Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 25 Aug 2011, 08:17

"adriand"
Salut,
Nu cred ca ar fi rau sa avem pensiuni la Belis (vis avis de acuzele colegului de forum) :D
Nu ai incercat voblere de 4 sau 5 ?

Fir Intins!

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 29 Aug 2011, 13:34

Am fost si in acest week end pe lac.
La vobler rezultate foarte slabe.- 2-3 pesti pe tura de pescuit ,in schimb intr-o seara am reusit sa pescuiesc 4 buc cleni la musca.
M-am bucurat mai mult fiindca de mult nu am mai pescuit la musca din cauza rezultatelor slabe avute.
Apa a crescut in week end cu vreo 10-12 cm dar cred ca va scadea la loc pana in saptamana viitoare.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 02 Sep 2011, 21:25

Am fost pe 31 august pe Belis. Am inceput partida de pescuit pe la 9 dimineata. Traseul a fost de la intersectia bratelor Belis cu Somesul Cald (vechiul sat) pana spre coada bratului (Ciurtuci) si inapoi. Dimineata nu prea a mers, in schimb dupa ora 12 , cand s-a inorat , a inceput sa mearga destul de bine. Pana la ora 5 dupa masa am luat 12 bucati peste 400 g precum si multi sub 25 cm. Capturile au fost atat de pe langa malurile stancoase cat si din zonele cu ierburi. Am pescuit numai la vobler.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 05 Sep 2011, 08:10

Salut,
In acest weekend am pescuit Sambata seara vreo 2 ore cu 2 capturi de 33-34cm, in rest fara rezultate notabile (bibani).
Duminica dimineata, m-am trezit pe la 3:30, am vazut ca nu este ziua, m-am pus in pat pentru inca 2 ore si plin de adrenalina am alergat la masina (totul fiind pregatit de aseara) si tusti spre lac; dupa ce am asteptat in masina pe marginea lacului vreo 10 minute (sa se faca ziua), am reusit o partida multumitoare cu 3 capturi foarte frumoase.
Interesant este ca pe la 6:30 am vazut la vreo 20 m de locul unde lansam, un monstru de peste 5kg, care a aruncat vreo doua galeti de apa in urma atacului sau; fenomen pe care l-am vazut doar pe olt unde stim ca stiuca nu sta la discutii :)) (o fi stiuca in Belis?!?)
Sa stiti ca din cate am observat eu, noi prindem pestisori - 500-1000g fata de ceea ce este in lac; cum drq sa facem sa avem si cate o captura care sa nu incapa in poza ?!? :D
Sa pescuim la plasa? ...

Fir Intins !

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 05 Sep 2011, 13:48

In acest week end am fost umilit de catre un prieten care a pescuit la musca si care a prins cam de 8 ori mai multi pesti decat am reusit eu sa prin la vobler.
In 2 ture de pescuit a ajuns la 50 buc .
Ce sa fac daca nu stiu sa pescuiesc .
Mai invat.
Ieri seara am incercat si eu la musca si am reusit sa prin vre-o 10 din care doar 4 au fost normali ( peste 300g), restul mici.
Apa in scadere usoara , vremea superba .
Nu stiu ce se intampla cu vobleritul de nu merge deloc( 2-3 pesti pe tura de 2 ore).
Mai vedem
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 05 Sep 2011, 15:33

lucutabogdan scrie: Interesant este ca pe la 6:30 am vazut la vreo 20 m de locul unde lansam, un monstru de peste 5kg, care a aruncat vreo doua galeti de apa in urma atacului sau; fenomen pe care l-am vazut doar pe olt unde stim ca stiuca nu sta la discutii :)) (o fi stiuca in Belis?!?)
Sa stiti ca din cate am observat eu, noi prindem pestisori - 500-1000g fata de ceea ce este in lac; cum drq sa facem sa avem si cate o captura care sa nu incapa in poza ?!? :D
Sa pescuim la plasa? ...

Fir Intins !

poate era somn,cine stie sau chiar stiuca precum ziceai si mananca toti cleni la care pescuim si speram :lol: poate de aceea nu prea sunt pastravi si cleni in lac.dar ma indoiesc sa fie vreunul din astea.
o fi fost vreun clean sau pastrav mai ,,rasarit'',cert e ca trebuie sa fie si exemplare mari in lac.,,mama sau tatal lor'' cum s-ar spune.am mai vazut pastrav de vreo 6-7 kg prins si filmat,dar nu pe Belis(este filmulet pe youtube,cu unul Vijelie).
eu personal am luat clean de vreo 2 kg in urma cu doi ani pe Belis,dar de atunci nu prea am prins mai mare de 500g aproximativ.
mai trebui incercat
fire intinse
Catch & relax

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 06 Sep 2011, 00:22

am fost duminica intr-o plimbare. lacul e tot jos. o surpriza placuta a fost asfaltul refacut de la primul pod de pe coada ciurtuci pana la intrarea in poiana horea. drumul de 9 km poiana horea-giurcuta de sus se prezinta f. bine cu exceptia catorva portiuni. in giurcuta peisajul e dezolant, ca dupa razboi, peste tot resturi de exploatare rasinoase, in padure multi culegatori de fructe. un singur pescar la giurcuta, cu vreo 3 bote cu bambine.

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 06 Sep 2011, 09:34

Radu_ scrie:am fost duminica intr-o plimbare. lacul e tot jos. o surpriza placuta a fost asfaltul refacut de la primul pod de pe coada ciurtuci pana la intrarea in poiana horea. drumul de 9 km poiana horea-giurcuta de sus se prezinta f. bine cu exceptia catorva portiuni. in giurcuta peisajul e dezolant, ca dupa razboi, peste tot resturi de exploatare rasinoase, in padure multi culegatori de fructe. un singur pescar la giurcuta, cu vreo 3 bote cu bambine.
drumul de la Ciurtuci incolo in sus este intr-adevar ca de autostrada. :wink: doar odata,anul trecut am venit dinspre Smida-Doda Pilii inspre Ciurtuci,dar eram cu masina de teren,deci floare la ureche chiar daca era putin accidentat drumul pentru o masina normala(gropi mai mari,bolovani sau pietris mai evidentiat....).e acum mai bunicel drumul?cu ce masina ai fost?intreb pentru ca acum am o masina mai joasa,o berlina(Skoda Octavia II,fara pachetul drumuri grele) si sa stiu daca pot face ocolul Belisului daca e s-o fac pe acolo.am auzit ca cel putin acum o luna drumul de la Rachitele pana la Doda Pilii a devenit un dezastru deoarece aia care s-au apucat de repararea lui au lasat totul balta. :( pacat
Catch & relax

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 06 Sep 2011, 09:47

lee lee, acum 3 saptamani cand am fost la Ic ponor, se lucra masiv la drumul dintre Rachitele si Padis, pe tot tronsonul, iar in weekend se circula in ambele directii ca la Mamaia... :lol:

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 06 Sep 2011, 13:33

Salut,
Trebuie subliniat intradevar drumul asfaltat; sper sa arate la fel si anul urmator (desi am retineri in acest sens).
Prietenul "muscar" a prins in jur de 50 buc; erau puieti sau cat de cat rasariti? Sa stii ca si eu sunt putin dezamagit de cum merge vobleritul pe Belis, nu m-am exprimat intrucat credeam ca eu sunt de vina :) , de asta intrebam cu ce voblere pescuiesti.
Eu am folosit Rapala,Salmo,Cosma; rezultate pot spune ca am avut cateva la Rapala in schimb cu Cozma am prins la Tarnita; pe Belis destul de slab...

Intrebare : CUM POT PROCEDA SA PRIND EXEMPLARE MARI? (3-4-5KG) -clean/pastrav
Astept raspuns de la oricine poate impartasi o astfel de experienta; sunt dispus sa investesc timp, bani, orice este necesar pentru a avea un astfel de succes. Nu doresc raspunsuri de genul :plase, carbit, curent, etc.

Fir Intins!

Scrie răspuns