>>> Zile de vara in delta .
Insotit de familie , am petrecut 7 zile minunate , baietii mei au avut parte de capturi multiple , de plimbari prin locuri unde putini ajung , in fine , de distractie si deconectare .
Apa este in continua scadere , cota ceatal Sf.Gh., marti , la plecare era 130-9. Pe lacuri apa are cam 1,5-1,6 m adancime , stratul de bradis variabil . In functie de experienta si inspiratie , se face diferenta intre o partida de pescuit reusita sau un esec. In nicio zona pescuita nu a mers aceeasi naluca . Le-am adaptat in functie de factorii din zona respectiva (adancime , limpezime , curent , valuri , etc.). Exemplarele de stiuca prinse nu au fost caracalinele la care multi viseaza si pe care , daca le prind , putini au puterea se le elibereze. In zonele salbatice , mai sunt si ani de exceptie (ex. 2014) dar , majoritatea capturilor raman modeste(mai ales pentru pretentiile si asteptarile pescarilor si in special a celor care vin mai rar prin delta) . Cea mai mare captura a avut in jur de 3,4 kg , au fost multe sarite de 2 kg(conform grip-ului) majoritatea cumetrelor au fost trecute binisor “de masura”, in schimb , numarul lor a fost multumitor . Bibani mari dar nu foarte multi , avat , deloc. Nici nu am insistat in cautarea avatului dar , in cele cateva locuri consacrate , nu am avut niciun atac . Craparii sufereau , se prinde caras mare si ceva somn/somotel . Sunt profund dezamagit de ce aud ca fac pescarii unguri . Pe langa faptul ca nu elibereaza nimic , au dezvoltat si afaceri cu peste . Majoritatea lor nu au premise de navigatie .Cartierul lor general s-a stabilit in Gorgova , sunt multe proprietati unguresti acolo , nu am nimic cu ei atata timp cat se comporta civilizat . Nu stiu daca prin Ungaria este premis asemenea comportament , in Romania …merge . Este o situatie care mai devreme sau mai tarziu va trebui rezolvata de catre organele abilitate . Exista oameni hotarati sa sesizeze autoritatile si aici nu este vorba de discriminare sau sovinism .
In zilele petrecute prin delta am pescuit in zone distantate mult unele de altele . Am fost pe Puiu , pe Potcoava(din zona) , Obretinciuc , Onofrei , Militarova , Sontea , Olguta , brat Sulina , Dunarea Veche , Merhei , Polidionca , Taraschina , Lighenet si pe cateva japse din zonele mentionate , pe unde se mai poate inca intra .
Am stat si la Sulina si , de acolo , am adus cateva kilograme de hamsie sarata , dar despre asta voi povesti in topicul de gastronomie .
Un lucru este clar , se prinde peste , ...in aprox. 10 zile plec…