prima iesire in doomiipai'shpe.
pescuiala in sudul deltei. ape foarte scazute si limpezi.prea limpezi.
cald. foarte cald, pentru mai mult de jumate de ianuar.
rosioarele mari ciuguleau la suprafatza ca-n sfarsit de octombrie.merge si avatul. nu-i biban!?!
pe sfantu' se ia crap frumos.
ciuca mofturoasa .ca orice bortoasa-n luna noua.nu venea la nici o naluca gen. guma,vobler sau spinner-bait.
ori unde,oile, holbinele si alte solomonuri, mergea mai bine la baboi viu. normal;n-avea chef de sprinturi cu ditamai burdihanul.
pescari putintei,dar eficienti,ziceau ei. eu le zic;LACOMI si prosti.am ajuns ,noi sau noii ,pescarii "sportivi" sa bagam pet-uri cu baboi. sa le mai si pazim de frica la aia pe care-i hulim. a profesionistilor "ca daca vad aia ca merge aici baga plase".
"capturi" de zece bucati ...azi am luat cinshpe kile....am scos nush cate icre.pacat !
in rest, mai sunt lebede..au inmugurit matzisorii, iarba-i de-un verde crud zici ca-i aprilie. Delta-i foarte frumoasa si iarna..sau mai degraba "iarna" asta .si muuuult mai linistita.
m-am intors cu doua bucati(i-adevarat ,gravide). amandoua in jur de trei kg. bucata. am considerat ca-i de ajuns sa-mi justific, acasa, lipsa de cateva zile.
si cate am prins ,toate au fost numai la nemuritoarea oscilanta(@deltaic;d-aia d'a mea).