si ca sa revin o ultima oara (promit

) la offtopic...
pentru cei care nu stiau, sunt sigur ca sunt cativa printre cititori, pestele din poza se numeste SALAU VARGAT, si este un peste protejat in romania. cum am mai spus, retinerea lui este interzisa tot timpul anului. spre deosebire de salau, ii lipsesc dintii de vampir, iar dungile de pe spate au contururile mult mai clar definite.... intr-o lume perfecta, n-ar trebui sa scriu toate astea, deoarece, oricum salaul vargat foarte rar depaseste 40 de centimetri... am scris totusi toate astea pentru ca lumea nu este perfecta

si poate se mai simte unu altu de genu "puiutz" si mai elibereaza totusi strapazani de genu asta... si mai le dau dreaq de "pohte"...
scopul principal al "chestiei" astea cu dimensiunea minima legala, este sa lasi pestele respectiv sa-si joace, macar cat de cat, rolul in natura, in "circle of life" sa zic asa...

care, in mare zis, in cazul nostru este ori sa vaneze si sa manance pesti mai mici, mai slabi, cu gene mai slabe, ori sa fie hrana pentru rapitori mai mari, mai destepti si asa mai departe...
eu incerc pe cat posibil, nici sa nu pun mana pe ei, la marimea asta... daca se poate nici nu-i scot din apa... rar se intampla sa inghita atat de adanc incat sa trebuiasca sa-i iei in mana si sa-i "mesteresti" cu clestele.... s-a intamplat de cateva ori sa-mi moara in mana strapazani care inghitzisera ca inecatii... in cazul asta, ii arunc pur si simplu in garla inapoi,

serios. suna cumplit poate, dar prin asta ii introduc totusi inapoi in mediul lor... unde ori se ocupa pescarusii de ei, ori vreo cumatra, in orice caz nu apuca sa se imputa.
gata, am facut-o destul pe desteptu pe topicul asta
scuze de offtopic si fire zbuciumate!