totul despre Delta

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Radu_T
veteran
veteran

Re: totul despre Delta

Mesaj de Radu_T » 17 Iun 2015, 15:00

Apa scade incredibil...slaba miscare pana acum...vant puternic...valuri....

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 17 Iun 2015, 15:03

Au inchis de cateva zile barajul la PF1 ...Poate de aceea este o unda de scadere puternica . :roll:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 17 Iun 2015, 15:07

Tulcea nu scade foarte mult insa Braila,Galati da....cate 50-60cm
ar trebui ca-n urmatoarele 2 saptamani sa se mai aseze....intrucat este anuntat un iulie secetos(atat la noi cat si-n restul Europei)

dodost
junior
junior

Mesaj de dodost » 17 Iun 2015, 19:55

S-ar putea ca scaderea nivelului apei sa fie si din cauza asta: http://ampress.ro/stiri/conflict-genera ... afecteaza/, sau aici: https://www.google.ro/search?sclient=ps ... le+de+fier

Lostrita
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lostrita » 18 Iun 2015, 06:55

Ceva noutati din zona deltei ? Holbina? La noapte am plecat spre stiucova :-)

silviu_ms
junior
junior

Mesaj de silviu_ms » 18 Iun 2015, 11:05

Ceva miscare in zona Sulina? A fost cineva recent?

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 18 Iun 2015, 21:18

Azi a batut vantu atat cat sa ma tina tot pe canalul Tataru...apa a scazut vreo 30 cm.Un singur crap 4 scapati..ca treaba sa fie buna ..am avut apa in benzina...maine trebuie sa dau jos injectoarele... Este peste chiar mare..dar nu mananca..sta intre ape.(dupa sonar)

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 19 Iun 2015, 09:01

din imagini(Tucea)apa(pare)usor tulbure....desi este pe scadere(in utimile zile)
ne poate confirma(sau infirma)cineva... :roll:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 23 Iun 2015, 19:18

>Una peste alta , a fost o iesire reusita sub toate aspectele . Cele 5 zile petrecute intr-o companie mai mult decat placuta , s-au scurs cu repeziciune. Capturile , fara exemplare deosebite in palmaresul participantilor , au compensat prin frecventa . S-au prins totusi bibani mari si carasi asemenea(au fost cu noi si stationaristi). Crapii s-au lasat asteptati si au fost prezenti cativa crapceni(1,5 kg) , stiucile au avut cateva reprezentante sarite de 2,5 kg(cea mai mare aprox. 3,5 kg), in rest, dintoasele au fost la masura si un pic peste .
Nivelul apei a scazut mult in intervalul sederii noastre , cam 35 cm (atentie ! am ajuns la o zi dupa Radu_T) , cota ceatal Sf.Gh. 168-8 .Apa pe lacuri are cam 1,9-2 m ,vegetatia este viguroasa , pe alocuri formeaza insule de bradis , unde cunoscatorii stiu ce au de facut . Inceputul escapadei pescaresti a fost fructoasa in capturi si frecventa lor a scazut spre sfarsitul intervalului , cu o revenire spectaculoasa duminica dimineata(cel putin pentru mine).
Despre limpezimea apei..., ce pot sa spun ? Dunarea este tulburica , canalele gen Sontea limpezi , o serie de lacuri de ex. Matita este in proportie de 90% verzulie , Fortuna cu un grad mare de limpezime , Dovnica limpede , dar degeaba si tot asa.
Am strabatut si pescuit pe : Dunarea Veche , Lopatna ,Obretinciuc , Sontea , Olguta , Babina , Vastosnea , Lacul Dracului , Merhei +cel Mic , Dovnica , Macovei , Catavaia si pe o serie de japse adiacente zonelor mentionate . Deciziile luate de unii dintre noi , la fata locului , in functie de experienta , de intuitie , noroc chior , etc , au condus la satsfactia sau semiesecul partidei (cam toata lumea a prins peste , mai mult sau mai putin). Vantul care a valurit lacurile a fost un factor benefic , norii care au acoperit sporadic cerul deltei , de asemenea . Prognoza nu s-a adeverit pe perioada sederii noastre. Tantarii , deosebit de agresivi , chiar si ziua pe canalele inguste .
Peste 10 zile voi fi din nou in zona . Fir intins celor care urmeaza sa plece zilele astea !
Am scris cu ceva intarziere , ajuns in Bucuresti , mi-am reluat activitatea in forta , cu toate ca serile nedormite au lasat "sechele" serioase...

Radu_T
veteran
veteran

Mesaj de Radu_T » 23 Iun 2015, 20:57

Azi am ajuns si eu acasa...personal nu prea am pescuit ...doar colegii mei...apa a scazut mult si malurile s-au modificat...la insistentele colegilor mei am tinut malu ...nu de alta da treceam la Ucrainieni...rezultatul...am esuat pe o insula de nisip...asa la 45 km/ora...daca era piatra era nasol ...asa a fost nisip si am scapat...a fost o iesire cu multe peripetii...fara prea multe capturi...poate urmatoarea in toamna...Nu va bazati pe automatele de la ARBDD...nu funtioneaza prea des...

Scrie răspuns