totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adrian99
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de adrian99 » 11 Iul 2015, 21:15

stiuca este...multa insa de talie mica(5-800gr)dar exista si cateva exceptii(2-2,5)
eu am ramas surprins(neplacut)de situatie existenta(multe barci cu oameni de bani gata retineau tot...) :(

biban mare(dar nu peste tot)insa am avut cateba surprize(de data asta placute-800si 900gr)

pe brat(Sulina)avatul nu era ata de activ ca alta data insa am prins(800-1500gr)cu varfuri(2,5 si 3,3)

am fost controlat(pe Olguta)de cei de la ARBDD-de permis.amenzi mari daca nu esti in posesia lui
am vazut ceva corturi,nu stiu exact cum a fost situatia dupa....

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 11 Iul 2015, 22:27

Mersi, Zamfi! :respekt:
astept PM. :D
Multumesc si tie, Adi! :respekt:
Nihil Sine Deo

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 12 Iul 2015, 20:37

Ai mp-ul Alex. :bere:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 13 Iul 2015, 08:01

dupa o plimbare frumoasa, care a inclus , pe langa diverse japse si canale, ghioluri de la rosca la erenciuc , vatafu , lumina, etc, declar partida ca fiind un semiesec pt stiuca. Bibaneala a mai readus bucuria in suflet, au raspuns cativa cocosati frumosi.
Retinutul marlelor e de mult sport national printre turisti , dar aproape in aceeasi masura si printre localnici. Controalele organelor abilitate incep sa dea roade, ceea ce e un lucru imbucurator pt mine. In plus, este prima oara cand am fost controlat la acte in delta.
Cota mica si in continua scadere face neinteresante multe dintre japsele mai putin adanci iar pestele moare in vintire de la apa stricata. Destul de multi turisti, insa prin zonele pe unde am mers eu (exceptand canalul caraorman) nu am vazut corturi, locatiile sunt destul de izolate.

p.s. din discutiile avute cu pescari mai priceputi, se pare ca stiuca era localizata exact in locurile unde logica imi spunea sa o caut in conditiile de acum. Daca ma tineam de planul facut inainte de plecarea in delta, ce bine era... :D

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 13 Iul 2015, 14:36

:lol: lasa bre, tre sa aiba si stiuca o sansa, macar cand merge pictoru' pe acolo :lol1:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 16 Iul 2015, 21:15

>>> Zile de vara in delta .
Insotit de familie , am petrecut 7 zile minunate , baietii mei au avut parte de capturi multiple , de plimbari prin locuri unde putini ajung , in fine , de distractie si deconectare .
Apa este in continua scadere , cota ceatal Sf.Gh., marti , la plecare era 130-9. Pe lacuri apa are cam 1,5-1,6 m adancime , stratul de bradis variabil . In functie de experienta si inspiratie , se face diferenta intre o partida de pescuit reusita sau un esec. In nicio zona pescuita nu a mers aceeasi naluca . Le-am adaptat in functie de factorii din zona respectiva (adancime , limpezime , curent , valuri , etc.). Exemplarele de stiuca prinse nu au fost caracalinele la care multi viseaza si pe care , daca le prind , putini au puterea se le elibereze. In zonele salbatice , mai sunt si ani de exceptie (ex. 2014) dar , majoritatea capturilor raman modeste(mai ales pentru pretentiile si asteptarile pescarilor si in special a celor care vin mai rar prin delta) . Cea mai mare captura a avut in jur de 3,4 kg , au fost multe sarite de 2 kg(conform grip-ului) majoritatea cumetrelor au fost trecute binisor “de masura”, in schimb , numarul lor a fost multumitor . Bibani mari dar nu foarte multi , avat , deloc. Nici nu am insistat in cautarea avatului dar , in cele cateva locuri consacrate , nu am avut niciun atac . Craparii sufereau , se prinde caras mare si ceva somn/somotel . Sunt profund dezamagit de ce aud ca fac pescarii unguri . Pe langa faptul ca nu elibereaza nimic , au dezvoltat si afaceri cu peste . Majoritatea lor nu au premise de navigatie .Cartierul lor general s-a stabilit in Gorgova , sunt multe proprietati unguresti acolo , nu am nimic cu ei atata timp cat se comporta civilizat . Nu stiu daca prin Ungaria este premis asemenea comportament , in Romania …merge . Este o situatie care mai devreme sau mai tarziu va trebui rezolvata de catre organele abilitate . Exista oameni hotarati sa sesizeze autoritatile si aici nu este vorba de discriminare sau sovinism .
In zilele petrecute prin delta am pescuit in zone distantate mult unele de altele . Am fost pe Puiu , pe Potcoava(din zona) , Obretinciuc , Onofrei , Militarova , Sontea , Olguta , brat Sulina , Dunarea Veche , Merhei , Polidionca , Taraschina , Lighenet si pe cateva japse din zonele mentionate , pe unde se mai poate inca intra .
Am stat si la Sulina si , de acolo , am adus cateva kilograme de hamsie sarata , dar despre asta voi povesti in topicul de gastronomie .
Un lucru este clar , se prinde peste , ...in aprox. 10 zile plec…

MDLuca
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de MDLuca » 18 Iul 2015, 19:48

Salutare tuturor!
Va scriu din Sibiu. De mult timp urmaresc cu interes postarile din acest topic si m-am gandit sa va cer sfatul cu privire la cazarile din zona.
Merg de vre-o 6 ani in Delta insa, nu mai mult de odata pe an. In tot acest timp, datorita timpului insuficient nu am ajuns niciodata sa cunosc mai mult de 2 pensiuni, una in Sf ghe si cealalta in Crisan.
Despre Sf Ghe post spune ca am fost destul de multumit insa am impresia ca nu sunt prea multe optiuni pentru iesitul la stiuca. Despre Crisan ... plasarea localitatii ofera multe posibilitati insa nu am de gand sa ma intorc in acceasi pensiune unde am tot mers in ultima vreme. De fiecare data propietarul cu al sau caracter mizer are probleme cu barcile, cu barcagii ...barcagii la randul lor nu fac decat sa se planga de propietar si care nu au dispozitie sa exploreze sau sa se implice.
Peste 2 saptamani incercam o mobilizare in 3 insa, stam destul de prost cu informatia. Ar fi frumos sa plecam la aventura dar nu ne permite deloc timpul. Pana acum am greblat forumul cautand ceva ponturi si acum va scriu pentru a va cere sfatul, pentru ceva mai concret. Urmarin stiuca, bibaneala si eventual vom da si dupa avat.
V-as fi recunoscator daca mi-ati putea indica ceva zone unde as putea merge.....zone cu ceva potential de pescuit. Legat de cazarea cu care mi-am inceput postul ...tare mult as vrea sa imi las banii unor oameni de calitate pentru o camera acceptabila si o masa decenta. (indiferent daca este vorba de o pensiune sau de o familie din zona).
V-as fi tare recunoscator pentru orice informatie pe firul careia as putea organiza o vacanta ...adevarata.
PS daca cineva din considerente de publicitate nu vrea sa divulge vre-un nume de pensiune va rog sa imi lasati un PM!
Cu stima!

wilddanube
veteran
veteran

Mesaj de wilddanube » 20 Iul 2015, 10:00

Liviu recomanda-ma..... ca sa n-o fac singur ! :D
www.wilddanube.ro

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 20 Iul 2015, 14:56

wilddanube scrie:Liviu recomanda-ma..... ca sa n-o fac singur ! :D
daca nu va suparati, incerc eu o descriere.
@MDLuca....cu incredere ia legatura cu userul Wilddanube (Cristi) , pe langa posibilitatile de cazare /masa pe care le are la pontonul amplasat f convenabil la gura canalului Uzlina, este si pescar cunoscator, astfel incat stie unde , cand si cum sa caute pestele.
Din punctul meu de vedere si preturile sunt foarte prietenoase iar "tabara de baza" e amplasatasa intr-o zona cu foarte multe variante pentru rapitor.

fire intinse domnilor, planuiesc deja urmatoarea delta.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 20 Iul 2015, 15:01

"sosoktm" ai fost mai rapid ,am postat amandoi simultan.
wilddanube scrie:Liviu recomanda-ma..... ca sa n-o fac singur ! :D
Chiar asa MDLuca , este o varianta demna de luat in seama. Cand o sa am mai mult timp la dispozitie , iti dau un mp.

Un lucru este cert , saptamana viitoare "lovesc". Nu stiu exact unde dar , voi fi in delta.

Scrie răspuns