Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 25 Iul 2011, 13:39

Va salut pe toti iubitorii pescuitului de spinnig (sportiv) pe Belis. Spun asta deoarece am vazut multi "stationari" , care, chiar daca platesc taxa, intra in categoria pescarilor mai putin sportivi ca sa nu zic a braconierilor(a se vedea regulamentul de pescuit pe apele de munte). Am fost si eu sambata pe lac.
Cu toate ca , vineri seara, la un momentdat m-a cuprins lenea, adrenalina, m-a facut sa ma trezesc pe la 3:30 si sa o iau de la Cluj spre Belis. Mi-am inceput partida pe la 5:45 , cand abia se lumina de ziua. M-am deplasat cu barca pe langa maluri si in prima ora am si luat vreo 5 capturi frumoase la vobler, plus multe atacuri nehotarate. A urmat o perioada de vreo 5 ore de frustrari. Am schimbat voblere dar degeaba.Mai mult m-am plimbat cu barca pe lac. Am mai luat vreo trei cleni frumosi la trena in timp ce ma plimbam. Partida a fost oricum miunata. Ca sa fie totul perfect, am mai coborat pe unele maluri si am cules afine si ciuperci. Am plecat spre casa ametit, dar nu de peturi de bere (cum am vazut la alti) ci vrajit de frumusetea peisajului.
Sambata sper sa ajung din nou daca vremea va permite, pentru ca altceva nu imi va sta in cale . Daca cumva veti vedea un pescar intr-o barca Seahawk II , sa fiti sigur ca eu voi fi.
Boydanone,
P.S. Ca sa fiu recunoscut de prienenii sitului, imi voi inscriptiona pe barca numele de user :lol:

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 25 Iul 2011, 17:54

[quote="lee lee"]

Salut,

Ai dreptate sau cum zice Adrian, se inCURajau :D :P

Cred ca se poate deschide si o gradina zoologica cu animale ca acei 4 intrucat sunt sigur ca in alte tari astia sunt pe cale de disparitie; noi ii avem de la marginea lacului pana in parlament :))

Scuze off-topic!

Fir Intins ! (de gat pentru cele 4 "animale")

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 26 Iul 2011, 06:32

[quote="danone"]
Salut,
In primul rand la 5:30 se face ziua, asa ca la 5:45 era doar innorat :d
Da si tu ceva detalii despre pesti 15- 30-60cm, ce vobrele folosesti, chestiuni de astea.
Sunt sigur ca te-am vazut intrucat in acea zi si eu am pescuit din barca (rarele ocazii) pana o sa achizitionez a mea; iti recomand precautie maxima deoarece nu se compara cu barca din fibra (cioate, colturi de stanca, butuci, etc); chiar discutam cu colegul de spining despre barca ta (era singura de acest gen de pe lac) eu i-am spus ca este un risc enorm cu asa barca gonflabila, dar fiecare are dreptul de a alege.

Eu am pescuit cu voblere (hornet4 - pierdut, Salmo -pastrav curcubeu 7si rapala -clean 7- fara rezultate, precum si cu rotative meps nr 0 si 1 tot fara capturi, insa cu bulhead am reusit sa prind unul de 20 cm la trena. Capturile nu au aparut din cauza ca nu a fost o zi potrivita si din cauza ca am iesit (doar in acea zi ) la ora 8 pe lac.

Fir Intins!

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 27 Iul 2011, 14:20

lucutabogdan scrie: Salut,
In primul rand la 5:30 se face ziua, asa ca la 5:45 era doar innorat :d
Da si tu ceva detalii despre pesti 15- 30-60cm, ce vobrele folosesti, chestiuni de astea.
Sunt sigur ca te-am vazut intrucat in acea zi si eu am pescuit din barca (rarele ocazii) pana o sa achizitionez a mea; iti recomand precautie maxima deoarece nu se compara cu barca din fibra (cioate, colturi de stanca, butuci, etc); chiar discutam cu colegul de spining despre barca ta (era singura de acest gen de pe lac) eu i-am spus ca este un risc enorm cu asa barca gonflabila, dar fiecare are dreptul de a alege.

Eu am pescuit cu voblere (hornet4 - pierdut, Salmo -pastrav curcubeu 7si rapala -clean 7- fara rezultate, precum si cu rotative meps nr 0 si 1 tot fara capturi, insa cu bulhead am reusit sa prind unul de 20 cm la trena. Capturile nu au aparut din cauza ca nu a fost o zi potrivita si din cauza ca am iesit (doar in acea zi ) la ora 8 pe lac.

Fir Intins!
Referitor la riscul de a merge pe lac cu SeahawkII nu-mi fac nicio problema. Materialul din care este facuta barca este foarte rezistent. L-am testat deja pe busteni plutitori si colturi de stanca. Singura problema care ar putea sa apara este de a ceda din cauza dilatarii aerului din balonaj, dar o umflu sub limita . Deasemenea, in cea mai nefericita si neagra situatie, as pierde doar echipamentul de pescuit (motor, baterie, bete trusa voblere, etc). Cat despre mine nu-mi fac probleme, am inotat dus- intors latimea lacului.
Cat despre voblere prinzatoare am folosit Dorado Invader sinking de 4 cm culoare boisteanului, Strike pro baby culoare argintie cu negru cu 2 ancore , si Salmo hornet sinking culoare t(trout) marime 3. Nu am incercat la rotative sau oscilante.
Sper sa ne vedem sambata pe lac daca vremea ne va permite.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 28 Iul 2011, 07:20

Salut,

Referitor la barca, desigur, nu iti doresc sa treci prin evenimente neplacute (si pierderea sculelor este o pierdere MARE)
Sambata voi merge la Fagaras (drumetie obligatorie) insa sper (sunt sigur) caci in week-endul 5-6-7 voi merge cu o trupa mare la Doda Pilii asa ca nu voi fi in zona obisnuita pentru mine.Folosesti cu preponderenta sinking? Ai prins la Salmo Trout?
Inca ceva, desigur cunoastem (probabil toti) regulamentul (e voie doar cu artificiale pe lacurile de munte) insa la "stationar" cu cosasi,rama,broscuta ,pana la urma care este raul facut?- schimb meniul zilei? -nu; probabil sansele de a prinde peste cresc si ne bucuram insa poate in acest fel mai subtiem si bibanul care este "rege " in belis acum.

Fir Intins !

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 28 Iul 2011, 09:23

sambata si duminica este concurs de pescuit la Dealu Botii.
Le urez participantilor distractie placuta , vreme buna , sa nu sperie toti pestii, sa mai lase cativa si pentru mine pe saptamana viitoare.
Sper sa iasa un concurs frumos si asteptam sa vedem rezultatele.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 28 Iul 2011, 10:45

lucutabogdan scrie:
Eu am pescuit cu voblere (hornet4 - pierdut, Salmo -pastrav curcubeu 7si rapala -clean 7- fara rezultate, precum si cu rotative meps nr 0 si 1 tot fara capturi, insa cu bulhead am reusit sa prind unul de 20 cm la trena.
parerea mea ca marimea 7 este putin cam mare,nu crezi? :wink: poate de asta nu ai prins,cine stie......
fire intinse
Catch & relax

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 28 Iul 2011, 13:18

"lee lee"
parerea mea ca marimea 7 este putin cam mare,nu crezi? :wink: poate de asta nu ai prins,cine stie......
fire intinse

Salut,
Cred ca este un motiv pentru dimensiunea 7 insa daca iesi la 8 nu prea sunt mari sperante , oricum nu sunt dezamagit; in acest week-end plec la Fagaras (poate putin pe olt) insa in urmatorul vreau sa ma aventurez la Doda pilii (unde nu gasesc cazare) sau in cele din urma cu cele mai mari sanse la Dealu Botii unde probabil am sa il gasesc si pe adrian pe lac :D !!

Fir Intins!

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 29 Iul 2011, 11:21

poti gasi cazare la vreo 2 km de Doda Pilii catre Padis.sunt niste casute curate acolo la vreo 100 ron si incap 7 persoane in paturi.cel putin atat era acum vreo 1-2 ani.la IC Ponor,asa ii zice.
si parca mai este ceva dinainte de Ic Ponor,ceva de genul Vila Agrement dar cred ca e mai scump.
numa' bine!!!!
Catch & relax

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 29 Iul 2011, 13:44

Salutare tuturor pescarilor de rapitor de pe Belis.
De saptamana viitoare intru in concediu. Voi merge cu siguranta pe Belis. Cine poate si doreste este invitat la o partida de pescuit. Sa ma contacteze pe privat sa dau nr. de telefon. Abia astept "sa mi se intinda firele".

Scrie răspuns