Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 06 Aug 2011, 07:29

[quote="danone

Noutati? nu zici nimic ?! :) stai si te "lafai" pe lac si nu te lauzi cu nimic ? :)

Cred ca si in seara asta eu voi fi prezent pe Belis ; daca nu in cel mai rau caz mane vad rasaritul de pe lac garantat.

Fir Intins !

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 06 Aug 2011, 22:02

Apa a mai crescut cu cativa metrii .
Mai sunt vre-o 7-8 ca sa fie in cota normala.
pestii sunt activi la musca seara si dimineata, in schimb la vobler foarte slab.
cred ca sunt in ierburile de la mal unde cu voblerul nu prea poti ajunge sau in adanc.
Am incercat cu lingurite de adancime dar dupa juma de ora m-am plictisit si am retrecut la vobler si musca .
Oricum destul de apatici pestii.
Au cate 1/2 ora de hranire si apoi pauza.
Asta seara m-au terminat barcile cu motor care vajaiau in sus si in jos de parca eram pe barco- strada.
Nu inteleg de ce unii pentru a se deplasa de la un loc la altul , chiar daca acestea sunt foarte aproape , trebuie sa tureze motorul la maxim ? Pleaca pestii???
sau poate pentru a face valuri... Altfel nu te vede si remarca lumea ...

Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 08 Aug 2011, 11:11

"adriand"

Salut,

Am avut o Duminica extraordinara :dimineata pe la 6 eram pe malul lacului impreuna cu fratele meu ; activitatea pestilor destul de ridicata , insa pana pe la 8-8:30 , fara capturi impresionante, i-am cam speriat cu voblerul si rotativele, ca altfel nu imi explic de ce s-au "taiat" brusc;au inceput barcagii sa genereze valuri de surf si o tanara domnita sa plimbat la liziera padurii, a dat tarcoale, ne-a ocolit (asta era pe la 10- 10:30 ) si cand a ajuns pe cealalta parte a golfului a avut inspiratia sa se dezbrace, si top in lac. :))
Cu aceasta patanie am convenit ca nu mai avem nici o sansa la peste; poate la altceva ! :)
Saptamana viitoare se anunta o duminica si o zi de luni cu sor la peste ceea ce va doresc si voua.
Danone, cum este concediul; ai avut partide bune?

Fir Intins !!!

claudiuro
utilizator nou
utilizator nou

Caca maca

Mesaj de claudiuro » 14 Aug 2011, 17:52

Slab acest lac ,distrus de lacomia rromanului si bastanului aciuat , mai nou , cu masina , barca si purcel in natura.

Am fost anul trecut in septembrie , cam o saptamana am stat pe acel lac...praf. Gnuoi in apa sau pe mal , bibanei cat degetul urmareau lingura nici vorba de pastrav. Mai este pastrav serios acolo? Am incercat cu musca , vobler , lingura... nimic. Schimbat locurile Etc. Mai exista pe lac un nefericit cu barca care de la inceputul zilei prinse un pastrav cat un aratator de-al meu si il bagase in galeata. Jenant.
Deci omul avea sonar , te doare mintea.

In saptamana in care am fost am dat si de niste mini-setci frumoase. Sa ne traiasca neamu' de **** si fomisti ce suntem.

Cine mai recomanda lacul asta pentru pescuit e fie nebun fie isi vede periclitate afacerile cu pensiuni de prin zona si inventeaza pastravi cat cotul si povesti frumoase. Eu am vazut adevarul.

Sa nu va mai vorbesc de anume "cefe groase" cu barcile care ,cum spunea cineva mai sus , vor sa se faca observati cu orice pret. Marlania rromaneasca la cel mai inalt nivel.

Ca un om care calatoreste destul de des in strainatate , unde si pescuieste (recent am fost in irlanda unde am avut o partida de zile mari la pastrav maroniu) pot doar sa spun ca Romania este un mare zero barat in acest domeniu si din pacate viitorul nu ne rezerva decat tot mai multi fomisti si tot mai putini pescari din pasiune. Mai bagi poluarea si imputitii aia de bogatani din zona care fac ce vor... lacul Belis s-a transformat in ultimii ani intr-un loc sterp de agrement.

Celor car mai vor sa mearga prin zona : mult succes la bibani.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Re: Caca maca

Mesaj de lucutabogdan » 16 Aug 2011, 10:01

"claudiuro"

Salut,

Desi nu am pensiuni si nici afaceri in zona Belis te pot contrazice doar din prisma pestelui care se gaseste in locuri mai retrase ne "colindate" de baietii cu plasele sau alte specii de oameni-rapitori.
Peste se gaseste din plin (bibanii domina, e drept) clean , mreana,rosioara si desigur pastrav si lostrita care devine din ce in ce mai aproape de calificativul "legenda".
Daca tu ai o zi mai proasta la pescuit nu inseamna este asa cum spui tu de fiecare data; mie personal imi place, apreciez natura si ma bucur cat pot de mult (pana o mai avem , nu e musai sa plec acasa cu traista plina , ma multumesc daca e activitate si pentru un gratar de seara merge un clean gatit pe masura aprecierii drilului.:)
Referitor la pescuitul in Irlanda la pastrav- sigur ca se gaseste din abundenta intrucat acolo se practica pescuit sportiv - vs "pastravior in galeata " - dupa cum ai mentionat tu(de ce nu i-ai **** o bata dupa ceafa la respectivul "braconier" daca vezi ca retine pastraviori- eu asa as fi facut, sincer.
Ok, daca nu esti frecvent la pescuit pe Belis nu generaliza si incearca sa te adaptezi (ca recomandare) ; daca nu , nu.

Fir Intins !

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 16 Aug 2011, 11:43

Saptamana trecuta am pescuit si eu pe Fantanele, in zona satului Balcesti, pe o coada de lac la gura de varsare a unui parau.
Luni, la inceputul saptamanii trecute, o zi calduroasa insa cu ceva intensificari ale vantului, am avut putina activitate undeva spre amiaza (neasteptat) si apoi ceva mai concludent spre seara. Vreo 7-8 cleni punctabili prinsi la un Tiny SBT, intr-o perioada destul de scurta de activitate. Pe cei mai multi i-am capturat chiar in aria de varsare a paraului care aducea apa putin pacloasa din amonte.
Toti clenuti capturati erau masculi, intens colorati si plini de lapti (dubios), bataiosi in ciuda gabaritului si foarte nervosi.
Am incercat si alte naluci insa singurul care a dat rezultate a fost acest Tiny SBT.
Urmatoarele doua zile (Marti si Miercuri), vremea s-a racit considerabil, ceata s-a ridicat greu (a nu se-ntelege altceva :lol: ), ceva ploaie plus vantul de rigoare.
Activitate slaba, totusi am reusit sa activez vreo doi cleni frumosi cu un “bondarâ€

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 16 Aug 2011, 15:13

Din pacate mai sunt si perioade mai proaste la pescuit.
Am stat 4 zile sus si am pescuit dimineata si seara dupa cum o fac de multi ani, - rezultate foarte slabe, daca nu as sti ce rezultate au fost prin iunie, as fi spus si eu ca nu are balta peste.
Am avut noroc cu o perioada de 1/2 ora cand a plouat si cand am prins 5 buc - clean care in total cantareau 2,2 Kg deci frumoase.
In rest la 3-4 ore de pescuit am prins cate 1 -2 pesti cat de cat respectabili si multi f mici.
In continuare cred ca ar trebui cautati altundeva, la adancimi mai mari, in cozile de lac sau Dumnezeu mai stie unde.
Toti fara exceptie erau plini de iarba ,deci undeva teoria cu iarba sigur este valabila.
Asta este , unele partide sunt mai bune altele mai slabe dar speram sa fie mai bine la urmatoarele si mai insistam
Imi pare rau ca unii care vin mai rar pe lac prind cate o perioada ca aceasta , destul de demoralizatoare dar le propun sa mai incerce.
Eventual urmariti topicul acesta si vedeti ce experiente mai au si altii in aceeasi perioada , sau in perioada in care va planificati iesirea.
La viermusti, era un cetatean care se lauda ca a prins foarte bine in aceasta perioada, probabil ca asta mananca acum. mai incercam.....
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 16 Aug 2011, 16:40

"D_ali"]

Salut,

La fel ca si adrian si eu zic sa incerce si in alte locuri daca acolo unde pescuiesc ei nu se prinde , am avut si eu experiente de acest gen si daca ma gandesc ca inaintea mea o fi fost vreun meltean care a batut apa crezand ca prinde peste , pot incerca dupa aia cu voblere si lingurite , sigur fara rezultate.
La cat de mare este lacul , sunt locuri frumoase si darnice :)

Va doresc sanatate, peste artagos :D si...

Fir Intins !

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 17 Aug 2011, 09:11

…sigur, parerile sunt impartite si-i ok sa fie asa.
In ceea ce ma priveste, avand in vedere ca este a doua oara cand pescuiesc pe acest lac si-asta daca iau in considerare prima “expeditieâ€

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 17 Aug 2011, 12:34

"D_ali"

Salut,
Cand am citit randurile scrise de tine parca mi-am citit gandurile; frumos si impartial exprimat.
Partea cu atrasul clenilor este partea funny.
Impartaseste si din experientele viitoare daca mai revii pe acest lac; cu siguranta o sa ai rezultate, intrucat iti doresc sanatate si ...

Fir Intins !

Scrie răspuns