Fara sa fiu un impatimit al incintelor,rar si cam fara tragere de inima,mai apelez la varianta asta.
Toamna se apropie vertiginos. Avant-garda ei deja isi face simtita prezenta in zona deltei.Diminetile cetoase,temperaturile apropiate de 10*,certifica acest lucru.Temperatura apei a coborat sesizabil fata de luna trecuta.Nivelul apei foarte scazut(a crescut putin zilele astea)face accesul pe o serie de lacuri si canale,greoi sau imposibil.Toate japsele stiute sunt uscate,ba chiar pline de flori.Lacuri precum Nebunu,in curand vor ramane seci daca nu se schimba situatia.
A fost o iesire dedicata in mare parte fiilor mei,ei au fost principalii protagonisti.Am prins o perioada bunicica si, spre deliciul copiilor,au avut parte de multe capturi. Ma pregatesc sa predau stafeta si odata cu dibacia in ale pescuitului,incerc sa le insuflu respectul pentru natura.
Am strabatut distante mari,am revazut locuri demult neumblate(de mine)si mi-am stabilit destinatiile viitoarelor escapade. In ansamblu apa este tulbure cu mici exceptii pe care le voi puncta. Canal Mila 35-Sireasa,apa tulbure,pescari la stationar.Sontea tulbure,japsele de-a lungul canalului ,disparute.Papadia Noua si Veche tulburi,scazute si am observat multa vegetatie in deriva.Lac Baclanesti extrem de tulbure dar, la intrare, s-a prins peste destul de bine.Canal Razboinita si Vacaru impracticabile.Lac Fortuna lipsit de interes.Pe Ligheanca se poate circula cu greu,la fel, zona lipsita de interes.Catavaia destul de interesant din toate punctele de vedere.Alexina se inchide cu balarii,la intrare se mai prinde cate ceva.Visina obturat.Garla lui Iacob destul de limpede si interesanta.Lopatna tulbure,Lac Trei Iezere limpede si pustiu,Bogdaproste verde si lipsit de viata.Se intra cu greu.Lacurile dinspre Matita probabil impracticabile.La iesirea trecuta am razbatut cu greu pe Dolhea si Balbera si nivelul apei era ceva mai crescut decat acum. Olguta tulbure dar,sporadic se mai prinde cate ceva.Canal Litcov tulbure,plin de vintire(din 20 in 20 de metri),scazut(pe alocuri are chiar si 6 m latime),pescari la stationar la capatul dinspre Caraorman.Lacul Cuibul cu Lebede tulbure si acaparat de plante.Lacul Potcoava si canalul de legatura cu Litcovul destul de interesante.Lacurile Gorgovat si Gorgova tulburi,scazute,adancimea maxima a Gorgovei spre centru 1 m.Pe Cuzmintii nu am putut razbate.Canalul Litcov dincolo de Radacinos se dragheaza.Am renuntat sa mai merg pe lacul Fastic si canalul Pojarnic. Canalul lung greu accesibil,la trecerea barcii,marlitele o zbugheau in toate directile.Obretinul Mic plin de iarba si cu adancimea apei cam de 40 cm. Este lucru stiut ca se prinde salau la bucatica(nesportiv)pe bratul Sulina.
Cum am mentionat,perioada a fost bunicica,am prins mult peste,capturi nu capitale dar,tinand cont de vremurile astea grele,a fost multumitor. Toate stiucile peste 40 de cm aratau ca niste scovergi.Trag concluzia ca nu s-au hranit o perioada indelungata.Avatii sunt omniprezenti,la fel si bibanii.