bucati(i-adevarat ,gravide). amandoua in jur de trei kg. bucata. am considerat ca-i de ajuns sa-mi justific, acasa, lipsa de cateva zile.
si cate am prins ,toate au fost numai la nemuritoarea oscilanta(@deltaic;d-aia d'a mea). :twisted:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 21 Ian 2014, 22:18

P'asta am luat-o in plex...! Eu stau,pierd vremea cu tot felul de tampenii,astept sa inghete naibi cascadele sau sa ninga consistent la munte,sa pot face ture sau catarare ca ma dau aia afara din CAR pentru inactivitate.Nu cred sa-i intereseze ca afum peste si carne de porc...
Am tot primit invitatii in delta,stiu ca este ceva activitate,stiu si unde,numai ca nu am dispozitia necesara.Am fost la Dunare in week-end.
Felicitari 'rine" si sa ai un an plin de iesiri reusite !

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 05 Feb 2014, 21:22

cateva imagini de la >>deltaic<< de iti ingheata sangele in vine...
cu exceptia cazului in care in vine iti curge si altceva :D

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

Scrie răspuns