Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 06 Sep 2011, 15:52

lucutabogdan scrie:
Intrebare : CUM POT PROCEDA SA PRIND EXEMPLARE MARI? (3-4-5KG) -clean/pastrav
Astept raspuns de la oricine poate impartasi o astfel de experienta; sunt dispus sa investesc timp, bani, orice este necesar pentru a avea un astfel de succes. Nu doresc raspunsuri de genul :plase, carbit, curent, etc.

Fir Intins!
Bogdane,nu cred ca exista o reteta a succesului cum sa prinzi pesti mari,trebuie doar sa insisti.sa mergi des la pescuit,sa incerci mult,deci rabdare.eu cred ca rezultatele vor veni sigur.
Trebuie doar sa fii omul potrivit la locul si timpul potrivit,cum s-ar spune.anul acela cand am prins minunatia aceea de peste de aproape 2 kg pot spune ca am pescuit mult acolo,dar asta nu are importanta ca poti sa mergi o data si prinzi multi si mari.aste deja depinde de mama natura.ce ne da aia avem.
eu in schimb anul asta inca nu am vazut Belisul,dar voi recupera eu candva.
fire intinse si rabdare :wink:
Catch & relax

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 06 Sep 2011, 19:51

lee lee scrie: drumul de la Ciurtuci incolo in sus este intr-adevar ca de autostrada. :wink: doar odata,anul trecut am venit dinspre Smida-Doda Pilii inspre Ciurtuci,dar eram cu masina de teren,deci floare la ureche chiar daca era putin accidentat drumul pentru o masina normala(gropi mai mari,bolovani sau pietris mai evidentiat....).e acum mai bunicel drumul?cu ce masina ai fost?intreb pentru ca acum am o masina mai joasa,o berlina(Skoda Octavia II,fara pachetul drumuri grele) si sa stiu daca pot face ocolul Belisului daca e s-o fac pe acolo.am auzit ca cel putin acum o luna drumul de la Rachitele pana la Doda Pilii a devenit un dezastru deoarece aia care s-au apucat de repararea lui au lasat totul balta. :( pacat
am fost cu un opel astra h, masina are garda mai mare decat octavia, are si scut metalic, dar pe traseu m-am intersectat si cu masini cu garda mai joasa. drumul e de viteza a 3-a, doar cateva portiuni de a 2-a si 1-a.

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 07 Sep 2011, 06:45

"lee lee"
Salut,
Apai daca eu nu am insistat.... :); si totusi :
CUM POT PROCEDA SA PRIND EXEMPLARE MARI? (3-4-5KG) -clean/pastrav
Intrebarea este obsesiva pentru mine; multumesc de sfaturile primite.

Fir Intins !

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 07 Sep 2011, 09:46

Radu_ scrie:am fost duminica intr-o plimbare. lacul e tot jos. o surpriza placuta a fost asfaltul refacut de la primul pod de pe coada ciurtuci pana la intrarea in poiana horea.
Radule,cam pe unde e coada lacului(unde deja sta apa si are deja vreo 2-3 m) in zona Ciurtuci?e departe mult de primul pod de pe care se vede bine apa?nu vorbesc de podul de intrare in Ciurtuci de unde e refacut asfaltul ca ala e deja parca al treilea pod.zic de primul mare pod,cel lung si inalt de pe care se poate vedea paraul sau lacul,depinde de nivel.stii cumva?
Catch & relax

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 07 Sep 2011, 10:06

Salutare
Vad ca subiectul devine din ce in ce mai intresant. Intreb si eu daca a incercat cineva sa dea la vobler pe mijlocul lacului nu la maluri? Sau la adancime mare (10-15 m) cu vobler scufundator? Deasemenea ma intreb daca se mai poate pescui pe Belis (la clean) dupa 15 septembrie cand se intra in prohibitie la salmonide? Duminica sper sa fiu pe Belis daca permite vremea si sa aflu singur raspunsul la unele intrebari. :wink:

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 07 Sep 2011, 20:39

conform legii se poate pescui dupa 15 septembrie la clean si biban pe belis,nu?ca doar n-or fi si ele salmonide.
Catch & relax

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 07 Sep 2011, 21:20

lee lee scrie: Radule,cam pe unde e coada lacului(unde deja sta apa si are deja vreo 2-3 m) in zona Ciurtuci?e departe mult de primul pod de pe care se vede bine apa?nu vorbesc de podul de intrare in Ciurtuci de unde e refacut asfaltul ca ala e deja parca al treilea pod.zic de primul mare pod,cel lung si inalt de pe care se poate vedea paraul sau lacul,depinde de nivel.stii cumva?
inainte de podul respectiv cu vreo 300m cum vii dinspre statiune, este o coborare usoara la apa, dupa care poti merge pe malul apei pana in zona in care devine abrupt. acolo e un loc bun pt. pescuitul de pe mal in special la stationar, acum 2 saptamani s-au luat bucati faine la 500gr, eu am prins putini si mici la vobler. sambata duminica sunt cateva masini parcate. opresti unde mai sunt masini si studiezi coborarea. mai inspre statiune coborarea devine foarte abrupta si locul de pescuit incomod pt. un voblerist, insa la stationar faci treaba pt. ca locurile nu-s batute.

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 08 Sep 2011, 10:43

mersi,inseamna ca apa e mica de tot.sa vad,peste vreo 3 saptamani ajung in tara si vreau sa vizitez Belisul,chiar daca nu o sa fie vreme buna sau chiar daca nu voi pescui,desi ma indoiesc sa ma pot abtine. :wink:
Catch & relax

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 12 Sep 2011, 09:13

Ieri 11.09.2011 am iesit la o pescuiala pe Belis. Vreme exceptionala, apa exceptionala , pesti ioc. Poate ca din cauza ca a fost 11 septembrie. Am batut toate malurile pana inspre coada lacului Ciurtuci, apoi inspre Balcesti si aproape nimica. Am sesizat ca pestii erau pe mijlocul lacului la adancime mica. Am luat vreo 5 bucati de clean in 8 ore la vobler de suprafata (0,8m adancime) numai pe mijlocul lacului. De joi (15 sept.) incolo se pare ca sezonul este inchis pentru 2011. Am auzit ca se vor initia si controale.

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 12 Sep 2011, 11:32

sezon inchis eventual pentru pescuit la pastrav ca la celelalte e deschis pana la sfarsitul anului. :)
Catch & relax

Scrie răspuns