totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de adiwolf » 03 Sep 2012, 07:05

Sa imi bag eu ceva in toate incintele alea cu preturile lor de escroci nesimtiti
La banii aia mai stau o luna in Lefkada si bag si niste croaziere cu pescuit marin.
Ei zic pass la asa ceva - nu merg sa scot fin criza escrocii romani :evil:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 04 Sep 2012, 01:23

Hai ma Adi, ce dracu, daca noi Romanii nu le cotizam cine sa ii scoata din criza si pe ai nostri? Uite ce zice Alin, ca ungurii au peste la ei acasa, nu vin la noi in Delta. :D .
Acum fara gluma, daca anul trecut nu stateam la Traian pe incinta cu 200 lei/zi cazare, doua mese si barca cu barcagiu, unde sa prindem peste 10 stiuci/zi de caciula, in celelalte 4 zile, desi am batut delta cu un vaporas-salupa, nu am prins decat carasi, un avat la trena, doi salai pana intr-un kil si zeci de moace de somn. Asta la 5 pescari.
Anul asta e si mai rau, mor si localnicii de foame, noroc ca mai sunt albituri si carasei. :cry:
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 04 Sep 2012, 22:16

Adrian SB scrie:Anul asta e si mai rau, mor si localnicii de foame, noroc ca mai sunt albituri si carasei. :cry:
Isi merita soarta :evil:
restul comentariilor cand ma intorc.

p.s. cazarea aici in Lefkada ma costa mai putin decat pe valea Oltului ori in defileul Dunarii, nu mai vorbim de Delta :twisted:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 04 Sep 2012, 23:08

adriane... :respekt:! chiar sunt bine venite informatiile. mai ma cara din cand in cand prietenii pe incinte si e bine de stiut si calculat bugetu'.
ps.cam are dreptate valceanul.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 05 Sep 2012, 05:11

..... in muntenegru, slovenia, cehia, slovacia, polonia cazarile sunt d eobiceii n jurul la 10-20 eur/zi , mancarea mai ajunge max 25 si taxele de pescuit de la 10-40 eur de obicei..... deci la banii din astia mergi la super fita afara..... asta e trist.
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 05 Sep 2012, 19:04

Fara sa fiu un impatimit al incintelor,rar si cam fara tragere de inima,mai apelez la varianta asta.

Toamna se apropie vertiginos. Avant-garda ei deja isi face simtita prezenta in zona deltei.Diminetile cetoase,temperaturile apropiate de 10*,certifica acest lucru.Temperatura apei a coborat sesizabil fata de luna trecuta.Nivelul apei foarte scazut(a crescut putin zilele astea)face accesul pe o serie de lacuri si canale,greoi sau imposibil.Toate japsele stiute sunt uscate,ba chiar pline de flori.Lacuri precum Nebunu,in curand vor ramane seci daca nu se schimba situatia.
A fost o iesire dedicata in mare parte fiilor mei,ei au fost principalii protagonisti.Am prins o perioada bunicica si, spre deliciul copiilor,au avut parte de multe capturi. Ma pregatesc sa predau stafeta si odata cu dibacia in ale pescuitului,incerc sa le insuflu respectul pentru natura.
Am strabatut distante mari,am revazut locuri demult neumblate(de mine)si mi-am stabilit destinatiile viitoarelor escapade. In ansamblu apa este tulbure cu mici exceptii pe care le voi puncta. Canal Mila 35-Sireasa,apa tulbure,pescari la stationar.Sontea tulbure,japsele de-a lungul canalului ,disparute.Papadia Noua si Veche tulburi,scazute si am observat multa vegetatie in deriva.Lac Baclanesti extrem de tulbure dar, la intrare, s-a prins peste destul de bine.Canal Razboinita si Vacaru impracticabile.Lac Fortuna lipsit de interes.Pe Ligheanca se poate circula cu greu,la fel, zona lipsita de interes.Catavaia destul de interesant din toate punctele de vedere.Alexina se inchide cu balarii,la intrare se mai prinde cate ceva.Visina obturat.Garla lui Iacob destul de limpede si interesanta.Lopatna tulbure,Lac Trei Iezere limpede si pustiu,Bogdaproste verde si lipsit de viata.Se intra cu greu.Lacurile dinspre Matita probabil impracticabile.La iesirea trecuta am razbatut cu greu pe Dolhea si Balbera si nivelul apei era ceva mai crescut decat acum. Olguta tulbure dar,sporadic se mai prinde cate ceva.Canal Litcov tulbure,plin de vintire(din 20 in 20 de metri),scazut(pe alocuri are chiar si 6 m latime),pescari la stationar la capatul dinspre Caraorman.Lacul Cuibul cu Lebede tulbure si acaparat de plante.Lacul Potcoava si canalul de legatura cu Litcovul destul de interesante.Lacurile Gorgovat si Gorgova tulburi,scazute,adancimea maxima a Gorgovei spre centru 1 m.Pe Cuzmintii nu am putut razbate.Canalul Litcov dincolo de Radacinos se dragheaza.Am renuntat sa mai merg pe lacul Fastic si canalul Pojarnic. Canalul lung greu accesibil,la trecerea barcii,marlitele o zbugheau in toate directile.Obretinul Mic plin de iarba si cu adancimea apei cam de 40 cm. Este lucru stiut ca se prinde salau la bucatica(nesportiv)pe bratul Sulina.
Cum am mentionat,perioada a fost bunicica,am prins mult peste,capturi nu capitale dar,tinand cont de vremurile astea grele,a fost multumitor. Toate stiucile peste 40 de cm aratau ca niste scovergi.Trag concluzia ca nu s-au hranit o perioada indelungata.Avatii sunt omniprezenti,la fel si bibanii.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 06 Sep 2012, 06:25

Frumos, foarte frumos, mon cher Deltaic! :respekt:
...pe-alocuri usor trist, dar nah...

peavey
junior
junior

Mesaj de peavey » 06 Sep 2012, 09:32

Doamne,cat iubesc cuvintele "impracticabil","obturat","scazut"...Nici nu va imaginati cata bucurie imi aduc ele...Poate o sa fie liniste... :respekt:
Doua lucruri ma alina si ma vindeca de boala
Damigeana cand e plina si mandruta cand e goala...

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 06 Sep 2012, 23:43

Te bucuri degeaba! Lotcile "profesioniste" merg peo palma de apa si cara multe setci... Si daca prind mult peste (nu ca ar mai fi cazul) fac si 2-3 drumuri peste obstacole!
RX6 & Daiwa SS owner!

peavey
junior
junior

Mesaj de peavey » 07 Sep 2012, 10:37

Nu ma refer la "profesionisti"...Stiu ca si-ar cara plasele si in caruciorul de butelie daca ar fi uscat si le-ar intinde dupa lisite si cormorani si tot ar "captura"ceva...Ma refer la cei cu motoare de 5-6-7000 de cai putere care strabat canalele in lung si-n lat si vor sa depaseasca viteza luminii pe un canal de 3 m latime,spulberandu-ti sculele si inundandu-ti tabara...La linistea asta ma refeream :respekt:
Doua lucruri ma alina si ma vindeca de boala
Damigeana cand e plina si mandruta cand e goala...

Scrie răspuns