totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 05 Dec 2011, 21:55

@deltaic: felicitari pentru a 13-a, chiar daca au fost si ghinioane!
titlul este foarte nimerit.
primesti un mus la spalat puntea? :lol:
nu ma ajuta fizicu' la carat, la vasle sunt un dezastru, sunt milos din fire cu locuitorii deltei si am mare grija de lansete in barca (voblerele le mai uit pe mal).
pot sa iti trimit un CV? :P

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 06 Dec 2011, 12:17

>Radu_T< importanta informatie . Multumesc. Stiam ca TV nu mai produce naluci. Ma bucur ca s-a reapucat, mi-au placut foarte mult unele modele.
Stiam ca ai fost in delta de la un amic de-al tau de pe forum.

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 06 Dec 2011, 15:49

Un amic de pe forum? nu stiu cine ar putea fi ...daca vrei am si nr. de tel. de acolo...doamna zicea ca trimite si prin curier daca omul este serios :wink:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 06 Dec 2011, 17:53

Salut Gabi si multumesc !
Cum am discutat,escapada din delta a fost gen"dacat sa bat covoarele acasa mai bine...".Stiam ca nu este o perioada buna dar asta nu ne-a oprit. Nu am nimic cu locuitorii deltei atata timp cat nu cad in pacatul braconajului exagerat. I-am ajutat cum am putut si cand am avut ocazia.Pe cei care au trecut pe electricitate sau alte metode neortodoxe i-am eliminat din agenda. Sunt fericit ca am reusit sa conving cativa localnici sa pescuiasca C&R chiar si partial.Zilele trecute un mare nor de fum se ridica din zonele cu stuf. O mare prostie dar si o mare gaselnita.In vastele zone arse mistretii (de ex.)sunt mult mai vizibili in timpul goanei(vorbim de braconaj).Apropo,azi am fost la un supermarket si am vazut in galantar marlite la vanzare.Ba una avea si un fir de monofilament agatat de coltul gurii. Stiuca umpluta am mancat prima data la Caraorman prin '85.Arta culinara. Cand ma apuca pandaliile mai gatesc si eu reteta asta complexa.
Nu este clara problema cu schimbatul dintilor la stiuca.Sunt pareri pro si contra cam in egala masura.
Din pacate in perioada asta stiucile femela sunt mult mai vorace.Este normal tinand cont de "sarcina". Tentatia icrelor este mare dar daca ne gandim la viitor eliberarea este esentiala.
Problema cu CV o discutam la o bere zilele astea.

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 07 Dec 2011, 22:43

Liviu, cred ca ar fi de ajutor pentru toti ca, in masura timpului pe care il ai, sa faci o retrospectiva a "evadarilor" tale in delta in 2011.

pentru novici, pentru un viitor topic 2012 si poate o sinteza pentru alt topic pe subiectul Deltei.

si Mos Craciun sa iti aduca mai multe delte la anu' ! :lol:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 08 Dec 2011, 17:32

Inca o data multumesc Gabi ! Bunelor tale intentii nu le pot raspunde pe masura,cel putin acum. Ai avut vreodata senzatia ca un serial(tv) care se lungeste prea mult devine plictisitor ? Nu-mi doresc sa ajung in postura asta si titulatura topicului ma sileste sa-l stopez odata cu finalizarea anului in curs. Prin deschiderea acestui subiect, foarte drag mie,am dorit sa informez si sa constientizez membrii acestui forum,mai putin familiarizati cu delta,de starea de fapt,de problemele reale ale ecosistemului si nu in ultimul rand al impactului nefast al omului nechibzuit asupra mediului. Pentru mine delta este un mod de viata nu un hobby.O dezbatere pe tema deltei ar fi interesanta. Sunt multi oameni blazati care se complac in situatia de a nu face absolut nimic in nici un sens. Le multumesc celor care au participat cu informatii sau pareri la "viata"acestui topic. Cu siguranta anul viitor,daca ma hotarasc sa mai scriu pe aceasta tema ,titlul va fi mai inspirat.
Daca mai organizez o escapada anul asta voi descrie in continuare cum stau lucrurile pe acolo. Particip cu placere la orice discutie pe tema deltei sau pe subiecte la care pot avea pareri pertinente.
Toate cele bune !

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 08 Dec 2011, 20:44

:D deltaic, pot sa iti spun un singur lucru : nefiind un obisnuit al deltei si dunarii , nefiind nici macar sporadic prezent acolo ( ultima oara am fost prin 2007) am urmarit totusi cu placere relatarile tale :)

cele bune si asteptare usoara pana la dezghet....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 12 Dec 2011, 17:36

Intru in fibrilatii ! S-a intors ieri o echipa din delta,zona pe unde am haladuit anul asta,cu vesti destul de incurajatoare.Bibani multi si mari <500g si niste stiuco/marlite pe canalele ce erau inghetate cand am fost eu. Din spusele lor sunt semne ca urmeaza o perioada bunicica. Nu stiu ce naiba sa fac ca vine inchiderea de an si mie-mi arde de delta...
Colac peste pupaza(nu am inteles niciodata expresiile astea)se gaseste azi un "destept" sa ma sune si sa ma intrebe daca merg in week-end pe la Holbina.

haralambie
junior
junior

Mesaj de haralambie » 12 Dec 2011, 18:56

@deltaic.. te-am sunat si nu stiam?
nu.. Doamne Fereste.. ma las :)

(glumesc... in weekdn sunt booked.. dar a meritata sa visez cateva secunde)

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 12 Dec 2011, 19:21

Vine ea si vremea noastra...sa vezi atunci. Pe 5-6 ian. se preconizeaza o iesire "sindicala". Nu ma prea atrag chestii de genul asta dar,in lipsa de altceva...
Uite ma asa se duc marii razboinici, ajung sa bata covoare si sa stea cu copiii ! Asa a disparut civilizatia spartana,de ex.

Scrie răspuns