totul despre Delta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
dap. am umblat mult pe gheata. imi place.T.Adrian scrie:rine as zice ca ai experienta
@ deltaic ,sunt multe de zis.
incep prin a spune ca intoteauna sa ai grija la mal. cum intri.si cand iesi. din fericire de obicei apa-i mai mica in acest loc. dar nu intotdeauna.
intotdeauna gheata la mal e mai subtire dacat in larg dupa cateva zile de inghet. sau daca-i vremea insorita.
la fel, grije in zona de stuf des sau cocioc. plantele in putrefactie degaja caldura si gaze. gazele se intampla sa se acumuleze ca niste pungi in masa ghetii,slabindu-i rezistenta.nu-i vorba de a cadea cu totul pana-n gat. dar e suficient sa-ti scape piciorul pana la genunchi ca sa-ti strice distractia.
sunt multe de zis; cum sa te urci cu barca pe gheata ,cum sa te dai jos din ea....
puneti la dandineta un ciucure rosu de la snurul de martisoare.inlocuieste cu succes "libelulele" ca sa nu mai spun de chinul de a le baga in carlig.merge super la biban.
cu ciucurele alb am prins mai bine babusca ,platica si strap. nu ma intrebati de ce: nu stiu.

La mila 23,pe Dunarea Veche gheata are 25 cm,au trecut chiar 2 autoturisme(cred ca singurele din zona). Sunt si fotografiate. Pe lacuri gheata depaseste 30 cm. Prietenii din Vadu sustin ca a inghetat tot lacul Sinoe. Chiar daca vroiam nu puteam ajunge in zona.Localitatea a fost sau inca este izolata.3 zile nu au avut curent electric si apa.
Re: totul despre Delta
Bacul de la Nufarul circula. Pe bratul Sulina gheata de 30 cm. Spargatoarele(daca am inteles bine de la gorgoveni)au creat un canal pe centru.O echipa din Mila 23 a ramas blocata pe canalul de centura,la" Iulia".Pana acola au ajuns cu chiu cu vai pe bucata de Sontea si centura. Se circula relativ bine cu masina pana la Gorgova.
Am asteptat sa se intoarca toti cunoscutii din delta,sa pot decanta informatiile. Concluzia este ca a fost o perioada slaba(ma refer la relatarile prietenilor sau cunoscutilor lipoveni). Putine exemplare si marimea capturilor discutabila, va urma o perioada,cred eu, ceva mai buna. Prohibitia la stiuca s-a incheiat dar,boistea nu. Cei nerabdatori ,care vizau stiuca si au intrat pe incinte nu au avut succesul scontat. Temerarele echipe de crapari s-au confruntat cu acelasi probleme. Vineri vreau sa dau o raita pana la Gorgova-Mila 23.
...mi se "umfla vena"