Sa zambim putin : patanii la pescuit :)

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 27 Aug 2010, 23:01

Faina poveste :)

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 27 Aug 2010, 23:01

Daca stiti voi cate are......... :lol: Pe forumul nostru , ne-a zapacit cu povesti . Ce-i drept , le cam are . :wink:

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 28 Aug 2010, 07:57

Indian Larry scrie: ...... Pe forumul nostru ....
:) Frumoasa schema
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 28 Aug 2010, 14:45

Nemernic scrie:
As fi vrut sa modific postul , sa nu mai para ,,schema'' frumoasa , dar din pacate nu se mai poate...
Oricum , n-am pus niciun link catre un alt site sau nici macar nu i-am scris denumirea, deci nu vad legatura dintre postul meu si afirmatia ta.Doua fete sau curva , cum sa-i zic? :roll:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 29 Aug 2010, 13:39

Nemernic scrie:
Mai Gabi mai , ce-ai uitat tu de vremea cand erai ,, in schema ,, . Ce urari si ganduri frumoase te-au insotit pe tine-n Egipt , de exemplu !
.........................................

Hai s-o spunem ca sa fie spusa :

Nici eu , nici Indianu , si niciun alt utilizator al ..... forumului nostru nu suntem aici in misiune de ,, racolare ,, . Dar si aici ca si prin alte parti suntem pescari printre pescari . Mentalitatea asta teritoriala : ,, forumul nostru ,, , ,, al vostru ,, , ,, al lor ,, , etc , o gasesc o ineptie ! Ce dracu , suntem ,, sereleuri ,, ?

Daca tu chiar ai uitat cam cum e ,, la noi ,, , hai sa-ti reamintesc . Cu ocazia asta or sa vada multi si-o sa eliminam pe viitor orice banuiala asupra intentiilor noastre :

Noi nu umblam dupa useri . In orice caz nu vrem useri ,, la kil ,, . Suntem o comunitate ...... oarecum ( poate ) altfel . Cine ne agreeaza , cine considera ca ar avea de ce sa adere la ea este bine venit . Nu-i place sa ramana , e liber sa plece . Cert este ca o singura pretentie avem : cei ce decid sa ramana printre noi sa fie cam de-aceeasi ,, plamada ,, cu noi .

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 29 Aug 2010, 13:45

MARIUS POPA scrie: sa fie coincidenta de avatar!?
bune povestile !
Mersi !

Coincidenta de avatar ??? Adica ? L-ai mai vazut pe-al meu la cineva ?

p.s. - Am vrut sa modific postarea de mai sus , .... nu merge . Nu ma mai lasa , asadar am sa scriu in asta .

Pe acest forum aveti ,, arena " . Insa nu aveti topicul ,, Am boala pe ..... , sa va spun de ce ! " .

Daca l-ati fi avut spuneam : ,, Am boala pe ipocriti , pe farisei , pe curve , pe fatarnici , pe ,, arlechini " de forumuri , pe oamenii nerecunoscatori si total lipsiti de coloana vertebrala , pe ,, alunecosi " , pe instabili , pe ...... ( o sa revin ) .
Da , am boala pe ei ! Si mai am boala pe cei ce reusesc sa straneasca in mine latura de nestarnit , acea latura care face din mine un neobosit adversar , un vehement ,, desfiintator " .

Sa continuam cu povestile :

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 29 Aug 2010, 17:38

modigliani scrie:.......Sa continuam cu povestile :
Un stol de p...p...p...pasari pe Agighiol !

..............................................

Stabilim o plecare in pripa la Valea Nucarilor . Era prin Martie , undeva pe la jumatea lunii . Frig ! Nu atat ziua pe malul garlii , cat noaptea in corturi . Frig tare ! Asta facea sa nu ne putem strecura in corturi decat tarziu dupa miezul noptii si nu inainte de a slabi sensibil rezervele de tarie ale grupului .

Plecasem pentru 4 zile si trei nopti insa , cu tot disconfortul termic , impresionati de ,, batalioanele " de marlite si ,, plutoanele " de carasi care decideau ca le sta bine in juvelnicele noastre , am dat care , ce telefoane aveam de dat si ne-am prelungit sederea acolo pentru inca doua zile . Unii si-au rezolvat usor problema asta , altii mai putin usor . Insa , cum bine cunoasteti senzatia , gandeau :

,, - Ce-o fi o fi ! Cu asta ... cine stie cand ma mai intalnesc ! Mananca-n draci ! Nebun sa fiu sa plec acasa !"

Aveam corturile puse in complexul de odihna al ,, Casei Scriitorilor " unde , cu ajutorul lui Mabusse si-al lui Didel , aveam ,, ambasadele " asezate in relatii de adanca prietenie cu locatorul acesteia . Impropriu spus ,, acesteia " intrucat cladirea propriu zisa a complexului era demult timp .... arsa ! Din intreg complexul mai stateau in picioare pavilioanele administrative si un foisor cu statut de sala de mese .

Rasfatati peste masura de catre nea Mitica . Nea Mitica , un tip absolut deosebit , extrem de saritor care din orice gest facut ne obliga la si mai mult respect , se autoproclama ,, Lipoveanul nelipovean "! Sustinea ca el n-are nici o treaba cu pescuitul , ca nu-i de prin locurile alea si ca doar ,, nimerise " p-acolo . Problema era insa vocea lui ! Vocea si viteza cu care se buluceau cuvintele la el in gura . Vocea absolut harjaita si putrezita de cele 5 pachete de tigari pe zi si de tariile cu care-si incepea si-si incheia ziua . Dupa fiecare fraza a lui asezam in minte acel ,, puzzle " fonetic si , prin eliminare , construiam fel de fel de fraze din cuvintele lui , iar in functie de contextul discutiei deducem pe cea care s-ar fi potrivit cel mai bine . Pan-la urma ne-ntelegeam . Si-am observat ca asta se petrecea mai mult seara cand frazele noastre urmau aceeasi modalitate de constructie cu ale lui .

Din complexul respectiv , ca sa putem ajunge la locurile de pescuit trebuia sa traversam un canal cu lotca lui nea Mitica , dupa care s-o luam la pas cu sculele in carca pret de aproximativ 1,5 km pe un drumeag paralel cu Canalul Lipovenilor . Am fi putut da si in canal insa in anul ala ziceai c-a dat cu ceva in el ! Nici un oblete nu vazusem . Asa am ajuns sa dam intr-un calugar ce strangea apa altor trei canalute .

Dimineata nu parea greu . Veseli , odihniti , goniti de racoare parcurgeam acea distanta aproape pe neobservate . La a doua tigare deja intindeam scaunelele . La intoarcere insa , se complica treaba ! Pe langa tot ce carasem de dimineata se adauga un juvelnic cu 15 - 17 kg de albitura , plus inca vre-o 10 grade Celsius iar noi in aceleasi haine , plus jumatatile de Alexandrion si Stalinskaia consumate .

Cam in ultima zi plina de stat acolo decidem obositi ca mai bine o luam cu masinile prin sat , ocolim satul Agighiol , intram in camp , si dupa circa 3 - 4 km de drum rupt trebuie sa nimerim in acelasi loc . Mult de ocolit insa ne convenea . Ne puteam arunca hainele groase in masini , juvelnicele pline in portbagaj si lansetele pe masina . Boierie ! Dimineata urmand traseul respectiv am descoperit ca-i mult mai lung si complicat decat estimasem . Atat ne mai rugam , ca pe drum sa nu intalnim ceva care sa nu poata fi trecut cu rotile si sa fim nevoiti sa-ntoarcem . Asta era cel mai sumbru scenariu , mai ales ca dadea peste cap programul ultimei zile de stat acolo .

Ajunsi cu aventuri la locul nostru , dupa multe ocolisuri si vaioage , ne punem gospodareste atat pe pescuit cat si pe ultimele jumatati de tarie . Frigul , mai iute ca-n zilele trecute ajuta teribil la asta . Si a fost sa fie ca pe frigul ala sa avem si cea mai prolifica zi din toate ! Toti aveam juvelnicele pline de caras , ciortan si balos , si numa' exemplare rasarite ! Venea asta spre noi ca un ,, La Revedere " frumos !

Ne-am intins in ziua aia mai mult ca-n primele . Pana pe la 15 00 h . Voiam sa profitam la maxim de sansa asta inainte de-a pleca . Insa omiteam un lucru : atatea ore , fara mancare , cu tarie din abundenta , ..... eram ,, usor loviti " ! Intr-atat de ,, loviti " incat focalizam din ce in ce mai greu insula Popina de pe lacul Razelm . Si credeti-ma , nu-i deloc micuta insula asta ! Nu ne pasa ! Era prea bine si frumos ! Nu ne interesa nici de o eventuala intalnire cu politia locala la trecerea prin Agighiol !

,, - Ce-i spui Mabusse daca te opreste ?
- Ce sa-i spun ? Ii spun ca nu gasesc ciocolata cu rom !
- Pai .... ce legatura are ?
- Nu vezi mah ca esti beat ! Are !!!
- Aaaaa ! Daaa ??? Ok atunci ! Asa spunem !

Cat am mai fi vrut noi sa stam cu betele-n apa foamea ne chema in tabara . Nu atat foamea in sine cat gandul la plachia ce ne-o promisese nea Mitica , si care cu siguranta se racise pan-la ora aia ! Plecam ! Gaseau rotile mai greu ca dimineata sleaurile drumului de tara , insa inaintam ! Ba la starea pe care o aveam puteam afirma cu mana pe inima ca inaintam vertiginos ! La trecerea pe langa lacul Agighiol focalizam cu destule dificultati un stol gigantic de pelicani . Livache sensibil la genul asta de privelisti si in general la frumusetile naturii se entuziasmeaza si tipa :

- Opreste bah ! Opreste !
- Ce-ai mah ?
- Opreste , am zis ! Stai putin sa ne uitam !
- Opreste mah , nu vezi ca sare asta din masina ? Fa-i damblaua omului !

Pune Mabusse o frana nu tocmai regulamentara incat Didel , care conducea masina din spate . cu evidente eforturi reuseste sa nu ne loveasca . Didel , am uitat sa spun , avea ferma convingere ca el nu-i ,, lovit " deloc , si ca i se cuvine sa fie liderul grupului in ziua respectiva . Intr-atat credea in asta incat tipa mai tare ca toti , asa cum ii sta bine unui adevarat conducator al unui grup de pescari pierduti in pustiu !

- Baaaaah ! Ce frana-i asta ?
- Am oprit din timp Didele ! Ce tipi asa ?
- Unde dracu' ai oprit mah din timp ? Mai aveam putin si ,, ma urcam pe tine " !!!
- Pai daca nu te uiti la ,, stopuri " ! Ce sa-ti fac mai nene ?
- Iaute-l bah si p-asta ..... cu stopurile lui cu tot ! Poate ti-le fac praf acum !

In timpul asta Livache , cum v-am zis , sensibil la orice-nseamna natura , pierdut in reverii , pasind usor catre Agighiol , zambind se-ntoarce catre mine :

- Vezi bai Pictore ? Vezi ? P...p...p...pelonicalii !
- Ce-s aia mah ?
zic eu pufnind in ras . Sunt p...p...p...peconiali !
- Ce dracu' bateti campii mah acolo ?
intervine Mabusse iritat de dialogul nostru balbait . Sunt .... d-aia mah .... cum le zice ? .... pelicanoli !
- ..... Bah ! Hai sa mergem ! Hai ca ma enervati ! Sunteti matoi !
zice Didel nervos in timp ce-si impingea ochelarii mai in sus pe nas ! Ce dracu bai frate !!! Nu sunteti in stare sa ziceti ..... pelicantropi ???

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 29 Aug 2010, 17:42

continuare :

.......................................

Gabi ! Ce baiat istet !

..................................................................

Dupa ce trecem de ,, dilema " ce-o aveam in legatura cu numele zburatoarelor de pe Agighiol , dupa ce traversam comuna dezamagiti ca nu i-am putut studia grimasa politistului local spunandu-i dezinvolt ca ... noi doar cautam ciocolata cu rom , dupa ce trecem de cateva ori prin dreptul ulitei ce ne-ar fi scos din sat si ne-ar fi condus spre tabara , dupa multe alte discutii amicale in contradictoriu , iata-ne ajunsi si iata-ne in fata unei farfurii umpluta cu generozitate de catre nea Mitica cu o plachie absolut fara egal !

Obositi , obositi atat de ziua respectiva cat si de multitudinea de senzatii ce le intalnisem si le petrecusem in saptamana respectiva , infulecam in tacere din ,, ambrozia " cu gust de peste gatita cu dragoste si simt de raspundere de catre originala noastra gazda . Mai pe urma , pe la sfarsitul mesei , umblam insetati la bidoanele de vin , ne umplem paharele , dam noroc , dar nu inainte de-al invita si pe nea Mitica sa ciocneasca cu noi . V-am mai spus despre el cam ce fel de om este . Este de un bun simt iesit din comun . In timp ce noi ne bucuram de tot ceea ce ne oferea , dansul statea retras in cel mai umbrit loc studiind parca reactiile noastre , parca voind sa se bucure de bucuriile noastre . Mi-aduc aminte ca-n respectivul concediu , nu de putine ori imi dadeam gandurile la o parte si ma-ntrebam ..... ce-o face el , saracu' , in viata lui de zi cu zi , cum o gandi , ce bucurii o avea si ce si-ar putea dori de la viata , cum si-o umple timpul cand nu are pe nimeni prin preajma , nimeni in care sa refuleze indatoritor .

Cum spuneam , il invitam sa stea cu noi la masa , sa manance si dansul , sa nu stea asa retras ca nu este cazul . Se justifica simplu :

- Nu domnilor . Am mancat io , stati linistiti .
- Hai bre , vino-ncoa !
zice Mabusse . Vino , ia loc si mai mananca putin . Doua batai strica , doua mese niciodata !
- Nu dom' doctor . Sarumana . Nu mananc . .... Io mananc urat si n-am dintii toti in gura . Poate va fac sila .
- Hai bre , nea Mitica !
sarim toti cu gura pe el . Lasa treburile astea ! Vino-ncoa' si stai aicia langa mine , ca n-o fi foc !

Greu , reusim sa-l aducem langa noi la masa . Se simtea stingher , se simtea ,, bagat in seama de oameni importanti " , se simtea parca rupt din simplul sau univers . Sau poate ii era teama ca se va simti foarte bine , iar la plecarea noastra de maine .... ii vom lipsi si noi si mugurele de traire necunoscuta pana atunci de el ce-si facea loc in sufletul lui . Nu stiu , n-am mai stat sa ma gandesc la asta , pana azi .... chiar uitasem .
Va mai spuneam ca felul lui de-a vorbi era practic aproape imposibil de urmarit . Intuitiv acceptam ca-i limba Romana . Insa .... parca era pasareasca ! Stiam ca trebuie sa intelegem , ca n-ar fi un efort prea mare sa-i patrundem spusele , dar , daca nu eram ,, energizati " suficient cat sa ne aliniem ,, tainele comunicarii fiintelor superioare " cu ale dansului , nu reuseam usor . Ei bine , in dupa amiaza aia eram .... ,, plini de energie " . Ne uimea , de-a dreptul , usurinta cu care-l intelegeam pe nea Mitica , si , stupefiati ne uitam unii la altii vazand in colegii nostrii cum vorbesc si ei , in aceeasi cantitate de litere doar ca oranduite aleatoriu , si cu un ton mult sub baritonal si ,, grav " , sau , dupa cum era cazul , gaseam fraze in care consideram absolut necesar sa repetam o anumita litera . Probabil pentru o mai buna intelegere a celorlalti .

- Mai nea Mitica , traiti-ar familia matale , ce-i faci bre la plachia asta ? E Dumnezeiasca !!!
- Tata , de data asta ma ajutat si Gabi , baiatu' meu . Dumneavoastra nu-l stiti , c-a fost plecat la Sarinastuf cu provizii . E venit de deunazi , dupa ce-ati iesit la peste . Acu' doarme ca-i frant .
- Cum bre ? Ai baiat asa de mare ??
- Daaaa ! Mare si sanatos , baiat destept , nu prost asa ca mine . A fost si la scoala ! ne spune nea Mitica mandru . Si m-ajuta p-acilea toata ziulica , face toate alea !
- Bravo bre ! Sa-ti traiasca ! Cand s-o scula sa-l aduci sa-l stim si noi !
zice Nae ridicand paharul .

Ca-n orice parinte ce-si incepe ziua si gandurile cu copilul sau , si si-o incheie tot cu si prin el , nea Mitica pus dintr-o data in postura de-a avea ce vorbi cu ,, oamenii importanti " care , iata , il si asculta ,, fascinati " , sare din scaun :

- Da' las' ca-l scol sa-l vedeti ! Acu' ma duc !
- Lasa-l bre sa doarma ! Vine el mai pe seara !
- Nu ! Las' c-a dormit destul . Atatia oameni prin batatura si el porcaie-n odaie ? E rusine mare . Ca n-a fost , e una ! Da' acu' ca-i acilea tre sa vada de oameni !
zice gazda noastra si dispare catre odaie inainte de-al putea noi opri . Si se-ndeparta parca nerabdator sa-si trezeasca odrasla , sa-l aduca repede sa-l cunoastem . Noi pe el , si el pe noi .

Auzim dinspre odaie niste strigate , un dialog ciudat care ..... cu siguranta nu era Romanesc , replicile lui Gabi la fel de neandertaliene si grobiene ca ale lui tata-sau , ceva zgomote de bufneli si tranteli la care ne-am uitat lung unii la altii si tacit am decretat ca n-au cum sa fie venite din violenta , ci poate din vreun soi de manifestare de dragoste ce noi n-o stim , dupa care apare nea Mitica tot singur , asa cum plecase .

- Gata ! Vine ! L-am trezit ! Da' i-am spus sa-si dea cu apa pe fata inainte sa vina-ncoa . E baiat destept , v-am zis , si e rusine sa vina acilea cu ochii lipiti de somn . Vine-acu' !
- Hai bre omule ! Ti-am spus sa lasi baiatu'-n pace . Se trezea cand putea si venea el singur !
- Nu ! Acu' sa vina . Cand zic io ! O fi el destept , da io sun' tac-su ! Vine cand zic io !
- Cum zici matale , bre !
zice Mabusse conciliant , nedorind sa adanceasca vre-un conflict probabil dintre cei doi . Sa vina sa-l stim si noi ! Nu-i asa Pictore ? sa vina acum !
- Da doctore ! Sa vina sa-l stim si noi . Poate vreodata nu-i nea Mitica p-aici si-om avea nevoie de cineva sa ne deschida portile .
- Da domle' ! Sa vina !
zice Livache . Sa vina acum ! Mai ales ca-i si destept cum zice tac-su , am si io cu cine vorbi ceva nou ! De astia m-am saturat o saptamana .

.......................................................

In cateva minute apare ..... Gabi ! Un nume prea mic si prea lipsit de ,, cantitate " pentru a fi purtat de ..... muntele de om din fata noastra . Pret de-o secunda gandul mi-a fost plecat la Gulliver , Gargantua , Godzila , Yeti sau alte personaje gigantice din carti sau filme . Greu de apreciat ce inaltime sau greutate avea . Sunt oameni pentru care aceste unitati de masura parca nu se pot aplica si nu poti nici macar aprecia cat au . Esti doar coplesit de gigantul din fata ta ! Asa si Gabi .

- BUNA ZIUA ! zice simplu si face sa ne vibreze paharele noua si inima-n piept lu' tata-sau . GABI !
- Noroc .... mai .... Gabita !
zice Mabusse pierdut .
- Salut Gabi ! zic eu privind in sus .... de tot .
- Hai noroc ! Ce-ai mancat mah ? zice Livache amuzat .
- Sa traiesti ... flacau ! zice Didel de-a dreptul complexat de talia interlocutorului . Ce-ti da mah tactu sa mananci ? Boillies-uri cu alune ?
- ... NU . ASA-S IO . MARE .
- Aaaaa ! Daaa ? Nu , serios ? Asa esti tu , mare ???
zic eu jumate amuzat , jumate inspaimantat .
- Pictore ....... ,, mergi incet " ! zice Nae insotindu-si spusa cu o privire sugestiva ce ma indemna la maxima diplomatie .
- AAAA ! NU ! DOAR CE-AM FOST LA SARINASTUF ! raspunde Gabi .... inteligent facandu-ne pe noi sa ne privim cu sprancenele ridicate la jumatea fruntilor si provocand un zambet mandru pe fata lu' nea Mitica .

In sfarsit . Pretindem ca .... ceva ne scapa , ceva n-am inteles noi cum trebuie ( doctore , fiti-ar vinu'-al dracu' , e bun rau , da se suie la cap ! ) si-l invitam sa ia loc . Se sfatuieste tamp din priviri cu tac-su , acesta-i da acordul tacit , Gabi sa pravaleste pe scaunul metalic trezind in noi suspiciuni la adresa rezistentei la eforturi mecanice ale picioarelor acestuia .

Odata ce-l aveam la masa era absolut firesc sa-i punem un vin ( ocazie cu care-am descoperit ca paharele de oameni normali erau subponderate pentru .... flacau ) , sa-i punem si lui o portie da plachie si ..... sa facem conversatie inteligenta cu el , asa cum ne-a sugerat plin de mandrie tata-su ca ar trebui :

- Si .... ia zii Gabi , .... care-i treaba ? incep eu timid .... nestiind cu ce sa-ncep .
- CE FUMEZI ? AAAA , D-ASTEA . SI LA NOI ,, ARE " .
- Bun ! Perfect ! Ia o tigare ! Vrei ?
- DA .
- Deci .... , ce zicea Pictoru' ? Care-i treaba ?
insista si Nae .
- CARE TREABA ?
- Pai .... zii si tu ceva !
- AM SI BARCA !
- Ia-uzi ! Are si barca ! Bravo , bai Gabi ! Ai barca ! De care ?
- DA , DA' NU-MI INTRA TOATE ALEA-N IA . IO AM VRUT DA' N-AM PUTUT !
- ..... Nu-ti intra toate ? Nasol . Pai ..... cum ai incercat ? Zi-ne si noua , sa stim si noi !
- AM MAI PATIT ASTA PE RAZELM , ANU' TRECUT CAND A DAT GHEATA !
- ????? Daaaa ? Siiiii ? Cum a fost ?
- I-AM SI ZIS LU' ALA , CA IO NU FAC ASA CEVA !
- Daaa ??? I-ai zis ? Bravo ! Asa-i trebuie ! .... Da' .... cui ai zis tu asta ?
- AM AJUNS TARZIU , PE LA 10 ! CE SA MAI FAC D-ACOLO-NCOLO ?

Imaginati-va o masa plina de oameni , care cum a fost prins de inceputul ,, discutiei " . unii cu paharele ,, in drum " spre gura , altii cu tigarile sprijinite pe scrumiere , unul in drum spre buda si oprit in cadrul usii cu capul intors , cu privirea fixa si uitand de ceea ce-l facuse sa se ridice , in capul mesei un bust gigantic terminat in extreme de doua brate cat doi busteni , in sus cu un gat de dimensiunea unei galeti de nada , pe care se aseza o capatana uriasa , invelita de un par des si canepiu sub care gaseai o singura spranceana de cca 30 cm / 5 cm care umbrea cu generozitate doi ochi mijiti si somnorosi dar lipsiti de ura ( de fapt lipsiti de orice ) , un nas ,, borcanic " si doua buze ce aratau mai mult decat clar ca ..... avem foarte putin vin ramas pentru ultima seara la Valea Nucarilor !
Singura figura normala , fericita sau zambitoare din intreg cadrul respectiv , era a lu' nea Mitica ! Era scufundat in mandrie paterna privindu-si odrasla la masa cu ,, domnii de la Bucuresti " discutand ,, treburi serioase " !
Scutur vehement din cap spunandu-mi si ambitionandu-ma sa-i ,, dau de cap " situatiei , mi-l fac din priviri pe Livache aliat in scopul ce mi-l propusesem si continui :

- Da Gabi ! Era deja tarziu ! Daca plecai si tu mai devreme ..... poate se rezolva ceva ! spun eu raspunzand la .... nimic ! Livache intervine in forta sa ma ajute :
- Da Pictore ! Daca pleca mai devreme ..... era ceva , nu ?
- AU LUAT TREI PLASE PLINE DE ALBITURA , AI DRACU' !
zice Gabi tamp .
- Mai Gabi ! Stai asa ! zice Nae . Mai frate ! Noi nu ne intelegem deloc ! Tu ce zici acolo ?
- NU DOMNU' , N-AI INTELES ! IO N-AM VRUT SA MERG DELOC !
- Unde n-ai vrut mah sa mergi ?
intervine Mabusse usor iritat .
- TI-AM ZIS ! PE RAZELM !
- Cand Gabi ? Asta iarna ?
- NU !
- Da' Cand mah ? Nu ziceai tu de asta iarna cand a dat gheata ?
- NU ! ACU' CAND AU VRUT MALAIU' , ULEIU' SI FAINA !
- ???????????????????????
- N-AI INTELES . STAI SA-TI MAI SPUI ODATA ! FII ATENT ACILEA .....
- Bine ! .... Hai ! .... Ia-o de la capat , da'-ncet , sa intelegem !
zice Mabuse scos din minti !
- AU PLECAT EI TREI , LA-NCEPUT . AI INTELES ?
- Nu . Tu du-te mah , si pisa-te ! Ai ramas in usa ca prostu' !
- ... Las' ca ma pis p-orma . Tre' sa vad ce se-ntampla !
- Las' ca-ti zicem noi !
- ..... N-aveti cum .

....................................................................

- Gabi ! Deci ! Despre ce vorbim ?
- PAI VA SPUNEAM CUM E TREABA !
- Care treaba ?
- PAI CU BARCA , CAND AM FOST IO CU MALAIU' !
- Livache ! Stai ! Piua ! Gabi , ia tati o tigare , trage bine din ea , noi ne calmam , si-o iei de la capat . Bine ?
- N-AM MAI LUAT-O ODATA ?
- Ba da ! Mai ia-o odata !
- Spune-i mah s-o ia de la capatu' alalaltu' ! Poate suntem noi ,, dusi " si nu-ntelegem !
- Bah ! Ia taceti din gura si lasati baiatu' sa spuna el ce-are de spus , si nu-l mai interupeti ! Va bagati voi aiurea-n seama si-l zapaciti ! Zii Gabi !
- ASA . CAND AM AJUNS ERA TARZIU . SI-A RAMAS PROSTII FARA MALAI . CA BARCA N-O MAI AVEAM DE ANU' TRECUT . DA' I-AM ZIS SI LU' ALA SA VINA CAND POATE , CA-L REZOLV IO .
- ...................... ???
- Fratilor , Caragiale ..... e la cresa , grupa mica ! Sa mor eu !
- Du-te ma si te pisa , n-auzi ?
- Nu plec nici daca ma pis pe mine ! Nu mai stiu sa merg !
- HAI CA NU-I ASA-NTUNERIC . O IEI DUPA GARDUT LA DREAPTA SI DAI DE STUFU' ALA . IO ACOLO MA PIS !
- Mabusse , ce-ai pus frate-n vin ? Coca ?
- Bah ! Terminati cu prostiile ! Asta-i caz medical , si vreau sa inteleg !
zice Mabusse profesional .

Ca sa fi la peste si sa nu-i auzi vocea lu' Didel , ..... trebuie .... sa nu fie acolo !!! Toata seara Didel tacuse si se uita ori prin ochelari ori pe deasupra lor . Saracu' , ca si noi nu intelegea nimic , insa eforturi depuneam toti s-o putem face . Ceva ne scapa , si asta ne irita la maxim !

............................................................

Dezarmat , Nae , spune :

- Mai Gabi . Uite cum facem : tu spui ce-ai de spus , noi intelegem sigur , da' nu azi ! Maine , promitem ca ne gandim la ce zici tu , si pana plecam d-aici iti spunem parerea noastra . Ok ?
- CUM VRETI DUMNEAVOASTRA , DOMNU' NAE . IO NU MA SUPAR .
- Perfect ! Mai pune-i mah baiatului un vin , lu' nea Mitica la fel , si lasati-l sa spuna !
- SPUNEAM CA M-AM CERTAT CU EI , CA IE PROSTI ! IO LE-AM ZIS DE ANU TRECUT !
- Bravo Gabi ! Foarte bine ! Da-i inainte , zii !
- PAI DA ! CA D-AIA L-A SI LASAT AIA A LU' SACOTEI ! DE PROST CE IE , D-AIA !
- Si el ce-a zis ?
- CE SA ZICA ? A ZIS CA LUI NU-I TREBE BARCA !
- Ahaaa ! ..... Da' malaiu'-i trebuia ?
- CARE MALAI ?
- Ala de ziceai ca l-ai dus cu uleiu' si cu faina !
- CARE ?
- Pai n-ai zis tu ca ai dus ulei , malai si faina ?
- AAAA ! DA , DA' ACUM NU DE-AIA SPUNEAM !
- Gabi ! Schimbam iarasi ! Tu ..... zii ce vrei tu ! Noi .... nu mai vrem nimic ! Bine ?

Se ridica Didel in ,, slow motion " , ia paharul solemn de pe masa , cu un ton aproape neantalnit la el se intoarce spre nea Mitica :

- Nea Mitica , sa-ti traiasca ! Ai o minune de baiat ! Destept , gospodar , muncitor si ,, painea lu' Dumnezeu " ! Sa va dea Dumnezeu sanatate ! Hai noroc ! Si tu , .... du-te si te pisa ca nu mai spune nimenea nimic ! Care mai scoate o vorba-n seara asta ..... doarme cu Gabi ! Hai , pa !

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 29 Aug 2010, 18:32

RipKid scrie:A fost amuzanta si pe parcurs povestioara , dar ultimele randuri m-au facut sa rad in hohote ! Tine-o tot asa cu relatarile astea . Mi-ai inveselit seara ! Multumesc !
Ma bucur ca v-a placut povestea !

Eu , in relatarea intamplarii , m-am oprit la apogeu . Imaginati-va ce-a urmat dupa faza cu ,, coiu' " !

Ia-l pe mos ( matol fiind ) , dezbraca-l de tot , arunca-i nadragii-n Dunare . Toate astea cu chiloman maxim , cu scandal , cu injuraturi de la el , cu izmene rupte si ..... ingalbenite , cu mistourile de rigoare :

,, - Ia zii bre ! Asta-ti este ,, serpeasca " ? Breeeee ! Asta-i mortaciune !
- Mortaciune ??? Fir-ai tu al dracu' sa fii , sa vezi ce-o ,, alearga " pe baba !
- Mosuleeeeee , lasa bre scandalu' si pune mana si limpezeste astea !
- Cine mah ? Io ???
- Pai cine ????? M-am pisat eu pe mine ?
- Stiu io ? Te-oi fi pisat ! Esti in stare !
- Bre , bagami-as .... in el de pescuit , asta ne lipsea , sa te ducem pisat la coana mare ! Ne omoara aia !
- Ei ..... va omoara ! Nu va omoara . Va pune sa spalati rufe un an intreg !
- Hai , gata , lasa gargara si ia ceva pe matale . Doar n-o sa stai in dansa goala .
- Ei nu ! Las-o sa mai ia si ea niste aer !
- Breeee ! Nu ma enerva ! Pune-ti , dracului , ceva pe matale !
- Ia zii bre , cum adica te-ai pisat cu coiu' ?
- Cum ,, cum adica " ? Am tras si eu de-o piele d-asta , de credeam ca-i sula ! Cand colo .... trageam de coi . Si uite-asa , in loc sa ma pis afara m-am pisat in izmene !
- Hahahahahahhahahahaa ! Acu pune mana si spala astea !
- Lasa-le , dracu' , la uscat . Le spal acasa .
- Nu se poate mosule ! Doar n-o sa le-mbraci maine dimineata asa . Pute !
- Ei .... pute pe dracu' . Las ca stiu io ca nu pute !
- Cum nu pute bre ?????? Pute izmana asta si nepisata !
- Bai tangau , n-auzi ca nu pute ??? Nu vezi ca-i data prin Cocolino ? Ia pune mana si miroase-o ! Na ! "
zice mosu repezindu-se cu izmana facuta cocolos catre asta , in sula goala fiind si clatinandu-se pe picioare .

La faza asta tocmai apare frontiera in control de permise si PG-uri !!!!!
Imaginati-va scena !!!!!! ............... Un mos in sula goala , vreo 4 tineri razand sau mascarind in draci si clatind izmene agatate-n monturi , ..... ce fete au facut aia !
A durat ceva vreme pana sa-i lamurim ( in conditiile in care radeam cu lacrimi si nu eram in stare sa ducem o fraza de la cap la cap ) .

Pan-la urma l-am infasurat intr-o patura si l-am culcat intr-un scaun . A adormit mascaraindu-ne . Noi , la randul nostru ...... am adormit razand si blestemand ......

...................................................................

Dumnezeu sa-l ierte ! A ....... adormit . :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 29 Aug 2010, 22:33

Daca accidental , sa spunem , ratezi postarea asta , eu nu te las sa n-o vezi ! In sprijinul a ceea ce vreau sa ilustrez stau ...... multe linkuri !
modigliani scrie:
Nemernic scrie:
Mai Gabi mai , ce-ai uitat tu de vremea cand erai ,, in schema ,, . Ce urari si ganduri frumoase te-au insotit pe tine-n Egipt , de exemplu !
.........................................
p.s. Sergiu ( sergione ) , te sfatuiesc sa nu urmezi maniera la care ne trateaza ..... nemernicul ....!

Scrie răspuns